Blauwe Nike Mercurial Superfly en Mercurial voetbalschoenen Recharge pack!

RECHARGE is de naam van het nieuwe pack dat afgelopen week door Nike is gelanceerd! We zitten nog niet in de fase van het seizoen waarin de prijzen verdeeld kunnen worden, maar wel waarin er belangrijke stappen gezet worden. Voor veel landen zijn de komende weken beslissend om zich te plaatsen voor het WK en de clubs die opereren in de grote Europese toernooien willen zich natuurlijk plaatsen voor de knock-out fase. De spelers moeten zich opladen en weer fris voor de dag komen. Met de opvallende Nike voetbalschoenen uit het Recharge pack moet dat een fluitje van een cent zijn. Het pack bevat ook weer nieuwe Nike Mercurial Superfly en Vapor voetbalschoenen.

De nieuwe Superfly wordt gedragen door spelers als Ronaldo, Mbappé, Rashford, Sancho en tal van andere spelers. De nieuwe Nike Mercurial Vapor 14 voetbalschoenen worden gedragen door spelers als Lewandowski, Fernandes, Haaland, Chiesa en Frenkie de Jong. In dit artikel vertellen we niet alleen hoe de nieuwe Nike Mercurials eruit zien, maar ook welke technologieën deze voetbalschoenen bevatten en welke spelers er nog meer op deze kicksen spelen.

Design Nike Mercurial 14 voetbalschoenen Recharge pack

De herfst is officieel begonnen en dat betekent dat schoenen wat meer mogen opvallend, zeker wanneer er meer wedstrijden in het donker gespeeld worden. Daar speelt Nike ieder jaar op en dus hebben alle voetbalschoenen uit het Recharge pack een opvallende kleur. De Nike Mercurial Vapor en Superfly voetbalschoenen uit dit pack zijn blauw (door Nike Sapphire Blue genoemd) en bevatten daarnaast fel gele details. De swoosh op de zijkanten van de schoenen is geel met een donkere omranding en ook de zoolplaat en de noppen van de nieuwe Mercurials uit het Recharge pack zijn fel geel. De Superfly bevatten natuurlijk weer een enkelsok (Dynamic Fit Collar) en de Mercurials zijn de lage versie, dus zonder enkelsok. De noppen aan de onderkant zijn chevronvormig. Wil je hier de functie van weten? Lees dan vooral verder!

Technologieën Nike Mercurial 14 en Superfly 8 voetbalschoenen

De kenmerken van de schoenen zijn hetzelfde gebleven als de voorgaande versies van de schoenen. In januari voerde Nike de laatste update door in de silo. Voor de Superfly is dit de achtste versie (vandaar de toevoeging XIV) en voor de Vapor (de versie zonder enkelsok) de veertiende versie (vandaar de toevoeging XIV). De technieken en materialen die Nike in de nieuwe Mercurials heeft verwerkt, bespreken we hieronder:

  • De upper van de nieuwe Nike Mercurial Vapor 14 en Superfly 8 voetbalschoenen is gemaakt van een speciaal materiaal. De bovenkant van de voetbalschoenen is namelijk niet meer gemaakt van het zogenaamde ''Engineered Vapor'', maar bestaat uit vier verschillende lagen: Duragon Wet Traction, Egineered Mesh, Titan Synthetic en Avail Q Lining. De lagen/ snelheidselementen werken met elkaar samen en zorgen voor een perfecte pasvorm, een perfect balgevoel, een perfecte grip en controle onder alle weersomstandigheden. De upper is daarnaast nog lichter dan voorgaande versies van de Mercurials, waardoor je nog hogere snelheden kunt behalen.

  • De Nike Mercurial Superfly 8 voetbalschoenen hebben enkelsok (dynamic fit collar). Dit betreft een elastische enkelsok, welke zich aanpast aan de vorm van je enkels en dus direct een stevig gevoel geeft. De Nike Mercurial Vapor 14 voetbalschoenen hebben geen enkelsok.

  • De binnenkant van de voetbalschoenen is voorzien van een binnenzool waarin de NikeGrip technologie is verwerkt. Dit voorkomt dat je niet met sokken wegglijdt in je voetbalschoenen en garandeert een perfecte grip. In de voetbalschoenen uit dit pack is deze binnenzool blauw met ook weer fel gele details. In deze zool zijn nummers met benamingen verwerkt. Dit betreft een korte uitleg van alle technieken die in de schoen verwerkt zijn. 

  • De zoolplaat aan de onderkant van de nieuwe Nike Mercurial Superfly en Vapor voetbalschoenen betreft niet langer een gespleten zoolplaat. De zoolplaat is verbonden door een speciale ruggengraat over de gehele lengte. Dit gedeelte werkt samen met de interne BZM chassis. Bovendien bevat de zoolplaat ter hoogte van de voorvoet een zogenaamd Nike Aerotrak gedeelte. Dit komt tot uiting in de groeven. Hierdoor kun je je nog makkelijker afzetten en hogere snelheden behalen.

  • De nieuwe Nike Mercurials zijn opnieuw uitgerust met zowel chevron (driehoekige) noppen als met ronde noppen. De driehoekige noppen zorgen voor de perfecte grip, wanneer je onverwachte bewegingen maakt of je versnelt in verschillende richtingen.

Voetballers die deze schoenen dragen

In de inleiding gaven we al aan dat deze schoenen door verschillende sterspelers gedragen worden. Deze schoenen worden vanaf november 2021 tot ongeveer februari 2021 gedragen door verschillende sterspelers. Rond februari/maart lanceert Nike weer een nieuwe kleurstelling van de Nike Mercurial Superfly en de Nike Mercurials Vapors. Check hier nog een lijst van spelers die op deze schoenen spelen. 

  • De Nike Mercurial Vapor 14 uit het RECHARGE PACK worden ook gedragen door Steven Berghuis, Lisandro Martinez, Mazraoui, Guus Til, Ziyech, Frenkie de Jong, Zlatan Ibrahimovic, Philipp Max en tal van andere spelers.
  • De Nike Mercurial Superfly 8 voetbalschoenen worden gedragen door Ronaldo, Mbappé, Rashford, Sancho, Musiala, Mahrez, Origi en nog meer spelers.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van deze nieuwe voetbalschoenen van Nike en check ook de blauwe Nike Phantom GT voetbalschoenen uit het Recharge pack

Nike Mercurial voetbalschoenen RECHARGE pack bestellen

De blauw/gele Nike Mercurial Superfly en Vapor voetbalschoenen kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. De Elite versie van de voetbalschoenen is de duurste versie van de schoenen. Voor volwassenen zijn de Superfly schoenen € 270,- en de Vapors € 250,-. Er zijn ook goedkopere versies van deze schoenen. Deze bestel je al vanaf € 50,-. De schoenen zijn voor zowel kinderen als volwassenen beschikbaar en ook voor verschillende ondergronden, dus zowel natuurgras als voor kunstgras en harde ondergronden. Inclusief de mogelijkheid tot personalisatie. Directe levering gegarandeerd! 

Bestel deze vette voetbalschoenen direct in de NIKE SHOP!

of deze winkel! 

Nike Mercurial Superfly voetbalschoenen Recharge pack

Nike Mercurial Superfly voetbalschoenen Recharge pack