Nike lanceert fel groene Nike Mercurial Dream Speed 008 voetbalschoenen

Nike heeft een groene versie van de Nike Mercurial Superfly en Vapor voetbalschoenen uit de Dream Speed lijn gelanceerd! Zo’n twee/drie keer per jaar lanceert het sportmerk de limited edition Dream Speed Mercurial voetbalschoenen, die maar door een beperkt aantal spelers gedragen worden. Ook voor deze groene versie geldt weer dat niet alle spelers die normaliter deze schoenen dragen, ook op deze schoenen spelen. De Superfly versie van het nieuwe Dream Speed 8 pack worden vanaf nu tot april gedragen door Ronaldo en Mbappé en de lage versie (de Vapor) wordt gedragen door Real Madrid aanvaller Vinicius Junior! Deze voetballers stappen dus van de voetbalschoenen uit het Mad Ready pack over naar deze versie.

Design groene Nike Mercurial Dream Speed voetbalschoenen

Zoals ieder pack van Nike hebben ook de groen Nike Mercurial Dream Speed 8 voetbalschoenen een thema: ‘’Iedereen komt tegenslagen en uitdagingen tegen in het leven. Het is de manier hoe we kiezen te reageren die ons definieert. Grootheid wordt niet gegeven, maar door je te focussen op je dromen vind je de kracht om het te doorbreken.’’ Ook deze versie straalt weer pure snelheid uit! De schoenen zijn fel groen (door Nike ‘’Green Strike’’ genoemd) en bevatten een design van flitsende strepen in verschillende andere tinten groen (‘’Stadium Green’’). De groene tinten hebben natuurlijk een symbolische betekenis. Het staat namelijk symbool voor het doorbreken van obstakels om te overwinnen! De swoosh van Nike op de zijkanten van de voetbalschoenen zijn zwart en om het design van snelheid nog meer kracht bij te zetten is het logo van het Amerikaanse sportmerk verdeeld in dunne zwarte lijnen! Boven de swoosh prijkt de speciale MDS tekst: ‘’Designed and engineered tot he exact specifications of mercurial athletes.’’ De zoolplaat, noppen en de inlegzool zijn ook fel groen. De inlegzool bevat bovendien de tekst: CR7 – MDS.

De technologieën

Uiteraard zijn de fel groene Nike Mercurial Dream Speed 008 voetbalschoenen weer uitgerust met de bekende technologieën. De upper van de voetbalschoenen is gemaakt van het Vaporsite+ materiaal. Dit betreft een combinatie van stroef mesh met rasters (kleine openingen) en een premium voering. Dit materiaal zorgt voor de perfecte balbeheersing bij het behalen van hoge snelheden. Door de voering heb je een nog betere balaanname. Het materiaal is ook zacht en sluit naadloos aan op je vorm van je voeten. Bovendien betreft het een buigzaam materiaal, wat weer zorgt voor een natuurlijk balgevoel, wanneer je passt, schiet en dribbelt. In de schoenen is ook weer een zogenaamde speedcage verwerkt. Dit dunne materiaal zorgt ervoor dat je voeten stevig op de buitenzool blijven en je niet gaat schuiven in de schoenen. Doordat het zo licht is, voegt het geen extra gewicht toe. Een ander kenmerk van de Nike Mercurial voetbalschoenen is de Air Zoom Unit, welke zich bevindt over driekwart van de lengte van de voetbalschoenen. De Air Zoom unit is natuurlijk bekend van de Nike Air Max sneakers van Nike en zorgt voor de perfecte demping. Het gevolg is dat je door dit veerkrachtige effect nog sneller kunt bewegen op het veld en daardoor nog beter je tegenstander de baas kunt zijn. De Nike Mercurial Superfly voetbalschoenen (de versie met sok) bevatten dus ook weer het Flyknit materiaal rondom de enkels. Hierdoor kun je nog makkelijker in de schoenen stappen. Bovendien zorgt het elastische materiaal voor een stevig gevoel. Vorig jaar introduceerde Nike een nieuwe pasvorm, die de vorm van de voeten nog beter volgen. De neus van de schoenen en de hak hebben hierdoor een nog betere vorm dan voorheen. Ten behoeve van snelle spelers is de zoolplaat ook weer licht en betreffen de noppen weer zogenaamde Tri Star noppen. Het voordeel van deze noppen is dat het zorgt voor grip in alle richtingen, zodat je je snel los kunt maken van je tegenstander, zonder dat je stabiliteit verliest. De noppen aan de achterkant zorgen voor grip bij het afremmen en de noppen aan de voorkant voor grip wanneer je afzet. De inlegzool aan de binnenkant van de voetbalschoenen hebben ook weer een dempend effect.

Groene Nike Mercurial Dream Speed voetbalschoenen bestellen

De groene Nike Mercurial Superfly en Vapor voetbalschoenen uit het Dream Speed 008 pack kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. De Superfly versie is € 289,95 en de Vapor versie € 269,95. Goedkopere versies van de voetbalschoenen bestel je al vanaf € 70,-. Ook voor deze schoenen geldt weer; hoe goedkoper de versie, hoe minder technologieën de schoenen bevatten. De voetbalschoenen zijn bovendien beschikbaar voor verschillende ondergronden en kun je in de onderstaande winkels ook laten personaliseren!

Nike lanceert fel groene Nike Mercurial Dream Speed 008 voetbalschoenen
Nike lanceert fel groene Nike Mercurial Dream Speed 008 voetbalschoenen
Nike lanceert fel groene Nike Mercurial Dream Speed 008 voetbalschoenen
Nike lanceert fel groene Nike Mercurial Dream Speed 008 voetbalschoenen
Nike lanceert fel groene Nike Mercurial Dream Speed 008 voetbalschoenen