Dit zijn de kenmerken van de nieuwe generatie Nike Mercurial voetbalschoenen

Nike heeft weer een primeur! Het Amerikaanse sportmerk heeft namelijk gesleuteld aan de Nike Mercurial voetbalschoenen! Met de nieuwe generatie Nike Mercurial voetbalschoenen heb je vanaf nu een nog betere grip, nog meer precisie bij het passen, schieten en dribbelen & kun je je tegenstander nog beter de baas zijn. Over de nieuwste technologieën waarmee de Mercurials zijn uitgerust, vertellen we straks uiteraard meer. Het betreft alweer de 16e versie van de Nike Mercurial Vapor voetbalschoenen (de lage editie) en de 10e versie van de Nike Mercurial Superfly voetbalschoenen, die deel uitmaken van het Blueprint pack! Op de nieuwe schoenen zullen we verschillende sterren vanaf nu weer zien schitteren!

Nieuwe technologieën voor een nog hogere snelheid, nauwkeurigheid, precisie en ondersteuning!

We starten ons artikel vaak met de kleurstelling van de voetbalschoenen, maar bij deze eerste editie van de nieuwe generatie Nike Mercurial voetbalschoenen zijn de nieuwe technologieën natuurlijk belangrijker!

We kijken eerst naar de upper van de voetbalschoenen. Wat direct opvalt is dat de dunne groeven in de Air Zoom unit verdwenen zijn. In plaats hiervan bevatten de Nike Mercurial zogenaamde flexzones. Hierdoor zijn de spelers die deze schoenen dragen nog explosiever. Ze kunnen nog meer energie in de schoenen gooien! De flexzones zorgen er namelijk voor dat de schoenen nog nauwkeuriger kunnen buigen, waardoor deze de perfecte ondersteuning bieden bij het maken van creatieve of onverwachte acties en de natuurlijke beweging van de voet verbeteren.

De upper van de Nike Mercurial voetbalschoenen bevat drie verschillende technologieën. De upper is gemaakt van een Flyknit materiaal. Dit gebreide materiaal zorgt ervoor dat je op snelheid je tegenstander de baas kunt zijn. De zijkanten van de schoenen zijn uitgerust met het zogenaamde Atomknit materiaal. Dit is een iets sterkere versie van Flyknit, welke zorgt voor een goede ondersteuning, terwijl het ook het gewicht vermindert. Bovendien zijn de nieuwe Nike Mercurial voetbalschoenen uitgerust met de Gripknit technologie. Deze technologie komt tot uiting in de geribbelde structuur van mesh op strategische plekken, namelijk de plekken waar je de bal raakt. Deze technologie omvat een nog groter gedeelte van de voetbalschoenen en betreft een klevend materiaal, waardoor je nog meer controle hebt bij het maken van een creatieve dribbel op snelheid, om vervolgens een weergaloze pass of schot op doel te geven! Kenmerkend aan dit materiaal is weer dat het zich perfect vormt naar de vorm van de voeten in alle weersomstandigheden. Waar de upper voorheen uit vijf lagen bestond, betreffen dit nu slechts drie lagen, waardoor je voeten nog dichter bij de bal zijn en het balgevoel nog beter is. De microtextuur en de Gripknit werken dan ook nog beter samen dan voorheen voor de perfecte balbeheersing!

De zoolplaat van de schoenen hebben ook een nieuwe design. De zoolplaat heeft onder de voorvoet een golfachtig patroon van trapsgewijze noppen. Deze nemen een nog groter gedeelte van de Air Zoom unit in en bieden daardoor de juiste grip bij maken van snelle en creatieve acties. De grootste noppen van de schoenen zijn net zo hoog als de middelste noppen, waardoor overal de grip behouden blijft. De golfachtige ‘’noppen’’ worden gecombineerd met v-vormige en meshvormige noppen, waardoor je ook snel kunt stoppen bij het maken van onverwachte en creatieve acties.

De schoenen zijn ook nog eens lichter dan voorheen. De schoenen wegen slechts 178 gram, waardoor deze één van de lichtste voetbalschoenen zijn. Hoe minder gewicht, hoe sneller je op kunt stomen en weg kunt sprinten van je tegenstander

Ook aan de binnenkant van de nieuwe generatie Nike Mercurial voetbalschoenen staat alles in het teken van comfort. De voering van de schoenen zorgen namelijk voor een nog betere lockdown. Bovendien is de inlegzool van de schoenen weer uitgerust met de Gripknit technologie, waardoor je niet in je schoenen gaat schuiven!

Blueprint pack!

De nieuwe Nike Mercurial voetbalschoenen zijn onderdeel van het Blueprint pack! De naam van het pack is niet zo maar uit de lucht komen vallen. Dit is namelijk een ode aan Nike oprichter Bill Bowerman. De innovator stond erom bekend dat hij met een balpen een swoosh op de schoenen van atleten stippelde om te voorkomen dat er extra gewicht aan de hardloopschoenen werd toegevoegd als het logo op de schoenen gestikt werd. Dit gespikkelde effect bevindt zich ook rondom ‘’Air Zoom’’ tekst, die iets richting de hiel is verplaatst en waarin in een handgeschreven tekst ‘’Air Zoom’’ en ‘’Mercurial’’ is geschreven. Zoals het een Blueprint pack betaamd zijn deze details uiteraard blauw. Verder zijn de nieuwe Nike Mercurial Vapor en Superfly voetbalschoenen geheel wit. De Air zoom unit in de zoolplaat wordt aangetoond met een oranje kleur!

Nike Mercurial Blueprint voetbalschoenen bestellen

De Nike Mercurial Superfly en Vapor voetbalschoenen uit het Blueprint pack kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. Als je de versie wilt die de spelers dragen, moet je diep in de buidel tasten. De Superfly is namelijk € 289,99 en de Vapor is € 279,95 voor volwassenen. Er zijn uiteraard ook goedkopere versies van de schoenen beschikbaar. Deze bestel je al vanaf € 60,-. Deze schoenen zien er over het algemeen hetzelfde uit, maar bevatten minder technologieën dan in dit artikel besproken. De voetbalschoenen zijn bovendien weer voor verschillende ondergronden beschikbaar! Inclusief de mogelijkheid tot personalisatie!

Dit zijn de kenmerken van de nieuwe generatie Nike Mercurial voetbalschoenen
Dit zijn de kenmerken van de nieuwe generatie Nike Mercurial voetbalschoenen
Dit zijn de kenmerken van de nieuwe generatie Nike Mercurial voetbalschoenen
Dit zijn de kenmerken van de nieuwe generatie Nike Mercurial voetbalschoenen
Dit zijn de kenmerken van de nieuwe generatie Nike Mercurial voetbalschoenen