Nike Mercurial Dream Speed 005 voetbalschoenen

Na de lichtblauwe Nike Mercurial Superfly voetbalschoenen uit het Blueprint pack heeft Nike opnieuw nieuwe Mercurials toegevoegd aan de collectie. Één of twee keer per jaar lanceert het merk de zogenaamde DreamSpeed Mercurials. Met de lente in het verschiet is het nu de tijd om deze voetbalschoenen uit te brengen. Op deze nieuwe Nike Mercurial Dreamspeed voetbalschoenen spelen maar een aantal spelers. Vanaf nu spelen sterren als Mbappé, Vinicius JR en Cristiano Ronaldo deze kicksen, die er niet alleen snel uitzien, maar ook in alle technieken snelheid ademt.

Groen/paars/gele Nike Mercurial DreamSpeed 005 voetbalschoenen

Dat Ronaldo deze voetbalschoenen gaat dragen, is niet opvallend! Het design van de voetbalschoenen is namelijk geïnspireerd door de Portugese aanvaller van Manchester United. De schoenen zijn namelijk geïnspireerd door de het handelsmerk van Ronaldo, namelijk zijn geest/verstand. In de gele binnenzoolzool van de voetbalschoenen is er dan ook een verwijzing naar Ronaldo verwerkt: ''Created for the exact specifications of CR7.'' De basiskleur van de schoenen is heel licht groen (door Nike ''Barely Green'' genoemd). Dit is ook de kleur van de veters en verder bevatten de schoenen een design van dunne paarse, fel gele en turquoise lijnen. Deze kleuren lopen geleidelijk in elkaar over en zijn ook nog niet eens geheel ontoevallig gekozen. Groen staat voor kalmte, paars voor positiviteit en geel voor energie. Drie kleuren die synoniem staan voor de de kracht van de geest en meditatie van Ronaldo. Op de neus bevindt zich een navy blauwe swoosh, waarin ook weer een fel gele swoosh verwerkt is. De zoolplaat van de schoenen is een combinatie van paars en geel met subtiele turqoise details. Het is inmiddels alweer de vijfde editie van de DreamSpeed Mercurial lijn en dit staat ook aangegeven op de hiel: MDS005. Ter hoogte van de zijkanten van de hiel bevinden zich twee turquoise badges. De ene badge bevat het Mercurial trademark teken en de andere badge de swoosh van Nike. De schoenen zijn weer in twee versies gelanceerd. De Vapor versie betreft de versie zonder enkelsok en de Superfly betreft de versie met enkelsok, welke door Nike ook wel Dynamic Fit collar genoemd wordt. Aan de technieken en materialen heeft Nike niet gesleuteld. Deze zijn nog altijd hetzelfde en faciliteren vooral snele en creatieve spelers als Mbappé, Vinicius en Ronaldo. Ben je nog niet bekend met deze technieken? Lees hieronder vooral verder!

Technologieën Nike Mercurial 14 en Superfly 8 voetbalschoenen

De technieken en materialen die Nike in de nieuwe Mercurials heeft verwerkt, zijn als volgt: 

  • De upper van de Nike Mercurial Vapor 14 en Superfly 8 voetbalschoenen is gemaakt van een speciaal materiaal. De bovenkant van de voetbalschoenen is namelijk niet meer gemaakt van het zogenaamde ''Engineered Vapor'', maar bestaat uit vier verschillende lagen: Duragon Wet Traction, Egineered Mesh, Titan Synthetic en Avail Q Lining. Dit komt tot uiting in de structuur van de upper van de voetbalschoenen. Deze bevat kleine openingen en heeft bovendien een structuur van minuscule ruiten. De lagen/ snelheidselementen werken met elkaar samen en zorgen voor een perfecte pasvorm, een perfect balgevoel, een perfecte grip en controle onder alle weersomstandigheden. De upper is daarnaast nog lichter dan voorgaande versies van de Mercurials, waardoor je nog hogere snelheden kunt behalen.

  • Rondom de enkels van de voetbalschoenen heeft Nike het zogenaamde Nike Flyknit materiaal geplaatst. Dit is een gebreid materiaal, welke zich perfect vormt naar de vorm van je voeten. Dit materiaal loopt ook door onder de voeten en wordt daarom ook wel de 360 graden FlyKnit genoemd. Deze technologie garandeert de perfecte pasvorm. 
  • De binnenkant van de voetbalschoenen bevat een binnenzool, waarin de NikeGrip technologie is verwerkt. Dit voorkomt dat je niet met sokken wegglijdt in je voetbalschoenen en garandeert een perfecte grip. In de voetbalschoenen uit dit pack is deze binnenzool blauw met ook weer fel gele details. In deze zool zijn nummers met benamingen verwerkt. Dit betreft een korte uitleg van alle technieken die in de schoen verwerkt zijn. 

  • De zoolplaat aan de onderkant van de nieuwe Nike Mercurial Superfly en Vapor voetbalschoenen betreft niet langer een gespleten zoolplaat. De zoolplaat is verbonden door een speciale ruggengraat over de gehele lengte. Dit gedeelte werkt samen met de interne BZM chassis. Bovendien bevat de zoolplaat ter hoogte van de voorvoet een zogenaamd Nike Aerotrak gedeelte. Dit komt tot uiting in de groeven. Hierdoor kun je je nog makkelijker afzetten en hogere snelheden behalen.

  • De nieuwe Nike Mercurials zijn opnieuw uitgerust met zowel chevron (driehoekige) noppen als met ronde noppen. De driehoekige noppen zorgen voor de perfecte grip, wanneer je onverwachte bewegingen maakt of je versnelt in verschillende richtingen.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van de nieuwe Nike Mercurial DreamSpeed005 voetbalschoenen, waarop slechts een beperkt aantal voetballers vanaf nu tot april speelt. Medio eind dit jaar lanceert Nike pas weer een nieuwe versie van de DreamSpeed voetbalschoenen. 

Nike Mercurial Dreamspeed 5 voetbalschoenen bestellen

De nieuwe Nike Mercurial Dreamspeed voetbalschoenen kun je vanaf nu kopen. De Mercurial Superfly (met enkelsok) heeft een prijs van € 289,95 en de Vapor is € 269,95 (zonder enkelsok). Dit zijn dan wel de versies die de spelers dragen. Goedkopere versies van deze voetbalschoenen bestel je al vanaf € 60,-. Hoe goedkoper de voetbalschoenen zijn, hoe minder technieken de schoenen bevatten. De schoenen zijn ook weer voor verschillende ondergronden uitgebracht, dus zowel voor natuurgras, als kunstgras en harde ondergronden. In de onderstaande winkels kun je de schoenen ook laten personaliseren en vind je bovendien oudere modellen. Directe levering gegarandeerd!

Bestel deze vette voetbalschoenen direct in de NIKE SHOP!

of deze winkel! 

of deze webshop! 

Nike Mercurial Dream Speed 005 voetbalschoenen

Nike Mercurial Vapor Dream Speed voetbalschoenen

Nike Mercurial Dream Speed 005 voetbalschoenen