Dit zijn de paarse Nike Zoom Air Mercurial voetbalschoenen

Opnieuw een nieuwe voetbalschoen van Nike. Na de lancering van de nieuwe generatie Nike Phantom II voetbalschoenen is het vandaag de beurt aan de Nike Air Zoom Mercurial voetbalschoenen. De oplettende kijker zagen Mbappé en Marcus Thuram deze schoenen al dragen tijdens een warming-up eerder dit jaar. Nu zijn de Nike Air Max Mercurial voetbalschoenen officieel! Door welke spelers deze nieuwe kicksen de komende maanden (januari-april 2024) gedragen gaan worden, is nog even de vraag. Het betreft namelijk een special edition. Zeker is dat de schoenen er gelikt uitzien en daar gaan we je natuurlijk alles over vertellen!

Geïnspireerd door de Nike Air Max sneakers van 1995

De Nike Air Zoom Mercurial Superfly en Vapor voetbalschoenen zijn overwegend paars met een design van zwarte golven. Bovendien bevatten de voetbalschoenen oranje accenten. Deze kleur komt namelijk terug in de swoosh van Nike op de zijkanten, alle Nike branding en in de noppen. De kleuren zijn natuurlijk geïnspireerd door de iconische kleurencombinatie van één van de eerste Nike Air Max sneakers in 1998, iets meer dan 25 jaar geleden. Ter ere van het 25 jarig bestaan van de sneakers bevatten deze special edition Nike Mercurial voetbalschoenen een zogenaamde Zoom air unit. De voetbalschoenen bevatten verder de traditionele kenmerken van de Nike Mercurials.

Alle kenmerken van de Nike Zoom Air Mercurial voetbalschoenen

  • De Zoom Air Unit bevindt zich ongeveer over ¾ lengte van de buitenzool van de Nike Mercurial voetbalschoenen. Zoals ook bij de sneakers het geval is, zorgt de Air unit voor een veerkrachtig gevoel en voor demping. Hierdoor landt je nog zachter wanneer je een weergaloze pass aan je medespeler gegeven hebt of een perfect schot op doel gedaan hebt. Bovendien zorgt de Zoom Air Unit voor een nog betere explosiviteit en daarmee creativiteit.
  • Het bovenwerk van de Nike Zoom Air Mercurial voetbalschoenen is weer gemaakt van het iconische FlyKnit materiaal. Kenmerkend aan dit materiaal is dat het elastisch is en zich perfect vormt naar de vorm van je voeten. De schoenen bevatten bovendien een voorgevormde neus en een betere pasvorm bij de hiel, waardoor de fit van deze schoenen nog beter is dan voorheen.
  • Het bovenwerk van de Nike Mercurial voetbalschoenen bevat ook een speciale structuur. Deze structuur wordt door Nike ‘’Vaporposite+’’ genoemd en betreft een combinatie van rasters en hoogwaardige materialen met mesh, waardoor de balcontrole altijd optimaal is. De voering van de schoenen is zacht, maar ook stabiel, omdat het je voeten perfect omsluit. Omdat het een buigzaam materiaal betreft, zorgt het voor een nog natuurlijker balgevoel bij het dribbelen, passen en schieten.
  • De binnenkant van de schoenen bevat een zogenaamde Speedcage. Dit betreft een dun en sterk laagje dat aan de buitenzool bevestigd is en zorgt voor de perfecte lockdown. Door deze technologie kunnen je voeten namelijk niet schuiven in de voetbalschoenen, maar behoud je wel bewegingsvrijheid.
  • De Nike Zoom Air Mercurial Superfly voetbalschoenen bevatten een enkelsok en de Vapor versie bevat geen enkelsok. De ‘’dynamic fit collar’’ zorgt ook voor de perfecte pasvorm van de schoenen en het ultieme balgevoel.
  • De noppen op de onderkant van de Nike Mercurials betreffen Tri Star noppen. Deze noppen hebben als kenmerk dat je grip in alle richtingen hebt, waardoor je snel van richting kunt veranderen. De noppen ter hoogte van de hak zorgen voor grip en stabiliteit en de noppen op de voorzijde zorgen voor grip wanneer je explosief versnelt of afzet.
  • Alle Nike voetbalschoenen bevatten een binnenzool met demping.

Paarse Nike Zoom Air Mercurial voetbalschoenen bestellen

De paars/oranje Nike Zoom Air Mercurial voetbalschoenen kun je vanaf nu bestellen voor kinderen en volwassenen. Voor volwassenen zijn de voetbalschoenen € 299,95 en voor kinderen € 129,95. Check ook andere versies van de Nike Mercurials in deze winkels!

Dit zijn de paarse Nike Zoom Air Mercurial voetbalschoenen
Dit zijn de paarse Nike Zoom Air Mercurial voetbalschoenen
Dit zijn de paarse Nike Zoom Air Mercurial voetbalschoenen
Dit zijn de paarse Nike Zoom Air Mercurial voetbalschoenen
Dit zijn de paarse Nike Zoom Air Mercurial voetbalschoenen