Dit zijn de kenmerken van de nieuwe generatie Nike Phantom II voetbalschoenen

Nike heeft het eerste voetbalschoenenpack van 2024 gelanceerd: het Vortex pack! Het is de bedoeling dat jouw tegenstanders tureluurs gedraaid worden met de voetbalschoenen uit dit pack. Gezien het patroon die op de schoenen verwerkt is, gaat dit aardig lukken ;)! Het Vortex pack markeert ook de geboorte van een nieuwe generatie Nike Phantom GX en Nike Phantom Luna schoenen, namelijk de II versie! Het Amerikaanse sportmerk heeft namelijk een aantal subtiele updates doorgevoerd in deze voetbalschoenen. Die bespreken we in dit artikel.

Spelers die de schoenen dragen

Natuurlijk dragen verschillende sterspelers de nieuwe Nike Phantom GX II en Nike Phantom Luna voetbalschoenen. Alle schoenen uit het Vortex pack worden door de spelers gedragen vanaf januari 2024 tot maart/april 2024.  De Nike Phantom GX II voetbalschoenen  (de versie met hoge enkelsok) wordt onder andere gedragen door spelers als Aké, Rodri, Marquinhos  en Tagliafico. De Nike Phantom Luna voetbalschoenen worden gedragen door spelers als Haaland, Gavi, Foden, Enzo Fernández, Lautaro Martínez, Mount, De Ligt, Brobbey, Paixão en Teze.

Green glow met speciaal patroon

Voordat we alle technologieën van de nieuwe Nike Phantom II voetbalschoenen bespreken, bekijken we natuurlijk eerst even het design. De Nike Phantom II voetbalschoenen hebben namelijk een heerlijke kleurencombinatie. De schoenen zijn mintgroen (door Nike ‘’Green Glow’’ genoemd) op de voorkant en bevatten vanaf het midden naar de achterkant een speciaal patroon, die opnieuw pure snelheid uitstraalt! Dit gedeelte is lichtblauw. Ook in de swoosh van Nike op de zijkanten is een special effect verwerkt. Het eerste gedeelte van het Nike logo is roze en middels een fading effect loopt dit over in het oranje. De veters zijn mintgroen en de enkelsok van de schoenen is lichtblauw. De voorkant van het onderstel van deze nieuwe Nike Phantom voetbalschoenen is roze/oranje met gele noppen.

De kenmerken van de Phantom II

De Nike Phantom voetbalschoenen zijn de ideale voetbalschoenen voor de echte spelmakers onder ons, voor degene die de laatste actie in de 16 maken en die altijd het uiterste uit zichzelf willen halen. Alle details van de schoenen staan in het teken daarvan!

  • Het bovenwerk van de Nike Phantom II voetbalschoenen is gemaakt van het bekende Flyknit materiaal. Kenmerkend aan dit materiaal is dat dit zich perfect vormt naar de vorm van je voeten. In dit materiaal is de Nike Gripknit verwerkt. Dit gedeelte van de schoenen loopt vanaf de bovenkant naar de veters naar de grote en kleine teen en bedekt het gehele schietoppervlak. Kenmerkend aan deze zone is dat het kleeft, waardoor je een uitzonderlijk balgevoel en de perfecte grip op de bal hebt tijdens zowel droge als natte weersomstandigheden. Dit gedeelte heeft een speciale 3D structuur dat zich perfect vormt naar de vorm van je voeten. Op dit gedeelte bevindt zich ook een design van cirkels, welke perfect samenwerkt met de Gripknit technologie, waardoor je nog nauwkeuriger kunt passen, schieten en dribbelen.
  • De veters van de Nike Phantom II voetbalschoenen hebben een asymmetrisch design. De veters bevinden zich licht diagonaal op de voetbalschoenen en dit zorgt voor een nog groter schietoppervlak. Ook dit draagt bij aan een nauwkeurigere passing of schot. Een andere reden voor de diagonale stand van de veters is dat er hiermee nog meer rekening gehouden wordt met spelers of speelsters met een plattere of hogere voetboog.
  • Het onderstel van de schoenen wordt het Nike Cyclone 360 profiel genoemd. Deze lichte zool zorgt voor een nog betere wendbaarheid wanneer je wegdraait van je tegenstander, versnelt of een creatieve actie maakt. Door de zoolplaat heb je ook echt het vertrouwen om een actie te maken. Iedere beweging die je maakt wordt ondersteund door deze technologie en verbetert dus je prestaties! De schoenen bevatten langwerpige noppen, voor de beste stabiliteit.
  • De inlegzool aan de binnenkant van de Nike Phantom II voetbalschoenen bevat demping. Deze zool bevat een speciale structuur, welke ervoor zorgt dat je voeten niet gaan schuiven in de schoenen.
  • De Nike Phantom GX II voetbalschoenen betreffen de schoenen met de lage enkelsok en de Nike Phantom Luna II voetbalschoenen betreffen de versie met een iets hogere sok. Door deze enkelsok kun je nog makkelijker de schoenen aandoen en heb je de perfecte pasvorm!

Nike Phantom II voetbalschoenen bestellen

De Nike Phantom GX II en Luna II voetbalschoenen kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. De versie die de spelers en speelsters dragen betreft de duurste versie. De Phantom GX II is € 270,- en de Phantom Luna II € 290,-. Uiteraard zijn er ook goedkopere versies beschikbaar. Deze bevatten dan niet alle technologieën, zoals in dit artikel besproken. Deze bestel je vanaf € 70,-. De schoenen zijn ook weer voor verschillende ondergronden beschikbaar, dus zowel voor natuurgras, als voor kunstgras en harde ondergronden. De schoenen kun je ook voor alle leeftijden bestellen en laten personaliseren!

Dit zijn de kenmerken van de nieuwe generatie Nike Phantom II voetbalschoenen
Dit zijn de kenmerken van de nieuwe generatie Nike Phantom II voetbalschoenen
Dit zijn de kenmerken van de nieuwe generatie Nike Phantom II voetbalschoenen
Dit zijn de kenmerken van de nieuwe generatie Nike Phantom II voetbalschoenen