Nike lanceert fel rode Phantom GX Erling Haaland voetbalschoenen

Nike heeft de eerste Nike Phnatom GX Erling Haaland signature voetbalschoenen gelanceerd! Toen Haaland vorig jaar een nieuw contract tekende bij Nike bedacht men de term ''FORCE9''. Deze term is een combinatie van de impact die de Noorse spits met zijn natuurlijke krachten heeft op het veld met zijn rugnummer: 9! Een jaar na dato eert Nike één van 's werelds beste spitsen met en speciale editie van de Nike Phantom GX II voetbalschoenen, de voetbalschoenen waarop de aanvaller van Noorwegen en Manchester City sinds vorig jaar speelt!

Geïnspireerd door Noorwegen en passie!

De kleur van de Nike Phantom GX II ''EH9'' voetbalschoenen is een knipoog naar de kleur van het Noorwegen voetbalshirt! Haaland voelt zich thuis in het schilderachtige Noorse platteland,op de boerderij waar zijn familie woont! De voetbalschoenen zijn namelijk fel rood (door Nike standaard ''crimson'' genoemd). De rode tint is niet alleen een verwijzing naar de kleur van het Noorwegen voetbalshirt, maar ook naar het vuur die Haaland in zijn spel legt en andere sterke emoties zoals liefde, vertrouwen, passie, verlangen en het instinct voor het doel. Het zijn allemaal eigenschappen die perfect bij de Noorse aanvaller passen. Bovendien is het een kleur die een gevoel bevordert dat je er mag zijn, onze verbinding met de natuur versterkt en onze zintuigen stimuleert!

De nieuwe voetbalschoenen van Haaland worden verder geaccentueerd met zilver/chrome. Dit is de kleur van de swoosh van Nike op de zijkanten en het Cyclone 360 profiel onder de voorvoet. In deze chrome accenten, bevindt zich ook een gloed waarbij alle kleuren van de regenboog tevoorschijn komen. De blauwe en groene accenten, die hierbij tot uiting komen verwijzen naar de traditionele klederdracht in Noorwegend, die met name gedragen wordt op de Dag van de Noorse Grondwet (17 mei). Uiteraard mag de naam van de spits op deze schoenen niet ontbreken. Ter hoogte van de linkerhiel staat ''Erling'' en op de rechterhiel ''Haaland''.

Kenmerken Nike Phantom GX II 'FORCE9'' voetbalschoenen

De fel rode Nike Phantom GX2 EH9 voetbalschoenen bevatten dezelfde kenmerken als alle andere versies van de Nike Phantom GX voetbalschoenen. We bespreken deze nog even kort:

  • Het bovenwerk van de Nike Phantom GX voetbalschoenen wordt Nike GripKnit genoemd. Dit betreft een klevend materiaal, dat voor het perfecte balgevoel zorgt. Dit gedeelte loopt vanaf de grote teen via de veters naar de kleine teen en omvat de gehele voorvoet. Kenmerkend aan dit materiaal is dat het zich perfect vormt naar de vorm van je voeten en zorgt voor een uitstekende grip in alle weersomstandigheden. In de upper van de voetbalschoenen is ook een speciale 3D structuur verwerkt, die samenwerkt met het GripKnit materiaal voor een nog betere beheersing over de bal.
  • De Nike Phantom GX voetbalschoenen hebben assymetrische veters. Het voordeel hiervan is dat het schietoppervlak nog schoner is en er dus een groter oppervlak is om mee te schieten, passen en dribbelen. Doordat het veterpatroon iets verplaatst is, zorgt dit voor een extra verstelbaarheid voor spelers met met huist een plattere of hogere voetboog.
  • Rondom de enkels bevindt zicht Flyknit materiaal. Dit gebreide materiaal zorgt ervoor dat je nog makkelijker in de schoen kunt stappen, voor meer stabiliteit rondom de enkels en de perfecte pasvorm van de voetbalschoenen.
  • Onder de voorvoet bevindt zich het Nike Cyclone 360 profiel. Dit profiel is te herkennen aan de cirkel onder de voorvoet en zorgt voor een nog betere wendbaarheid en grip bij het maken van onverwachte bewegingen of wanneer je je losmaakt van je tegenstander, waardoor je nog sneller en zelfverzekerende bent!
  • Ook deze voetbalschoenen hebben weer inlegzool met demping. Dit zorgt niet alleen voor een comfortabel gevoel in de schoenen, maar ook dat je niet in je schoenen gaat schuiven!

Rode Nike Phantom GX FORCE9 voetbalschoenen bestellen

De Nike Phantom GX Haaland signature voetbalschoenen kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. Wil je de versie met alles erop en er aan, dan betaal je € 270,-! Uiteraard zijn er ook goedkopere versies van de schoenen beschikbaar. Zo betaal je voor de versie voor kinderen slechts € 70,- en zijn er ook nog verschillende andere prijsniveaus. Ook deze schoenen zijn weer voor verschillende ondergronden beschikbaar, dus voor kunstgras, natuurgras, harde en zachte ondergronden. Check ook andere versies van de Nike Phantom GX II silo in deze winkels! 

Nike lanceert fel rode Phantom GX Erling Haaland voetbalschoenen
Nike lanceert fel rode Phantom GX Erling Haaland voetbalschoenen
Nike lanceert fel rode Phantom GX Erling Haaland voetbalschoenen