Nike Phantom Barna voetbalschoenen ode aan architectuur Barcelona

Weer een nieuwe voetbalschoen van Nike. Eerder deze week lanceerde het Amerikaanse sportmerk in samenwerking met Vini JR oranje/rode Nike Mercurial Vapor voetbalschoenen. Vandaag is het de beurt aan de Nike Phantom voetbalschoenen. De nieuwe schoenen van Nike zijn geheel gewijd aan de stad Barcelona en daarom heet het pack ook ‘’Barna’’. 

Het zou mooi zijn als de FC Barcelona spelers die normaliter op de Nike Phantom schoenen spelen deze schoenen gaan dragen. Helaas is Gavi nog steeds herstellende van een knieblessure. De enige die overblijft is Marcos Alonso.

Geïnspireerd door de rijke architectuur en graffiti

De Nike Phantom ‘’BARNA’’ voetbalschoenen zijn een eerbetoon aan de rijke architectuur van de stad Barcelona, met als eyecatchers natuurlijk de Sagrada Família en Park Güell met zijn kleurrijke mozaïeken en organische structuren, beide ontworpen door Gaudí. De gotische wijk van Barcelona, met zijn smalle straatjes en imposante kathedralen zoals de Catedral de Barcelona, mogen we ook niet onbesproken laten. Deze vormt een prachtig contrast met de modernistische meesterwerken van Gaudí en andere architecten, waardoor de stad een unieke en levendige architecturale schatkamer is! De nieuwe Nike Phantom ‘’BARNA’’ voetbalschoen is een samensmelting van deze architecturale werken en dit is middels een graphic print op de zijkanten van de voetbalschoenen verwerkt. De graphic print wordt gekenmerkt door de verschillende geometrische vormen en uiteraard zijn deze vormen in stijl van de kleuren het FC Barcelona voetbalshirt: Blaugrana! Op de schoenen staan bovendien graffitistrepen, geïnspireerd door de wedstrijdjes die de jeugd op straat speelt! Verder zijn de Nike Phantom GX en Luna voetbalschoenen volledig wit. De gele swoosh op de zijkanten van de schoen vormt een mooi contrast met de clubkleuren van Barca en is bovendien een knipoog naar de Catalaanse trots! Op de zoolplaat en noppen van de schoenen loopt de all-over print deels door en hetzelfde geldt voor de inlegzool, die hetzelfde weerzinwekkende patroon bevat!

Technologieën Nike Phantom Barna voetbalschoenen

Uiteraard zijn ook deze Nike Phantom voetbalschoenen weer uitgerust met de nieuwste technologieën. De upper/het bovenwerk van deze voetbalschoenen wordt de Nike Gripknit technologie genoemd. Dit is een klevend materiaal, dat voor de perfecte balbeheersing zorgt. Het Gripknit materiaal is op strategische plekken op de schoenen aangebracht. Deze loopt van de grote teen via de veters naar de kleine teen, waardoor je ervan verzekerd bent dat het balgevoel perfect is bij het passen, schieten en dribbelen. Een ander voordeel van dit materiaal is dat het zich goed vormt naar de vorm van de voeten in alle omstandigheden. De schoenen zijn ook uitgerust met een speciale microtextuur. Ook deze microtextuur zorgt voor de beste balbeersing. Een ander kenmerk van de Nike Phantom GX en Luna voetbalschoenen zijn de asymmetrische veters. Doordat de veters licht diagonaal op de voetbalschoenen zijn geplaatst, heb je een nog schoner schietoppervlak. Bovendien zorgt dit voor extra verstelbaarheid voor spelers met plattere of hogere voetbogen. Zowel de GX als de Luna versie bevatten Flyknit materiaal rondom de enkel. Bij de Luna editie is de enkelsok alleen iets hoger. Het gebreide Flyknit materiaal zorgt er niet alleen voor dat je makkelijk in je schoenen kunt stappen, maar ook voor de ideale pasvorm en ondersteuning!

Onder de voorvoet bevindt zich het zogenaamde Nike Cyclone 360 profiel. Deze cirkel zorgt ervoor dat spelers nog meer wendbaar zijn en grip hebben wanneer zij onverwachte bewegingen maken. Het zorgt voor de perfecte tractie, behendigheid en ondersteuning! De noppen betreffen rechte noppen. De inlegzool zorgt ervoor dat je niet in je schoenen gaat schuiven en zorgt ook voor de benodigde demping!  

Nike Phantom Barna voetbalschoenen bestellen

De Nike Phantom BARCNA voetbalschoenen kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels! De voetbalschoenen zijn alleen beschikbaar in de zogenaamde Elite versie, de dure versie van de voetbalschoenen. De GX versie is € 280,- en de Luna versie € 300,-. Uiteraard vind je ook goedkopere versies van de Nike Phantom voetbalschoenen in deze winkels!

Nike Phantom Barna voetbalschoenen ode aan architectuur Barcelona
Nike Phantom Barna voetbalschoenen ode aan architectuur Barcelona
Nike Phantom Barna voetbalschoenen ode aan architectuur Barcelona