Dit zijn de kenmerken van de Nike Phantom GX voetbalschoenen

Nike heeft weer een nieuw pack voetbalschoenen gelanceerd. Het eerste officiële pack van Nike heeft als titel ''BLAST'' pack en dat is hoe dan ook van toepassing op de nieuwste Nike Phantom GX voetbalschoenen. Nike heeft namelijk gesleuteld aan de voetbalschoenen en de nieuwste technologieën die het Amerikaanse sportmerk in de schoenen verwerkt heeft, komen als een ontploffing binnen! Dat geldt overigens niet alleen voor de features van de voetbalschoenen, maar ook voor de nieuwste colourway! Hierdoor krijg je tijdens deze barre winterdagen spontaan weer zin in de zomer!

Ben je nu al enthousiast over deze nieuwe Nike Phantom GX voetbalschoenen? Bestel ze exclusief in de officiële NIKE SHOP! 

Meer precisie

Bij de nieuwe generatie Nike Phantom GX voetbalschoenen draait alles om precisie! Meer precisie, betekent immers meer spel, meer magie, meer potentie, meer controle, meer nauwkeurigheid, meer opties, meer creativiteit en meer inspiratie. De Phantom GX voetbalschoenen staan met deze release eens te meer bekend als dé voetbalschoenen voor creatieve spelers die het spel verdelen. De nieuwste release van de Nike Phantom GX voetbalschoenen stelt deze creatieve spelers nog meer in staat om van hun creativiteit te benutten. Het is dan ook geen wonder dat deze voetbalschoenen gedragen worden door spelverdelers als Kevin de Bruyne en Casemiro.

Nike Gripknit technologie

De nieuwe Nike Phantom GX voetbalschoenen uit het BLAST pack hebben een verfrissende kleurencombinatie. De voorkant van de upper is lichtblauw en dit gedeelte loopt deels door naar de achterkant van de schoenen. Dit is de zone waar spelers het meest de bal raken. Wanneer je op dit gedeelte inzoomt, kun je zien dat de schoenen een structuur van kleine zigzag ribbels bevatten. Nike omschrijft deze structuur als een fingerprint, om te laten zien dat je met deze voetbalschoenen zelf een stempel op de wedstrijd kunt drukken. Deze technologie wordt door Nike de Gripknit technologie genoemd. Dit betreft een super zacht klevend materiaal/gaas, waardoor de spelers die deze voetbalschoenen dragen nog meer controle over de bal hebben. Het vlak bedekt ook voor de eerste veters, waardoor je een groter schietoppervlak hebt en nog nauwkeuriger kunt passen en de bal aan kunt nemen.

Tri-star noppen

Een andere innovatie van de Nike Phantom GX voetbalschoenen uit het BLAST pack bevindt zich aan de onderkant van de schoenen. De voetbalschoenen hebben namelijk een nieuwe noppenconfiguratie en worden door Nike de ''Tri-star'' noppen genoemd. Wat opvalt aan deze noppen is dat natuurlijk de kleur (roze) en het feit dat deze verschillende vormen hebben. De blauwe lijn die een aantal van de noppen met elkaar verbindt wordt de wendbaarheidslijn genoemd en is geïnspireerd door de ruggengraat van een vis. Deze lijnen passen perfect bij de bewegingen die je op het veld maakt. Vaak beweeg je eerst naar voren en vervolgens zigzaggend in de aanval. In combinatie met de ''Tri-Star'' noppen zorgt dit ervoor dat je nog wendbaarder bent en bovendien maximale stabiliteit hebt.

Nog meer features

Dit zijn de twee grootste veranderingen van de nieuwe Nike Phantom GX voetbalschoenen. Verder bevatten de nieuwe Nike Phantom GX nog dezelfde features als de vorige versie van de voetbalschoenen en ook hierin staat alles in het teken van comfort en precisie:

  • De voetbalschoenen zijn weer in twee versies gelanceerd, eentje met een hoge enkelsok (de Dynamic Fit editie) en zonder enkelsok. Beide versies hebben een asymmetrische enkelkraag, wat ervoor zorgt dat je nog makkelijker de schoenen aan kunt doen. De enkelsok zorgt natuurlijk ook voor het zogenaamde blote-voeten-gevoel. De schoenen vallen namelijk naadloos om je voeten, waardoor het lijkt alsof je op je blote voeten speelt. Het zorgt er bovendien voor dat je nog beter ondersteund wordt.

  • De hak heeft ook een asymmetrische vorm en is gemaakt van een zacht materiaal, waardoor je nog makkelijker de schoenen in kunt lopen en minder irritatie ondervindt wanneer je de voetbalschoenen voor het eerst draagt.

  • De binnenzool is uitgerust met de Nike Grip technologie. Deze zool bevat een speciale structuur waardoor je niet in de voetbalschoenen gaat schuiven.

We gaven het net al aan: de Nike Phantom GX voetbalschoenen hebben een heerlijke (bijna zomerse uitstraling). Het voorste gedeelte van de schoenen is lichtblauw en het achterste gedeelte (inclusief het vetergedeelte) is wit. De schoenen worden helemaal afgemaakt door de roze details. De omlijning van de Nike flash swoosh op de voetbalschoenen is roze en hetzelfde geldt voor de noppen. De swoosh prijkt ook in het zwart op de voetbalschoenen, namelijk op de voorvoet, op de hiel en op de zoolplaat. De hiel van de linker voetbalschoenen bevat de naam van de voetbalschoenen: PHANTOM GX!

De Nike Phantom GX voetbalschoenen worden gedragen door dezelfde spelers die voorheen de Phantom GT voetbalschoenen droegen. De hoge versie wordt gedragen door spelers als Kevin de Bruyne, Casemiro, Havertz, Verratti, Icardi, Aké Botman en tal van andere spelers. De lage versie wordt gedragen door spelers als Gavi, Foden, Enzo Fernández, Camavinga, Busquets, de Ligt, Rodrygo, Kokcu, Klaassen en Vincent Janssen.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van de nieuwe Nike Phantom GX voetbalschoenen uit het Blast pack of check de witte Nike Mercurial Air Zoom voetbalschoenen uit dit pack. Deze voetbalschoenen worden ongeveer tot medio april gedragen. Dan lanceert Nike namelijk weer een nieuw pack voetbalschoenen. 

Nike Phantom GX voetbalschoenen bestellen

De nieuwe Nike Phantom GX voetbalschoenen kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. Wil je dezelfde voetbalschoenen als de spelers dragen, dan moet je diep in de buidel tasten. Deze versie wordt de Elite versie genoemd en bevat de kenmerken die we in dit artikel besproken hebben. De hoge versie heeft een prijs van € 279,95 en de lage versie van € 259,95. Goedkopere versies kun je natuurlijk ook bestellen, alleen bevatten deze dan wel minder technologieën. De voetbalschoenen zijn ook weer voor verschillende ondergronden (natuurgras, kunstgras en harde ondergronden) beschikbaar en kun je in de onderstaande winkels ook laten personaliseren. Directe levering gegarandeerd!

Bestel de nieuwe Nike Phantom GX voetbalschoenen exclusief in de officiële NIKE SHOP! 

Nike Phantom GX voetbalschoenen Blast pack

Nike Phantom GX voetbalschoenen Blast pack

Nike Phantom GX voetbalschoenen

Nike Phantom GX voetbalschoenen Blast pack