Lichtblauwe Nike Mercurial Superfly en Vapor voetbalschoenen Blueprint pack

Nike is het jaar fris begonnen met een nieuwe ''colourway'' van de Nike Mercurial Superfly 8 en Nike Mercurial Vapor 14 voetbalschoenen. Deze nieuwe voetbalschoenen worden direct door verschillende sterspelers gedragen. De Superfly en Vapor zien er weer exact hetzelfde uit. Het verschil tussen beide voetbalschoenen is dat de Superfly een sok (Dynamic Fit Collar) bevat en de Vapor niet. De lichtblauwe Nike Mercurial Superfly 8 voetbalschoenen worden vanaf nu gedragen door spelers als Ronaldo, Mbappé, Lukaku, Rashford, Mahrez en Alexis Sanchez en de Vapors worden gedragen door Lewandowski, Haaland, Vinicius, Ziyech, Zlatan, Modric, Hazard, Kimmich en tal van andere spelers.

Design Nike Mercurial voetbalschoenen Blueprint pack

Januari is de maand van nieuwe kansen en ook de maand waarin het weer wat langer licht is! In deze maand mag het dus allemaal wat fleuriger worden en dat is aan Nike wel besteed. De nieuwe Nike Mercurial voetbalschoenen uit het zogenaamde ''Blueprint'' pack hebben dan ook een opvallende kleur. De schoenen zijn namelijk overwegend lichtblauw, welke Nike omschrijft als de ''blauwdruk'' van snelheid. Hiermee doet Nike een schepje bovenop het al snelle design van de Mercurial silo van het Amerikaanse sportmerk. De nieuwe Mercurials bevatten daarnaast zowel oranje (Laser Orange) als gele accenten. Dit is onder andere de kleurencombinatie van de swoosh van Nike op de zijkanten van de schoenen. In het Nike logo is weer een schaduw effect verwerkt. De omranding van de swoosh is geel en het schaduwgedeelte bevat een design van flitsende dunne oranje strepen. Het verschil met eerdere versies van de Mercurial is dat de swoosh wat kleiner is en rondom het logo een halve cirkel is geplaatst. Ook op de neus van de nieuwe voetbalschoenen zijn flitsende gele strepen verwerkt. Op de hiel bevindt zich een label van het Mercurial trademark teken in het geel/donkerblauw en de zoolplaat van de nieuwe Mercurials is en combinatie van lichtblauw en donkerblauw. De schoenen bevatten opnieuw een combinatie van ronde, rechte en klauwnoppen. Vorig jaar introduceerde Nike de nieuwe generatie Nike Mercurial voetbalschoenen. Voor de Vapor betreft dit alweer de veertiende generatie en voor de Superfly de achtste generatie. Ben je nog niet bekend met alle technologieën van de Mercurials? Lees vooral verder!

Technologieën Nike Mercurial 14 en Superfly 8 voetbalschoenen

De Mercurial silo van Nike zijn bij uitstek dé perfecte voetbalschoenen voor spelers die snel en creatief zijn, en altijd de actie opzoeken! De Mercurials ademen snelheid en zijn dan ook uitgerust met verschillende materialen en technieken om dit te faciliteren. De technieken en materialen die Nike in de nieuwe Mercurials heeft verwerkt, zijn als volgt: 

  • De upper van de Nike Mercurial Vapor 14 en Superfly 8 voetbalschoenen is gemaakt van een speciaal materiaal. De bovenkant van de voetbalschoenen is namelijk niet meer gemaakt van het zogenaamde ''Engineered Vapor'', maar bestaat uit vier verschillende lagen: Duragon Wet Traction, Egineered Mesh, Titan Synthetic en Avail Q Lining. Dit komt tot uiting in de structuur van de upper van de voetbalschoenen. Deze bevat kleine openingen en heeft bovendien een structuur van minuscule ruiten. De lagen/ snelheidselementen werken met elkaar samen en zorgen voor een perfecte pasvorm, een perfect balgevoel, een perfecte grip en controle onder alle weersomstandigheden. De upper is daarnaast nog lichter dan voorgaande versies van de Mercurials, waardoor je nog hogere snelheden kunt behalen.

  • De binnenkant van de voetbalschoenen is voorzien van een binnenzool waarin de NikeGrip technologie is verwerkt. Dit voorkomt dat je niet met sokken wegglijdt in je voetbalschoenen en garandeert een perfecte grip. In de voetbalschoenen uit dit pack is deze binnenzool blauw met ook weer fel gele details. In deze zool zijn nummers met benamingen verwerkt. Dit betreft een korte uitleg van alle technieken die in de schoen verwerkt zijn. 

  • De zoolplaat aan de onderkant van de nieuwe Nike Mercurial Superfly en Vapor voetbalschoenen betreft niet langer een gespleten zoolplaat. De zoolplaat is verbonden door een speciale ruggengraat over de gehele lengte. Dit gedeelte werkt samen met de interne BZM chassis. Bovendien bevat de zoolplaat ter hoogte van de voorvoet een zogenaamd Nike Aerotrak gedeelte. Dit komt tot uiting in de groeven. Hierdoor kun je je nog makkelijker afzetten en hogere snelheden behalen.

  • De nieuwe Nike Mercurials zijn opnieuw uitgerust met zowel chevron (driehoekige) noppen als met ronde noppen. De driehoekige noppen zorgen voor de perfecte grip, wanneer je onverwachte bewegingen maakt of je versnelt in verschillende richtingen.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van de nieuwe Nike Mercurial voetbalschoenen uit het Nike Blueprint pack, waarop verschillende sterspelers vanaf nu tot ongeveer eind maart/begin april op zullen spelen. In april lanceert Nike een nieuwe colourway van de Nike Mercurial Superfly 8 en Vapor 14 voetbalschoenen.

Lichtblauwe Nike Mercurial Blueprint voetbalschoenen bestellen

De lichtblauwe Nike Mercurials kun je vanaf nu bestellen. De versie die de spelers ook dragen wordt de Elite voetbalschoen genoemd. De Superfly Elite versie is € 270,- en de Mercurial Elite versie is € 250,-. Uiteraard kun je ook al goedkopere versies van deze voetbalschoenen bestellen vanaf een prijs van € 50,-. Het verschil met andere versies is dat deze schoenen minder technologieën bevatten. Alle versies zijn voor verschillende ondergronden beschikbaar, dus zowel voor natuurgras, als voor kunstgras en harde ondergronden. In de onderstaande webshops kun je deze voetbalschoenen ook laten personaliseren. Directe levering gegarandeerd!

Bestel deze vette voetbalschoenen direct in de NIKE SHOP!

of deze winkel! 

Nike Mercurial voetbalschoenen Blueprint

Nike Mercurial Blueprint voetbalschoenen 2022