Puma eert Cruijff en Pele met nieuwe Puma King voetbalschoenen

Puma brengt met het LEGENDS pack een ode aan twee van de beste voetballers allertijden: Johan en Cruijff en Pelé. Beide sterren speelden namelijk in de jaren ’60 en ’70 de PUMA King voetbalschoenen. Iedereen kent het wereldberoemde verhaal van Johan Cruijff tijdens het WK van 1974 in West-Duitsland. Cruijff had destijds een contract met PUMA en weigerde met drie strepen van adidas (de kledingsponsor van het Nederlands Elftal tijdens de jaren ’70) op de mouwen van het Nederlands Elftal 1974 shirt te spelen. Om deze reden was ‘’Nummer 14’’ de enige speler die met twee strepen op het tenue speelde. Tijdens het WK droeg Cruijff natuurlijk ook de traditionele leren Puma King voetbalschoenen.

Sinds vorig jaar zijn de Puma King voetbalschoenen door het sportmerk in een nieuw jasje gestoken. Men heeft afscheid genomen van de leren upper en heeft deze ingeruild voor het zogenaamde K-Better materiaal. Dit innovatieve gerecyclede materiaal (nylon) lijkt op leer, voelt als leer en heeft dezelfde kenmerken als leer, maar is beter voor het milieu en duurzamer. Kenmerkend aan het K-Better materiaal is dat het zacht aanvoelt, dunner is dan leer, een perfecte pasvorm garandeert en tien keer duurzamer is dan de leren voetbalschoenen. Duurzaamheid en retro zijn nu eenmaal hot! Het logische gevolg is dat Puma de voetbalschoenen van Pelé en Cruijff in een nieuw jasje gestoken heeft, met een knipoog naar de geboortegrond van beide wereldsterren: Brazilië en Nederland.

Puma King voetbalschoenen Pelé

De Puma King voetbalschoenen van Pelé zijn zwart en bevatten aan de ene zijkant een gele formstripe met daarboven de handtekening van Pelé en daaronder de tekst ‘’The Beautiful Game’’. Ook de andere kant van de voetbalschoenen bevat een formstripe, maar dan in de kleuren van de Braziliaanse vlag en een silhouet van de meester zelf! Dit zijn niet de enige details/ Op de achterkant van de schoenen staan drie gouden sterren met daarbij de jaartallen waarin Pelé op de Puma King voetbalschoenen het WK gewonnen heeft: ’58, ’62, ’70. Op de tong van de schoenen prijkt het rugnummer van Pelé (10) in dezelfde stijl als op het Brazilië voetbalshirt van de jaren ’60 en ’70. De zoolplaat van de Pelé Puma King voetbalschoenen is wit en bevat gele noppen.

Puma King voetbalschoenen Cruijff

De Cruijff Puma King voetbalschoenen hebben ook een zwarte upper. Op de ene zijkant prijkt een oranje formstripe met daarboven de handtekening van Johan Cruijff en daaronder de tekst: ‘’Total Football’’. De andere kant bevat een formstripe met gouden details en de kleuren van de Nederlandse vlag met het silhouet van Cruijff. Ook op de achterkant van deze voetbalschoenen staan drie gouden sterren met de jaartallen ’71, ’73, ’74. De jaartallen 1971 en 1973 verwijzen naar de jaartallen waarin Cruijff op de Puma King voetbalschoenen met Ajax de Europa Cup I won en de het jaartal 1974 verwijst naar het WK van 1974 in Duitsland.  Op de tong van deze Puma King voetbalschoenen prijkt nummer 14 in dezelfde stijl als de officiële Nederlands Elftal bedrukking van 1974. De zoolplaat van deze schoenen is wit met natuurlijk oranje noppen.

Ook deze Puma King voetbalschoenen bevatten weer de gebruikelijke functionele kenmerken. We hadden het net al over de K-Better upper. De schoenen bevatten aan de achterkant een externe hielkap, voor de ideale pasvorm. Bovendien zijn de voetbalschoenen uitgerust met ronde noppen voor de perfecte stabiliteit en wending.

De Puma Pelé en Cruijff voetbalschoenen kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. De schoenen zijn alleen beschikbaar in de zogenaamde Elite FG versie. Dit betreft de duurste versie van de voetbalschoenen en hebben dus een prijs van € 230,-. Uiteraard vind je ook goedkopere Puma King voetbalschoenen in deze winkels!

Puma eert Cruijff en Pele met nieuwe Puma King voetbalschoenen
Puma eert Cruijff en Pele met nieuwe Puma King voetbalschoenen