10 april 2017

PUMA lanceert opnieuw Super Atom voetbalschoenen uit 1952

65 jaar na dato heeft PUMA de Super ATOM voetbalschoenen opnieuw gelanceerd. De PUMA Atom voetbalschoenen werden voor het eerst door het Duitse sportmerk gelanceerd in 1952 en vandaag is dat, zij het in een limited edition versie, opnieuw het geval. De Puma Super Atom voetbalschoenen waren overigens wereldwijd de eerste voetbalschoenen die afschroefbare noppen bevatten. Check hieronder meer details van de heruitgave van de iconische voetbalschoenen van PUMA.

De Puma Super Atom voetbalschoenen zijn overwegend zwart en zijn vrij hoog. Verder bevatten de schoenen witte veters en drie banen aan de zijkanten van de schoenen. Het vintage logo van het Duitse sportmerk versiert de zijkanten van de schoenen met daaronder de naam van de kicksen: ''Super Atom.'' Over de neus lopen de formstripes van het merk. Daarnaast worden de schoenen gekenmerkt door de vrij brede en hoge neus van de schoenen en is het onderstel van de kicksen oranje met ronde noppen, die er uiteraard afgedraaid kunnen worden. Van deze Super Atom voetbalschoenen zijn er slechts 100 wereldwijd geproduceerd en de schoenen hebben precies dezelfde pasvorm als 65 jaar geleden qua design en silhouet. In 1948 lanceerde PUMA voor het eerst de ATOM voetbalschoenen. Deze schoenen werden destijds gedragen door het nationale elftal van Duitsland in de eerste wedstrijd na de oorlog tegen Zwitserland. De opvolger van de ATOM is de Super ATOM, die in 1952 werd gelanceerd. De lancering van deze schoenen was een revolutie in voetballand, omdat het de eerste schoen was met noppen die er afgedraaid konden worden. Door het grote succes van de Atom en Super Atom lanceerde het Duitse sportmerk uit Herzogenaurach alweer een opvolger van de schoenen, de Puma BRASIL voetbalschoenen.

Tot zover de informatie over de limited edition versie van de Puma Super Atom voetbalschoenen. Wil je deze schoenen kopen, dan dien je een aardig bedrag neer te leggen. De prijs van de schoenen is € 350,-. Dan heb je wel wat. Van de schoenen zijn er namelijk slechts 100 geproduceerd.  De doos waarin de schoenen zijn verpakt, zijn ook nog eens met de hand genummerd.

Scoor klassieke Puma voetbalschoenen in deze ONLINE WINKEL

of scoor één van de eerste voetbalschoenen ooit in deze SHOP