18 november 2016

PUMA KING Made in Italy voetbalschoenen - oude tijden herleven!

In oktober lanceerde PUMA een nieuwe lijn Puma King voetbalschoenen met als thema ''Made In Italy''. De eerst PUMA King voetbalschoenen werd maar liefst 48 jaar geleden door het Duitse sportmerk gelanceerd. Tijd om te kijken of de schoenen nog net zo'n uitstraling hebben als voorheen! We hebben de stoute schoenen aangetrokken en de nieuwe PUMA King MII schoenen gekocht om te kijken of oude tijden herleefd kunnen worden met de nieuwe PUMA King voetbalschoenen. Hieronder vinden jullie een review over de schoenen die onder andere door Maradona, Pele en Eusebio gedragen werden!

Enthousiast over deze nieuwe PUMA King Made in Italy limited edition voetbalschoenen? Scoor ze vanaf nu in deze SHOP exclusief! 

Puma -king -made -in -italy -voetbalschoenen

De nieuwe PUMA King Made In Italy voetbalschoenen werden geleverd in een luxe, zwarte schoenendoos van PUMA met daarop het bekende KING logo van het Duitse sportmerk. We hebben ervoor gekozen de bruine voetbalschoenen te kopen, omdat deze kleurstelling meer het nostalgische gevoel oproept, dan de wit/fel gele versie. Direct toen we de nieuwe PUMA King schoenen uit de doos haalden, kwam de geur van ECHT leer ons tegemoet. Het bovenwerk van de nieuwe PUMA Kings is dan ook gemaakt van echt leer. Hier komt PUMA direct een belofte na. Bij de lancering gaf PUMA namelijk aan dat het bij deze schoenen draait om vakmanschap. Het bruine leer zorgt voor een perfecte touch wanneer je een bal aanneemt en of schiet. Bovendien vormt dit leer naar de vorm van de voeten, waardoor je direct een goede eerste touch hebt! Wel moet gezegd worden dat het leer vrij zwaar is, waardoor de schoenen door ons niet direct aanbevolen worden voor snelle en creatieve voetballers, maar meer voor controlerende spelers. Comfort en klasse staan voorop!

Puma -king -made -in -italy -maradona -voetbalschoenen

Wat ook opvalt aan de nieuwe PUMA King Made in Italy voetbalschoenen is de vorm van de neus. Deze heeft nog precies dezelfde vorm als toen de schoenen in 1968 werden gelanceerd. De vorm van de neus (in Zuid Amerikaanse stijl) zorgt ervoor dat de voet nog beter bij de bal komt en dus voor een perfecte eerste touch! Ook de grote flap van de schoenen is nog steeds hetzelfde als destijds. Deze is uitgerust met de iconische PUMA cat en het King trademark teken. Wanneer deze flap wordt omgeslagen, komt de Italiaanse touch tevoorschijn. De flap bevat namelijk de Italiaanse tricolore met de tekst: ''Enginireered in ITALY''. De grote classic fold over tong, welke over de bruine veters valt, zorgt ook nog eens voor een groter schietoppervlak. Overal is aan gedacht! De Italiaanse accenten komen overigens ook weer terug in de binnenzool van de schoenen.

Verder heeft PUMA een moderne touch aan de schoenen aangebracht door de schoen uit te rusten met fel rode accenten. Deze komen terug in de omlijning van de PUMA formstripe aan de zijkanten van de schoenen en in de ronde of conische noppen aan de onderkant van de schoenen.

Made -in -italy -puma -king -limited -edition -voetbalschoenen

Al met al zijn we het eens met het statement van PUMA. Met het lancering van de speciale ''Made In Italy'' versie van de PUMA Kings, herleeft direct weer het vintage en retro gevoel van de jaren '70 en '80. Wie weet zie we binnenkort een speler op deze kicksen zes spelers passeren, de bal elf keer raken en een een doelpunt scoren, a la Maradona in 1986. De PUMA King is BACK! Wil je meer over deze schoenen weten? Check ons speciale blog over meer technische kenmerken van deze voetbalschoenen! 

SCOOR deze schoenen exclusief in deze SHOP!