adidas lanceert Copa Mundial voetbalschoenen in kleuren voetbalshirts landen

In de aanloop naar Euro 2024 in Duitsland en de Copa América 2024 in de Verenigde Staten heeft adidas speciale edities van de Copa Mundial voetbalschoenen gelanceerd! De traditionele voetbalschoen van het Duitse sportmerk is namelijk gelanceerd in de kleuren van de grote landen, waarvan adi de kledingsponsor is, namelijk Argentinië, Duitsland, Italië, Spanje en Mexico! De Copa Mundials uit het zogenaamde ‘’Mundial Federations’’ pack zijn dan ook geheel in stijl van de kleuren van de voetbalshirts van deze landen, die ook deze week gepresenteerd worden!Iedereen kent inmiddels de tijdloze kwaliteit en look van de Copa Mundials, één van de meest iconische voetbalschoenen ooit. De schoenen werden door adidas voor het eerst in 1979 geproduceerd en door verschillende steren gedragen tijdens het WK van 1982 in Spanje. In de 45jarige historie van het merk speelden verschillende sterren op de adidas Copa Mundial voetbalschoenen, zoals Zinedine Zidane, Diego Maradona, Franz Beckenbauer en Jari Limanen. De adidas Copa Mundials worden sinds jaar en dag al gekenmerkt door het kwalitatieve bovenwerk, bestaande uit kangoeroeleer. Kenmerkend aan dit leer is dat het zich perfect aanpast aan de vorm van de voeten en daarom hebben deze voetbalschoenen een perfecte pasvorm. Een ander kenmerk van de Copa Mundial voetbalschoenen zijn natuurlijk de conische (ronde noppen)

Ook voor het WK van 2014 in Brazilië lanceerde adidas het zogenaamde Samba Copa Mundial pack, bestaande uit vijf voetbalschoenen in hippe Braziliaanse kleuren. Dit keer gaat het merk een stapje verder. De schoenen uit het Mundial Federations pack zijn namelijk nog meer retro en hebben nog meer details. Wij knijpen daarom een oogje dicht dat er voor  deze keer is afgeweken van de zwarte Copa Mundial.

De Argentinië Copa Mundial voetbalschoenen zijn uiteraard in stijl van de kleuren van de nationale vlag en het Argentinië voetbalshirt. De schoenen zijn lichtblauw en hebben aan de zijkanten witte adidas strepen. Dit is ook de kleur van de tong, de veters, de zoolplaat en de hielkap. Op alle schoenen uit het Mundial Federations pack staat in het goud op de zijkanten de naam van de voetbalschoenen en op de tong het adidas retro logo. De Mexico voetbalschoenen zijn uiteraard ook in stijl van de kleuren van de nationale vlag. Deze zijn bijna volledig wit en de trademark strepen op de zijkanten hebben de kleuren van de vlag: groen/wit/rood. Ook de hielkap van de Mexico Copa Mundial voetbalschoenen is groen. De Duitsland voetbalschoenen hebben dezelfde look als die van Mexico, maar dan zijn de adidas strepen in de kleuren van de Duitse vlag (zwart/rood/geel) en is de hielkap zwart. De Italië Copa Mundials zijn de eyecatchers uit de collectie. Deze voetbalschoenen zijn net als het Italië Euro 2024 thuisshirt in stijl van de Italiaanse kleuren. Deze schoenen zijn namelijk azuurblauw en de adidas strepen op de zijkanten zijn groen/wit/rood. De hielkap en zoolplaat zijn wit. We sluiten de collectie af met de adidas Copa Mundial Spanje voetbalschoenen. Ook deze versie heeft een heerlijke retro look, die ons doet denken aan de jaren ’80. Deze schoenen zijn donkerblauw met rood/wit/rode adidas strepen op de zijkanten en een rode hielkap!

De adidas COPA Mundial ‘’Mundial Federations’’ voetbalschoenen zijn in een limited editie uitgebracht. Ben jij een retro liefhebber? Dan mogen deze schoenen niet ontbreken in jouw kast en maak je ook nog eens de blits op het veld! De schoenen zijn alleen beschikbaar voor volwassenen (maat 36 tot 48) en hebben een prijs van € 180,-!

adidas lanceert Copa Mundial voetbalschoenen in kleuren voetbalshirts landen
adidas lanceert Copa Mundial voetbalschoenen in kleuren voetbalshirts landen
adidas lanceert Copa Mundial voetbalschoenen in kleuren voetbalshirts landen
adidas lanceert Copa Mundial voetbalschoenen in kleuren voetbalshirts landen
adidas lanceert Copa Mundial voetbalschoenen in kleuren voetbalshirts landen