adidas Copa Mundial voetbalschoenen

We hebben er nog nooit een blog over geschreven en dat mag best vreemd genoemd worden voor voetbalschoenen die al sinds 1979 bestaan en de populairste voetbalschoen ooit is. We hebben het hier over de adidas COPA Mundial voetbalschoenen. Iedereen dit voetbalt heeft ze eigenlijk wel eens gedragen. Degelijkheid ten top! Daar gaan we het straks over hebben. In het verleden hebben ook voormalige sterren als Beckenbauer, Zidane, Maradona en Litmanen op de Copa Mundial van het Duitse sportmerk gespeeld. Hieronder bespreken we eerst een stukje geschiedenis van de meest populaire zwarte kicksen!

Geen interesse in de historie van deze voetbalschoenen en wil je de adidas Copa Mundial voetbalschoenen direct kopen voor kinderen en volwassen. Check deze PAGINA

en vergelijk de prijzen bij verschillende shops! Uit voorraad leverbaar!

Geschiedenis van de zwarte adidas Copa Mundial voetbalschoenen

De adidas COPA Mundial voetbalschoenen werden voor door het Duitse sportmerk uit Herzogenaurach voor het eerst geïntroduceerd in 1979. De naam van de schoenen is geïnspireerd door het WK. ''Copa Mundial'' betekent namelijk wereldbeker (World Cup). In 1982 vond het WK in Spanje plaats en dit was voor adidas in 1979 de ideale gelegenheid een nieuwe schoen te introduceren, waarop veel sterren in Spanje moesten gaan schitteren. Zo gebeurde ook! Vele voetballers volgden. We sommen er een aantal op: Maradona, Veron, Kaka, Tomasson, Litmanen, Cantona, Platini, Zidane, Beckenbauer, Kahn, Mattheus, Baresi, Xavi Alonso en zelfs Gareth Bale. Klose werd tijdens het WK van 2006 in eigen land zelfs topscorer op deze klassiekers en in de finale van het WK van 1988 droegen acht spelers van het Nederlands Elftal deze schoenen. Vandaag de dag dragen de spelers in de hoogste voetbalcompetities vaak flitsende, kleurige voetbalschoenen van adidas of Nike, maar in de amateurwereld blijft de adidas COPA Mundial voetbalschoen ongekend populair. Dit is de reden dat de kicksen door het sportmerk nog steeds in Scheinfeld, een plaatsje dichtbij Frankfurt, worden geproduceerd. Sinds de lancering van de schoen heeft adidas weinig verandering aan de schoenen aangebracht. Uiteraard is er sinds de opkomst van kunstgras een speciale adidas COPA Mundial voetbalschoen voor kunstgras gelanceerd en natuurlijk bestaan er ook speciale zaalvoetbalschoen uit deze populaire lijn. Aan het design van de kicksen is weinig veranderd.

Wel zijn er in de bijna 40 jarige geschiedenis van de Copa Mundialletjes verschillende limited edition versies van de schoenen gereleased. Zo lanceerde het merk van de gebroeders Dassler in 2007 een speciaal pack ter ere van de 25ste verjaardag van de voetbalschoen, waarbij de schoenen werden verpakt in een houten doos met verschillende accessoires, inclusief een kaart met daarop een afbeelding van ''Die Mannschaft'' van 1982. In 2013 ontkwam ook niet aan de ''ONTZWARTING'' (zo noemen we het maar even) van de voetbalschoenen. Naast de zwarte versie lanceerde adidas in 2013 namelijk ook een geheel witte versie van de schoenen. Het enige verschil met de zwarte Copa Mundial was de kleur van de schoenen. De kenmerken, die de schoenen zo populair maken (daarover straks meer), bleven hetzelfde. Adidas deed er in 2014 zelfs nog een schepje boven op. Als ode aan het WK van 2014 in Brazilië lanceerde het merk een speciaal ''Samba pack'', welke vijf adidas Copa Mundial voetbalschoenen bevatten in opvallende kleuren: paars, blauw, fel groen, oranje en roze. Deze ''flitsende'' kleuren waren geïnspireerd door de kleuren van historische schoenen van adi, zoals de Adipure, de F50 Adizero, de Predator en de Nitrocharge. Sinds 2014 zijn er geen gekke kleuren van de Copa Mundial meer gelanceerd en laten ook eerlijk zijn. Deze kicksen horen ook gewoon zwart te zijn. Punt!

Populariteit en kenmerken adidas Copa Mundial

Wat maakt de Copa Mundial van adidas nu zo populair? Allereerst is dat volgens ons het simpele feit dat de schoenen zwart zijn. Verder bevatten de schoenen een aantal witte details, zoals de drie trademark strepen aan de zijkanten van de voetbalschoenen en de witte onderzool. Daarnaast is de Copa Mundial uitgerust met een grote tong en bevat het aan de achterkant een witte hielkap met daarin de trefoil van het merk verwerkt. Het design mag dan klassiek zijn, belangrijker is de pasvorm van de schoenen. Deze kicksen vallen namelijk perfect om de voeten en zijn zowel perfect voor smalle voeten als brede voeten. Dit komt niet in de eerste plaats omdat het bovenwerk van de schoenen gemaakt is een premium kangoeroe leer, welke zich perfect vormt naar de vorm van de voeten. Onze ervaring is dat de schoenen al binnen één training of wedstrijd ingelopen zijn. De adidas COPA Mundial voetbalschoenen geven ook nog eens een comfortabel gevoel. De reden hiervan is, is onder andere dat de schoenen een synthetische binnenvoering bevatten, welke ervoor zorgt dat de voeten droog blijft. Dit helpt ook nog eens blaren te voorkomen. Ook bij de inlegzool van de schoenen heeft het merk comfort hoog in het vaandel staan. De schoenen bevatten namelijk een anatomisch voorgevormde inlegzool. Deze zool bevat ook nog eens zogenaamde EVA's, welke zorgen voor ondersteuning en stabiliteit. Verder bevatten deze voetbalschoenen een lichte, witte zool met daaronder twaalf noppen. Geen opsmuk en geen poespas dus! De Copa Mundial is de voetbalschoen voor iedere liefhebber van voetbal. Dat de schoen al bijna veertig jaar bestaat mag een zegen genoemd worden.

adidas COPA Mundial voetbalschoenen kopen

De klassieker van adidas kan je in verschillende shops kopen. Check daarvoor onder andere het overzicht hiernaast of hieronder. De Copa Mundial is beschikbaar vanaf maat 36 en loopt tot en met maat 48. De advies verkoopprijs van deze kicksen is € 149,95, maar in verschillende online winkels zijn de schoenen al lekker afgeprijsd, tot bijna de helft. In deze winkels heb je de mogelijkheid de schoenen te personaliseren. Dat hoeft wat ons betreft niet. Een klassieke zwarte voetbalschoen mag best klassiek gelaten worden.

Anyway. Koop de adidas Copa Mundial voetbalschoenen via DEZE PAGINA!