Dit zijn de voetbalschoenen uit het adidas Advanced pack

Adidas heeft het nieuwe ADVANCED PACK gelanceerd! Dit betekent dat de adidas F50, Predators en Copa voetbalschoenen een nieuwe kleurstelling hebben gekregen. En dat niet alleen: de voetbalschoenen uit het adidas Advanced pack worden door verschillende sterren gedragen tijdens het EK in Duitsland en tijdens de Copa América in de Verenigde Staten. De eyecatcher van de nieuwe collectie zijn natuurlijk de nieuwste adidas F50 voetbalschoenen! Deze silo werd door adidas een paar weken geleden weer nieuw leven ingeroepen en is de opvolger van de adidas X voetbalschoenen. De meeste spelers die op de adidas X voetbalschoenen speelden, zijn dan ook overgestapt naar de adidas F50’s!

adidas F50 voetbalschoenen - Wit/Blauw/Rood

De adidas F50 voetbalschoenen zijn door het Duitse sportmerk in drie verschillende versies gelanceerd, namelijk in een versie zonder veters (Laceless), in een versie met subtiele enkelsok en veters en een lage versie met veters. De schoenen hebben een frisse kleur, waarbij je bijna zou denken dat de schoenen exclusief voor spelers van het Nederlands Elftal (of Frankrijk) zijn ontwikkeld. De schoenen zijn namelijk een combinatie van rood, wit en blauw (door adidas Lucid Blue/Ftwr White/Solar Red genoemd). De basiskleur van de voetbalschoenen is wit en naar de reeft loopt dit middels een gradiënt effect over in het blauw. Dit gradiënt effect is ook verwerkt in de adidas stripes en in het F50 trademark teken op de zijkanten van de schoenen. De drie strepen zijn rood/blauw, terwijl het F50 logo blauw is. De blauwe accenten komen verder terug rondom de instap van de schoenen, in het adidas logo op de achterkant en in de lip van de schoenen. De zoolplaat va de nieuwe adidas F50 is doorzichtig met rood/blauwe sprintframes.

In ons artikel over de kenmerken van de adidas F50  voetbalschoenen refereerden we al aan alle features van de adidas F50 voetbalschoenen. Deze schoenen zijn door adidas ontwikkeld voor snelle en creatieve spelers en dus staan alle details van de nieuwe schoenen in het teken van snelheid en creativiteit, zowel qua design als qua technische kenmerken. Het bovenwerk van de adidas F50 voetbalschoenen wordt het Fibertouch bovenwerk genoemd. Dit is een super licht materiaal, waarin op strategische plekken kussentjes zijn verwerkt, om het draagcomfort te verhogen. Een ander kenmerk van de upper van de adidas F50 voetbalschoenen is de Sprintweb technologie. Deze techniek komt tot uiting in de 3D structuur van de voetbalschoenen. Deze technologie zorgt ervoor dat jouw pass, schot of dribbel nauwkeurig is bij het behalen van hoge snelheden.

Een ander kenmerk van de adidas F50 voetbalschoenen is de zogenaamde Compression Fit Tunnel. Dit betreft het gedeelte rondom de instap van de schoenen. Het doel van dit systeem is dat je schoenen zich naadloos aanpassen aan de vorm van je voeten en je ook het nodige comfort bieden wanneer je hoge snelheden behaalt. De Compression Fit Tunnel is dan ook versterkt met TPU, waardoor de pasvorm nog beter is. De schoenen bevatten ook een zogenaamde SL Speed Sockliner. Ook de sockliner zorgt ervoor dat de schoen zich perfect aanpast naar de vorm van je voeten. De binnenkant van de schoenen hebben een voering van textiel, waardoor het draagcomfort nog meer versterkt wordt. Je merkt het al, alles draait om comfort en ondersteuning, wanneer jij je tegenstander de baas bent met een creatieve actie op snelheid.

Ook de zoolplaat van de adidas F50 voetbalschoenen ondersteunen deze visie. De zoolplaat van de adids F50’s wordt de Sprinframe 360 zoolplaat genoemd. De schoenen bevatten aan de onderkant sprintframes, waardoor jij snel kunt reageren en van je tegenstander weg kunt draaien. Uiteraard met de nodige ondersteuning en comfort!

adidas Predator voetbalschoenen - Blauw/Rood/Wit

De adidas Predator voetbalschoenen uit het Advanced pack hebben dezelfde kleurencombinatie als de adidas F50’s, maar dan voert blauw de boventoon. De schoenen doen denken aan de adidas ‘’Japan Blue’’ Predator Mania voetbalschoenen, die door adidas tijdens het WK in Japan en Zuid-Korea in 2002 gelanceerd werden. De schoenen hebben een heldere tint blauw met aan de zijkanten witte adidas strepen en rode details in de tong, de zoolplaat en de hielkap. In de schoenen is weer een subtiele verwijzing verwerkt naar het 30 jarig bestaan van de iconische silo van het Duitse sportmerk. Uiteraard zijn ook deze voetbalschoenen weer uitgerust met de nieuwste technologieën, zoals het Hybridtouch 2.0 bovenwerk, de Strikeskin elementen, het Primeknit boord, de tong en de Controlframe 2.0 zoolplaat.

adidas Copa Pure voetbalschoenen - Wit/Blauw/Rood

Last but not least zijn ook de adidas COPA Pure 2 voetbalschoenen in een nieuwe kleurstelling beschikbaar. Het zal je niet verrassen, maar ook de adidas COPA Pure voetbalschoenen uit het Advanced pack zijn wit/blauw/rood. De basiskleur van de schoenen is wit en de adidas strepen zijn blauw met dunne rode lijnen. De blauwe kleur komt ook weer terug in de zoolplaat, die verder is afgewerkt met rode details en (deels) rode noppen. Aan de technologieën van de adidas COPA Pure 2 voetbalschoenen heeft adidas dit jaar (nog) niks veranderd. Het bovenwerk van de schoenen betreft het Fusionskin bovenwerk, dat zich ook naadloos aanpast aan de vorm van de voeten. Bij deze voetbalschoenen draait alles om draaicomfort!

adidas voetbalschoenen Advanced pack bestellen

Alle adidas voetbalschoenen uit het Advanced pack kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels! De Elite versie betreft de versie die de spelers ook echt dragen. Deze voetbalschoenen hebben een prijs van tussen de € 250,- en € 300,-. Adidas heeft ook weer goedkopere versies van deze voetbalschoenen uitgebracht. Deze bestel je al vanaf € 50,-. Hoe goedkoper de voetbalschoen is, hoe minder geavanceerde technologieën deze bevat. De schoenen zijn ook weer beschikbaar voor verschillende ondergronden, dus voor natuurgras, kunstgras, harde en zachte ondergronden. Inclusief de mogelijkheid tot personalisatie!

Dit zijn de voetbalschoenen uit het adidas Advanced pack
Dit zijn de voetbalschoenen uit het adidas Advanced pack
Dit zijn de voetbalschoenen uit het adidas Advanced pack
Dit zijn de voetbalschoenen uit het adidas Advanced pack