Adidas lanceert nieuwe COPA Sense voetbalschoenen

Adidas heeft vandaag weer een nieuwe generatie adidas COPA voetbalschoenen gelanceerd en dus heeft deze silo ook een nieuwe naam, namelijk de adidas COPA Sense voetbalschoenen. In vergelijking met de vorige versie van de adidas COPA voetbalschoenen heeft het merk wat nieuwe technologieën in de schoenen veranderd en toegevoegd en hebben de schoenen ook weer een nieuwe kleur. Bovendien worden deze nieuwe adidas Copa voetbalschoenen uit het Superlative pack door verschillende sterspelers gedragen, zoals Dybala, Pedri en Eric Garcia. In dit artikel vertellen we natuurlijk ook welke Nederlandse en Eredivisie spelers er gewoonlijk op de adidas COPA Sense voetbalschoenen spelen.

Zwarte adidas COPA Sense voetbalschoenen

Design zwart/gouden adidas COPA Sense voetbalschoenen

Allereerst bespreken we natuurlijk het design van de eerste adidas COPA Sense voetbalschoenen. Deze hebben namelijk de kleur die een voetbalschoen hoort te zijn en zijn vrijwel geheel zwart met gouden accenten. De opvallende upper van de voetbalschoenen is zwart en de zoolplaat van de voetbalschoenen is goud. Verder zijn de adidas COPA Sense voetbalschoenen afgewerkt met fel groen en blauwe accenten. Deze kleuren komen met name terug in de binnenzool, waarin ook de naam van de schoenen verwerkt is. Op de lip van de schoenen staat ook de bewoording ''COPA'' in een iconisch jaren '70 retro lettertype. De zool van de schoenen bevatten zowel ronde noppen als langwerpige noppen. Wat de functie van deze noppen is, vertellen we natuurlijk in de volgende alinea van dit artikel. De nieuwe adidas COPA Sense voetbalschoenen bevatten namelijk tal van nieuwe technologieën.

Kenmerken adidas COPA Sense voetbalschoenen

  • Bij de ontwikkeling van de nieuwe adidas COPA Sense voetbalschoenen heeft met eerst grondig onderzoek gedaan naar de ingewikkelde werking van de menselijke voet. Om in kaart te brengen welke delen van de voet het meest in contact zijn met de bal, heeft adidas verschillende zoolvormen in kaart gebracht en dit heeft geresulteerd in de plaatsing van zogenaamde SENSEPODS. Deze sensespods zijn geplaatst rondom de enkels en achilles en hebben als doel de lege/negatieve ruimte op deze plekken te minimaliseren en elimineren. De sensepods zijn schuimelementen aan de binnenkant van de hiel, waardoor je voeten nog dichter bij je schoenen zitten en hierdoor het balgevoel nog beter is.
  • De SENSEPODS zijn echter niet de enige innovatie van adidas. Een andere innovatie zijn de zogenaamde TOUCHPODS. Deze zijn geplaatst ter hoogte van de mediale en laterale kant van de voetbalschoenen. Het klinkt misschien wat technisch, maar deze TOUCHPODS zijn door adidas gecreëerd om de impactenergie van de bal te absorberen en als het ware door te sluizen naar de plekken waar de bal het meest geraakt wordt. Zowel de SENSEPODS als de TOUCHPODS zorgen voor een nog betere balcontrole en de best mogelijke pasvorm.
  • De derde innovatie van de adidas COPA Sense voetbalschoenen komt terug in de noppen van de voetbalschoenen. Twee van noppen onder de voorvoet zijn gemaakt van een zachter materiaal, waardoor deze mee kunnen buigen met wanneer de bal geraakt wordt, waardoor de eerste touch nog soepeler voelt.
  • Verder bevatten de adidas COPA Sense voetbalschoenen dezelfde kenmerken als de vorige versie. De upper van de voetbalschoenen heeft een aparte vorm van golven en is gemaakt van een combinatie van kangoeroeleer en adidas Primeknit. Dit materiaal garandeert de ultieme pasvorm en is ook nog eens flexibel. Er is bovendien een speciale technologie in deze upper verwerkt, de adidas FusionSkin. Fusionskin is een speciale manier van het bewerken van leer. Het leer is als het ware veranderd in een technologie. Op het eerste gezicht zie je het niet aan de voetbalschoenen af, maar de upper van de schoenen is geheel naadloos, waardoor je een nog groter en schoner schietoppervlak hebt en je dus nog preciezer kunt schieten. Daarnaast zorgt het voor minder wateropname. Het is het perfecte antwoord op de voordelen van de synthetische voetbalschoenen of de schoenen met een knitted upper.
  • De adidas COPA Sense voetbalschoen zijn zowel beschikbaar in een versie met veters als zonder veters. De versie met veters wordt de adidas COPA Sense + voetbalschoen genoemd en de versie met veters worden de adidas COPA 1. voetbalschoenen genoemd.
  • Verder hebben de adidas COPA Sense voetbalschoenen weer een U-vormige sokconstructie, waardoor je nog makkelijker in de schoenen kunt stappen. De zoolplaat bevat zowel ronde noppen als ovale noppen. Door de ronde noppen kun je je nog sneller los maken van je tegenstander en inspelen op veranderende situaties in het veld. De ovale of klauwnoppen zorgen juist voor stabiliteit. 

Welke spelers dragen de adidas COPA Sense +  en 1. voetbalschoenen?

We gaven het net al aan. Er is zowel een veterloze als een versie met veters. De adidas COPA Sense + voetbalschoenen worden vanaf nu gedragen door spelers als Dybala, Insigne, Felix en Davies. Bij Ajax draagt Jurrien Timber de adidas COPA Sense + voetbalschoenen. De COPA Sense 1 voetbalschoenen zijn de schoenen met de veters en deze worden gedragen door spelers als Sergio Ramos, Donny van de Beek, Daley Blind, Neuer, de Gea en Cuadrado. Check hieronder nog meer afbeeldingen van de zwart/gouden adidas COPA Sense voetbalschoenen uit het Superlative pack van adidas.

adidas COPA Sense voetbalschoenen bestellen

De nieuwe adidas COPA Sense voetbalschoenen kun je vanaf nu bestellen voor kinderen en volwassenen. De dure versie van de adidas COPA Sense voetbalschoenen heeft een prijs van € 280,-, maar goedkopere versies bestel je al vanaf € 60,-. De goedkopere adidas COPA Sense voetbalschoenen bevatten wel minder technologieën en andere materialen dan in dit artikel besproken zijn. Deze schoenen zijn natuurlijk ook weer voor verschillende ondergronden beschikbaar, dus voor natuurgras, kunstgras en harde ondergronden. In de onderstaande winkels kun je je adidas voetbalschoenen ook laten personaliseren!

Bestel de nieuwe adidas COPA Sense voetbalschoenen exclusief in deze winkel

of deze adidas SHOP!

Zwarte adidas COPA Sense voetbalschoenen