adidas lanceert wit/gouden adidas 11PRO voetbalschoenen als ode aan Toni Kroos

Adidas heeft een limited edition van de adidas 11PRO T(oni)K(roos) voetbalschoenen gelanceerd. De 11PRO voetbalschoenen zijn al lang en breed uit het assortiment van het Duitse sportmerk verdwenen. Tegenwoordig kennen we alleen nog de Predator, de X en de COPA. Dat was pakweg tien jaar geleden nog wel anders. Toen was de adidas 11PRO één van de silo's van adidas. Één voetballer is altijd trouw gebleven aan deze lijn van het Duitse sportmerk en dat is Toni Kroos. Deze editie van de adidas 11PRO voetbalschoenen zijn dan ook een eerbetoon aan de speler, die over twee weken de Champions League met Real Madrid op deze schoenen hoopt te winnen!Toni Kroos heeft al vijf Champions League titels op zijn naam. Tijdens iedere finale (sinds 2013) droeg de Duitse middenvelder de adidas 11PRO voetbalschoenen. Adidas probeerde in het verleden tevergeefs te verleiden om op de adidas COPA voetbalschoenen te gaan spelen, maar zonder resultaat. Kroos geeft nog steeds de voorkeur aan de 11PRO voetbalschoenen, hoewel deze al jaren uit het assortiment van het merk verdwenen zijn. Die koppigheid of dat doorzettingsvermogen wordt nu beloond. Deze wit/gouden adidas 11PRO TK voetbalschoenen zijn namelijk een eerbetoon aan de Duitse voetballer, die deze schoenen al tien jaar draagt. Van deze voetbalschoenen zijn slechts 5.000 items wereldwijd geproduceerd.

De adidas 11PRO TK voetbalschoenen zijn dus met wit met gouden accenten, geïnspireerd door de schoenen die Toni Kroos in 2014 droeg, waarbij de lichtblauwe details zijn vervangen door goud. De adidas strepen op de zijkanten zijn goud en bevatten een zwarte omranding. Ook de hielkap en de zoolplaat van de schoenen zijn goud. De tong en de veters zijn wit, evenals de stiksels van het leren bovenwerk. De adidas 11PRO voetbalschoenen zijn de voorlopers van de adidas COPA voetbalschoenen en bevatten een leren upper, voor de perfecte pasvorm. Uiteraard mag de handtekening van Toni Kroos niet ontbreken op deze voetbalschoenen. Deze staat zowel op de zoolplaat als op de inlegzool. Op de hielkap van de schoenen prijkt het 11PRO trademark teken. De zoolplaat van de schoenen bevat een Torsionframe, welke zorgt voor stabiliteit bij het maken van creatieve en onverwachte acties op hoge snelheden.

Toni Kroos geeft uiteraard nog even kort een reactie op zijn nieuwe voetbalschoenen: ''Mensen hebben mij leren kennen vanwege de loyaliteit aan de 11PRO. Het was absoluut mijn signature voetbalschoen en voor mij was het een eer om samen met adidas deze schoenen te ontwikkelen. Ik kijk er naar uit om deze binnenkort op het veld te dragen.''

Wij kijken er naar uit Kroos op deze schoenen te zien shinen tijdens de Champions League finale tussen Real Madrid en Borussia Dortmund op 1 juni in het Wembley Stadium in Londen. De schoenen zijn echter pas vanaf 12 juni beschikbaar. Wees er snel bij, gezien het feit dat er slechts 5.000 items geproduceerd zijn. De prijs van de schoenen is € 250,-. Check ook goedkopere voetbalschoenen in de onderstaande winkels!

adidas lanceert wit/gouden adidas 11PRO voetbalschoenen als ode aan Toni Kroos
adidas lanceert wit/gouden adidas 11PRO voetbalschoenen als ode aan Toni Kroos
adidas lanceert wit/gouden adidas 11PRO voetbalschoenen als ode aan Toni Kroos
adidas lanceert wit/gouden adidas 11PRO voetbalschoenen als ode aan Toni Kroos