Rood/roze Nike Mercurial Superfly en Vapor voetbalschoenen - Spectrum pack

De nieuwe Nike Mercurial Vapor 14 en Superfly 8 voetbalschoenen uit het Spectrum pack van Nike zijn ook afgelopen week gelanceerd. Het Spectrum pack van Nike staat geheel in het teken van de aankomende lente en de nieuwe Mercurials bevatten dan ook opvallende kleuren! Het verschil tussen de Vapor en Superfly versie is natuurlijk dat de Vapors geen enkelsok bevatten en de Nike Mercurial Superfly voetbalschoenen bevatten wel de zogenaamde Dynamic Fit collar. In januari bracht Nike wat nieuwe veranderingen door in de voetbalschoenen en ook de Mercurials uit het Spectrum pack bevatten deze technologieën. In dit artikel bespreken we niet alleen hoe de voetbalschoenen eruit zien, maar ook van welke materialen de schoenen zijn gemaakt. Maar niet voordat we vertellen door wie deze voetbalschoenen gedragen worden.

Welke voetballers dragen Nike Mercurial Superfly en Vapor voetbalschoenen uit het Spectrum pack?

Het Spectrum pack van Nike, welke ook nieuwe wit/groene Nike Tiempo en blauwe Nike Phantom GT voetbalschoenen bevat, is het eerste key pack van Nike en wordt door alle spelers die bij het merk onder contract staan gedragen vanaf mid-februari tot ongeveer eind april. Tegen dit tijd worden er weer nieuwe voetbalschoenen gelanceerd. De Nike Mercurial Superfly uit dit pack wordt gedragen door spelers als Ronaldo, Mbappé, Rashford, Sancho, Lukaku, Aubayemyang en Mahrez. Bij Feyenoord dragen spelers als Jörgensen en Haps de Nike Mercurial Superfly voetbalschoenen. Bij Ajax en PSV zijn er momenteel geen spelers die deze voetbalschoenen dragen.

De Nike Mercurial Vapor voetbalschoenen uit het Spectrum pack worden gedragen door spelers als Haaland, Bruno Fernandes, Vinicius Junior, Frenkie De Jong, Hazard, Sané, Coutinho, Lozano, Pulisic en Dest. Bij Ajax worden de Vapors gedragen door Martinez en Ekkelenkamp, bij Feyenoord door Fer en Berghuis en bij PSV door Philipp Max en Donyell Malen.

Design Nike Mercurial voetbalschoenen - Spectrum pack

De Nike Mercurials uit het Spectrum pack hebben eigenlijk de meest opvallende kleur van alle voetbalschoenen uit het pack. De voetbalschoenen zijn namelijk crimson, een combinatie van roze en rood. Het meest opvallende aan de Mercurial lijn van Nike is dat de upper van de schoenen een doorschijnende look hebben. Je kunt bijna je kousen zien zitten, waardoor je schoenen als het ware meekleuren. De upper van deze nieuwe kicksen zowel een rode als roze gloed en ook de swoosh aan de zijkanten van de nieuwe Nike Mercurials hebben een opvallende kleur. Deze zijn namelijk fel geel. Deze kleur komt ook weer terug in de neus van de voetbalschoenen en de zoolplaat. De zoolplaat vormt namelijk een kleurig geheel. De basiskleur is grijs, de klauwnoppen zijn rode, maar is er ook een gedeelte fel groen met blauw. De nieuwe Nike Mercurial voetbalschoenen hebben in januari een nieuwe update gekregen. Ben je nog niet bekend met de technieken van de Nike Mercurials? We vertellen het hieronder uitgebreid!

Technologieën Nike Mercurial 14 en Superfly 8 voetbalschoenen

Nike heeft in januari dus een update doorgevoerd in de Nike Mercurial Vapor en Superfly voetbalschoenen. Voor de Superfly is dit de achtste versie (vandaar de toevoeging XIV) en voor de Vapor (de versie zonder enkelsok) de veertiende versie (vandaar de toevoeging XIV). De technieken en materialen die Nike in de nieuwe Mercurials heeft verwerkt, bespreken we hieronder:

  • De upper van de nieuwe Nike Mercurial Vapor 14 en Superfly 8 voetbalschoenen is gemaakt van een nieuw materiaal. De bovenkant van de voetbalschoenen is namelijk niet meer gemaakt van het zogenaamde ''Engineered Vapor'', maar bestaat uit vier verschillende lagen: Duragon Wet Traction, Egineered Mesh, Titan Synthetic en Avail Q Lining. De lagen/ snelheidselementen werken met elkaar samen en zorgen voor een perfecte pasvorm, een perfect balgevoel, een perfecte grip en controle onder alle weersomstandigheden. De upper is daarnaast nog lichter dan voorgaande versies van de Mercurials, waardoor je nog hogere snelheden kunt behalen.

  • De Nike Mercurial Superfly 8 hebben enkelsok (dynamic fit collar). Dit betreft een elastische enkelsok, welke zich aanpast aan de vorm van je enkels en dus direct een stevig gevoel geeft. De Nike Mercurial Vapor 14 voetbalschoenen hebben geen enkelsok.

  • De binnenkant van de voetbalschoenen is voorzien van een binnenzool waarin de NikeGrip technologie is verwerkt. Dit voorkomt dat je niet met sokken wegglijdt in je voetbalschoenen en garandeert een perfecte grip. In de voetbalschoenen uit dit pack is deze binnenzool blauw. In deze zool zijn nummers met benamingen verwerkt. Dit betreft een korte uitleg van alle technieken die in de schoen verwerkt zijn. 

  • De zoolplaat aan de onderkant van de nieuwe Nike Mercurial Superfly en Vapor voetbalschoenen betreft niet langer een gespleten zoolplaat. De zoolplaat is verbonden door een speciale ruggengraat over de gehele lengte. Dit gedeelte werkt samen met de interne BZM chassis. Bovendien bevat de zoolplaat. ter hoogte van de voorvoet een zogenaamd Nike Aerotrak gedeelte. Dit komt tot uiting in de groeven. Hierdoor kun je je nog makkelijker afzetten en hogere snelheden behalen.

  • De nieuwe Nike Mercurials zijn opnieuw uitgerust met zowel chevron (driehoekige) noppen als met ronde noppen. De driehoekige noppen zorgen voor de perfecte grip, wanneer je onverwachte bewegingen maakt of je versnelt in verschillende richtingen.

Roze Nike Mercurial voetbalschoenen bestellen

De nieuwe Nike Mercurials uit het Spectrum pack kun je vanaf nu bestellen voor volwassenen en kinderen. De dure Nike Mercurial Superfly voetbalschoenen zijn € 270,- en de Vapor voetbalschoenen zijn € 250,-. Uiteraard kun je ook goedkopere versies van de schoenen bestellen en deze bestel je al vanaf € 50,-. Deze schoenen bevatten dan wel wat goedkopere materialen en minder technologieën. De schoenen zijn uiteraard weer beschikbaar voor verschillende ondergronden, dus zowel voor natuurgras als voor kunstgras en harde ondergronden. In de onderstaande winkels kun je de schoenen bovendien later personaliseren en vind je ook andere schoenen uit het nieuwe pack, alsook andere kleuren. Directe levering gegarandeerd! 

Bestel deze vette voetbalschoenen direct in deze SHOP!

of deze winkel! 

Nike Mercurial Superfly voetbalschoenen Spectrum pack

Nike Mercurial Vapor voetbalschoenen - Spectrum pack