Nike lanceert gloednieuwe Nike Mercurial Silver Safari voetbalschoenen!

Nike heeft vandaag de nieuwe zilveren Nike Mercurial Superfly en Vapor voetbalschoenen met safari print gelanceerd! Deze nieuwe voetbalschoenen worden vanaf deze week gedragen door verschillende sterspelers die nog in de Champions League en Europa League strijden. Uiteraard worden de nieuwe voetbalschoenen vanaf nu ook door deze spelers gedragen in de nationale competities. De Nike Mercurial Superfly (de versie met enkelsok) Safari voetbalschoenen worden vanaf nu gedragen door spelers als Ronaldo, Mbappé, Rashford, Sancho, Aubameyang en verschillende andere sterspelers. De Nike Mercurial Vapor voetbalschoenen worden gedragen door spelers als Haaland, Vinicius Júnior, Frenkie de Jong, Davies en Eden Hazard.

Design Nike Mercurial Superfly & Vapor Safari voetbalschoenen

De Nike Mercurial voetbalschoenen zijn dus weer in een nieuw jasje gestoken. De roze Nike Mercurial voetbalschoenen worden vanaf nu vervangen door een opvallende variant met een all-over safari print in het zilver/wit. In het verleden waren de voetbalschoenen met safari print exclusief toebedeeld aan Cristiano Ronaldo, maar nu gunt Nike nog meer spelers om met deze markante voetbalschoenen te spelen. In 2010 hadden de eerste Nike Mercurial voetbalschoenen van Ronaldo een all-over safari print. Daarna werd het even stil en vorig seizoen gaf Nike een gevolg aan de populaire print op de Mercurial voetbalschoenen. Ook dit jaar mogen de ''safari'' voetbalschoenen niet in de collectie van Nike ontbreken. Met name tijdens de avondwedstrijden vallen deze voetbalschoenen nog meer op. Wanneer de stadionlampen op deze voetbalschoenen schijnen, lichten de schoenen nog meer op. De nieuwe Nike Mercurials bevatten bovendien fel gele (volt) details, waardoor deze schoenen niet te missen zijn. De reflecterende accenten komen namelijk terug in de omlijning van de swoosh van Nike op de zijkanten van de voetbalschoenen en in een subtiele blurring print op de zijkanten. Ook het Nike logo op de onderkant van de schoenen is volt, evenals een aantal subtiele andere details aan de onderkant van deze nieuwe kicksen van spelers als Ronaldo, Mbappé en Haaland. De Mercurial Superfly bevat uiteraard weer een enkelsok en de Vapors zijn de lage versie van de voetbalschoenen en bevatten dus geen enkelsok. Aan de technieken en de materialen van de schoenen heeft Nike niets veranderd. Ben je hier nog niet bekend mee, lees dan vooral verder over alle kenmerken van de Nike Mercurials, die natuurlijk perfect zijn voor snelle en behendige voetballers!

Technologieën Nike Mercurial Safari voetbalschoenen

We gaven het net al aan: de Nike Mercurial voetbalschoenen zijn de ideale voetbalschoenen voor snelle en creatieve spelers. Bij de ontwikkeling van de voetbalschoenen staat dus alles van de Nike Mercurials in het teken van snelheid en creativiteit, van de upper tot de zoolplaat en de zool van de schoenen! 

  • De upper van de Nike Mercurial Superfly Safari voetbalschoenen wordt ook wel de Vaporsite upper genoemd. De bovenkant van de schoenen bestaat namelijk uit verschillende lagen van microvezels en mesh. Deze lagen worden Duragon WT, Engineered Mesh, Titan Synthetic en Available Q Lining genoemd. Deze lagen/ snelheidselementen werken met elkaar samen en zorgen voor een perfecte pasvorm, een perfect balgevoel, een perfecte grip en controle onder alle weersomstandigheden. In de upper van de schoenen is namelijk ook weer de Nike All Conditions Control technologie verwerkt. De upper is daarnaast nog lichter dan voorgaande versies van de Mercurials, waardoor je nog hogere snelheden kunt behalen.
  • De nieuwe Nike Mercurial Superfly voetbalschoenen bevatten ook weer een enkelsok, welke door Nike de Dynamic Fit Collar genoemd wordt. Deze enkelsok heeft een nog scherpere vorm, waardoor de pasvorm van de schoenen nog beter is. Het doel van de enkelsok is nog steeds hetzelfde. Het zorgt ervoor dat je enkels en voeten als één lichaamsdeel aanvoelen. Dit geeft je niet alleen extra ondersteuning, maar ook een perfecte eerste touch. De Vapor voetbalschoenen bevatten deze enkelsok niet. 
  • Ter hoogte van de enkels heeft Nike Flyknit materiaal geplaatst, welke 360 graden doorloopt onder de voet. Kenmerkend aan het Flyknit is dat het zich perfect vormt naar de vorm van de voeten en daarmee zorgt voor een goede pasvorm.
  • Ook bij de zoolplaat van de schoenen staat alles in het teken van snelheid en creativiteit. Ter hoogte van de voorvoeten van de schoenen bevinden zich namelijk zogenaamde Aerotrack zones. Dit komt tot uiting in de groeven en zorgt ervoor dat je nog makkelijker af kan zetten en hoge snelheden kunt behalen. Door deze technologie kun je je dus nog sneller los maken van je tegenstander. De zoolplaat bestaat ook niet meer uit twee delen, maar is door middel van een dunne ruggengraat verbonden over de gehele lengte. Dit gedeelte werkt goed samen met de interne chassis en zorgt voor de perfecte ondersteuning. Verder bevatten de Nike Mercurial Vapor en Superfly voetbalschoenen chevron noppen, waardoor je op volle snelheid iedere richting op kunt bewegen.
  • De binnenzool van de Nike Mercurials is zoals vrijwel iedere voetbalschoen van Nike uitgerust met de NikeGrip technologie. Deze technologie komt tot uiting in de 3D textuur die perfect matcht met de inlegzool. Deze technologie zorgt ervoor dat je niet met je voeten gaat schuiven in de schoenen en zorgt ook voor de optimale schokdemping waardoor de pasvorm van de schoenen ultiem te noemen is.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van de nieuwe ''silver safari'' Nike Mercurial voetbalschoenen, waarop we sterren als Ronaldo en Mbappé vanaf deze week zien.

Nike Mercurial Silver Safari voetbalschoenen bestellen

De nieuwe Nike Mercurial Silver Safari voetbalschoenen kun je vanaf nu bestellen. Deze voetbalschoenen zijn alleen in de dure versie van de schoenen beschikbaar, dus inclusief alle technologieën en materialen zoals in dit artikel besproken. De nieuwe Nike Mercurial Superfly voetbalschoenen hebben een prijs van € 270,- en de Vapors zijn € 250,-. Goedkopere Nike Mercurial voetbalschoenen bestel je al vanaf € 50,- in de onderstaande winkels. Dit betreffen dan wel oudere versies van de voetbalschoenen. Directe levering gegarandeerd! 

Bestel de nieuwe Nike Mercurial Silver Safari voetbalschoenen direct in de NIKE SHOP!

of deze winkel! 

of deze webshop! 

Nike Mercurial Superfly Safari voetbalschoenen

Nike Mercurial Vapor Safari voetbalschoenen