adidas lanceert adidas Predator 1994 OG voetbalschoenen opnieuw!

Bij de adidas Predator voetbalschoenen staat dit jaar alles in het teken van het 30 jarig bestaan van de iconosche silo van het Duitse sportmerk. Begin dit jaar lanceerde adidas de nieuwste Predators met tong in de inmiddels bekende Predator kleuren: zwart/rood/wit. Nu is het de beurt aan een andere oldskool versie, namelijk de adidas Predator 94, geïnspireerd door de Predator OG voetbalschoenen, de eerste Predators die adidas lanceerde in 1994. Dit is alweer de negende versie van de Predators dit jaar! 

Dit betreft een limited edition voetbalschoen. Deze schoenen worden dus niet gedragen door verschillende sterspelers. Van de schoenen zijn, hoe toepasselijk ook, slechts 1994 paar wereldwijd geproduceerd.

De adidas Predator 94 voetbalschoenen hebben hetzelfde design als de voetbalschoenen van dertig jaar geleden, maar zijn uiteraard uitgerust met een aantal features die de Predators tegenwoordig bevatten. De upper van de voetbalschoenen wordt gekenmerkt door de structuur van een slangenhuid, of beter gezegd een van een roofdier (Predator). Het Fusionskin bovenwerk van de huidige generatie Predator voetbalschoenen is hierdoor geïnspireerd.

Een ander opvallend kenmerk van de Predator 94 voetbalschoenen zijn de adidas strepen, die als het ware over de zijkanten van de schoenen gesmolten zijn. Deze strepen zijn wit. Op de zijkanten en op de neus van de schoenen bevinden zich zogenaamde SLR-rubberen ribbels. Dit betreft de Strike zone, zodat voetballers nog preciezer kunnen dribbelen, passen en schieten. De huidige generatie Predator voetbalschoenen bevat ook Strike zones, welke er echter niet zo retro uit zien als de voetbalschoenen van 1994. Het idee van strike zones stamt dus wel al van 1994. Een speciaal detail bevindt zich nog op de tong van de schoenen. Hier staat niet alleen de naam van de Predator, maar ook de ogen van het roofdier. Ook dit detail is een verwijzing naar de schoenen van 1994. De zoolplaat van de adidas Predator 94 voetbalschoenen is rood, waardoor ook deze schoenen de onmiskenbare Predator kleuren bevatten. De zoolplaat betreft een Controlframe zoolplaat. Dit garandeert stabiliteit bij het behalen van hoge snelheden of het maken van creatieve en onverwachte acties.

Ben je een echte Predator fanaat, dan mogen deze voetbalschoenen niet ontbreken in jouw collectie! Zoals dat met special edition voetbalschoenen gaat, zijn deze wel duurder dan je gewend bent. De schoenen hebben namelijk een prijs van € 350,-! Wees er snel bij, want er zijn slechts 1994 items geproduceerd!

adidas lanceert adidas Predator 1994 OG voetbalschoenen opnieuw!
adidas lanceert adidas Predator 1994 OG voetbalschoenen opnieuw!
adidas lanceert adidas Predator 1994 OG voetbalschoenen opnieuw!