Nike Mercurial Superfly 360 WK voetbalschoen

Vandaag is het WK pack voetbalschoenen van Nike officieel gelanceerd. Het gaat om 4 paar bekende Nike schoenen. De naam van het pack is het Nike Just do It pack. Eén van deze schoenen is de zogeheten Nike Mercurial Superfly 360 voetbalschoen. Deze schoen staat voor pure snelheid. Tijdens het WK gaan we deze voetbalschoen natuurlijk vaak zien. Grote sterren vertegenwoordigen hun land op de deze schoen. Onder anderen Cristiano Ronaldo, Dimitri Payet, Radja Nainggolan en Kyle Walker gaan we in Rusland zien op deze schoen. Om het WK te kunnen winnen moeten je voetbalschoenen natuurlijk wel uitgerust zijn met de beste technieken. Vandaar dat Nike in de Nike Mercurial Superfly schoen allerlei verschillende technieken verstopt zitten. Daar zullen wij hieronder meer over vertellen. Maar eerst vertellen we wat over het design van de nieuwste voetbalschoen van Nike.

Ben jij een grote fan van de Nike Mercurial Superfly 360 voetbalschoenen? Bestel ze dan in de NIKE SHOP

of in DEZE WEBSHOP.

Design Nike Mercurial Superfly 360 WK voetbalschoen

Een erg belangrijk onderdeel van de Nike Mercurial Superfly 360 voetbalschoen is de pasvorm. Want wanneer je schoen zit als gegoten leg je een basis voor je snelheid. Een schoen waarmee je erg hoge snelheden kunt halen, moet er natuurlijk ook snel uitzien. Dit was de grote uitdaging voor de designers van Nike. Volgens ons is het de ontwerpers van het Amerikaanse merk zeker gelukt om een spectaculaire snelle schoen te lanceren. De basis van de Nike Mercurial Superfly schoen is wit. Echter wordt de schoen versierd met oranje en metallic details. Op beide kanten van de voetbalschoen is het Nike logo te zien. De bekende swoosh heeft een oranje omlijning en is verder opgevuld met metallic. Op de hiel van de schoen is een driehoek te zien. Deze driehoek wordt tijdens het WK versierd met de vlag van het land van de speler die de schoen draagt. Onder deze driehoeks vlag staat de naam ‘’Mercurial,’’ dit is een trademerk van de Mercurial schoenen van Nike. Ook het logo van Nike staat onder de naam van Mercurial. Schuin aan de bovenkant van de driehoek komt als het goed is de naam van de speler met rugnummer. Een echte eyecatcher van de voetbalschoen is de zool. Deze is namelijk fel oranje. Dit valt heel goed op en laat de schoen er erg flitsend uitzien. Net zoals bij alle Nike Mercurial Superfly 360 voetbalschoenen is deze uitgerust met een enkelsok. De Dynamic Fit Collar is net als de gehele schoen wit van kleur. De enkelsok is wel lager dan voorgaande edities. Dit komt omdat Cristiano Ronaldo deze schoen ook draagt en deze op vorige ontwerpen te hoog vond. Volgens ons is het de techneuten van Nike zeker gelukt om een flitsende voetbalschoen voor het WK in Rusland te ontwerpen. Maar niet alleen het ontwerp is flitsend ook zijn de schoenen uitgerust met vele technologieën. Nieuwsgierig naar deze technologieën? Check ze hieronder!

Technieken van de Nike Mercurial Superfly 360 WK voetbalschoenen

Zoals hierboven ook al vermeld staat de Nike Mercurial Superfly voetbalschoen volledig in het teken van snelheid. Wil je hoge snelheden halen in de sprintduels met je tegenstanders dan is het erg belangrijk dat je voet niet kan slippen in de schoen. Daarom is het bovenwerk van de Nike Mercurial Superfly gemaakt van een Flyknit constructie. Het voordeel hiervan is dat deze naadloos om je voet sluit. Het bovenwerk past zich perfect aan naar de vorm van de voet. Hierdoor heb je een optimaal comfort en ben je één met je schoen. Doordat je één bent met de schoen is je eerste balcontact altijd perfect. Het Flyknit materiaal plakt als het ware aan de voet. Hierdoor zitten er geen openingen meer tussen de voet en de zoolplaat. Volgens Nike knuffelt je schoen je voet.

Natuurlijk is de schoen ook uitgerust met de All Conditions Control technologie. Want of het in Rusland nou regent of dat de zon schijnt jou controle moet optimaal zijn. De ACC is bij de Nike Mercurial Superfly voetbalschoen echter niet verwerkt in een laagje boven het Flyknit, maar in het gebreide materiaal. Dit wordt al gedaan voordat de schoenen geweven worden. Door deze methode is het bovenwerk van de schoen extra dun. Hierdoor kan je de bal nog beter controleren. Dit is erg handig op het moment dat jij op hoge snelheid een bal aangespeeld krijgt. Om de controle te verbeteren heeft Nike de nieuwe Nike Mercurial Superfly 360 voetbalschoen uitgerust met een speciale 3-D structuur. Deze vindt plaats op de voorkant van de schoen. Het bovenwerk van de schoen is uitgerust met een speciale microstructuur. Deze zorgt ervoor dat je de bal nog beter kan controleren op hoge snelheid. Natuurlijk is de Nike Mercurial Superfly voetbalschoen voor het WK ook uitgerust met de enkelkraag. Deze Dynamic Fit Collar zorgt ervoor dat de voeten en enkels met elkaar verbonden zijn. Hierdoor krijg je het zogenaamde blote-voeten-gevoel. Je balbehandeling is hierdoor veel natuurlijker. De enkelsok is korter dan bij voorgaande edities van de Nike Mercurial Superfly voetbalschoen. Dit komt door de Portugese superster Cristiano Ronaldo. Hij vond dat de enkelsok korter moest. Ronaldo knipte zelf namelijk wel eens een stuk van de enkelsok af.

Ook de zool van de Nike Mercurial Superfly 360 voetbalschoen is enorm revolutionair. De zool staat in het teken van grip en fit. De noppen ter hoogte van de voorvoet van de schoenen en ter hoogte van de hiel hebben de vorm van een klauw. Deze technologie is afgekeken van de manier waarop luipaarden sprinten. Met deze constructie kunnen er dus hoge snelheden behaald worden tijdens een sprintduel. Een ander voordeel van de noppen is dat je makkelijker van richting kunt veranderen. Accelaratie is het keyword bij deze noppen. De zoolplaat van de kicksen is natuurlijk weer super licht en dit is natuurlijk super functioneel. Echter ziet de zool er ook super flitsend uit met de fel oranje kleur.

Nike Mercurial Superfly 360 WK voetbalschoenen bestellen

De nieuwe Nike Mercurial Superfly 360 voetbalschoenen kan je vanaf nu bestellen. Voor volwassenen kost de elite voetbalschoen € 295 euro. Er zijn ook goedkopere versies van de schoen gelanceerd, echter heb je dan niet alle technologieën in je schoen, deze schoenen zijn al vanaf € 50,- te bestellen in de onderstaande winkels. Deze schoenen zijn zowel voor harde, als zachte ondergrond te koop. Ook heeft Nike een speciale versie van de Nike Mercurial Superfly 360 schoen voor op kunstgras uitgebracht. In de Nike shops heeft u natuurlijk ook de mogelijkheid om de schoenen te laten personaliseren! Directe levering gegarandeerd!

Scoor je Nike Mercurial Superfly 360 voetbalschoenen in de NIKE SHOP

Of in DEZE WINKEL