Nike lanceert nieuwe generatie Mercurial Dragonfly voetbalschoenen

Ben je op zoek naar een kleurige voetbalschoen in deze barre tijden? Momenteel kun je er niet de blits mee maken in een wedstrijd, maar wel wanneer je voor jezelf traint. Dat mag namelijk gewoon. Anyway, Nike heeft vandaag de nieuwe Nike Mercurial Superfly en Vapor DragonFly voetbalschoenen gelanceerd en die voetbalschoenen bevatten veel kleurige details. Natuurlijk gaan er ook weer een aantal sterren op deze voetbalschoenen spelen. Zo speelt Cristiano Ronaldo vanaf nu tot en met maart op deze Nike Mercurial Superfly Dragonfly voetbalschoenen en speelt ook voetbalster Ada Hegerberg tot en met maart/april op deze opvallende nieuwe voetbalschoenen van Nike.

Ben je direct fan van deze nieuwe Mercurials? Deze bestel je exclusief in de officiële NIKE shop of deze winkel! 

Nike Mercurial Dragonfly Vapor en Superfly voetbalschoenen | Geïnsprieerd door de vleugels van een libel

De nieuwe Nike Mercurial Vapor en Superfly Dragonfly voetbalschoenen zijn vandaag dus door Nike gelanceerd als onderdeel van de nieuwe campagne ''Faster Together.'' Zoals het motto al zegt staat alles in het teken van snelheid en dit motto wordt ook nog eens kracht bijgezet door deze leus: ''Speed is everything. Mind, body and soul. Each piece of the routine. Every component of the new Mercurial. We get faster when it all comes together.'' De kleurige Nike Mercurial Superfly en Vapor voetbalschoenen hebben niet alleen functionele elementen, die zorgen voor snelheid, de schoenen hebben bovendien een snel design. De inspiratie voor de voetbalschoenen vormden namelijk de vleugels van een libel. De manier waarop de vleugels van een libel met elkaar interacteren vormt het uitgangspunt van de technologieën die Nike in de nieuwe schoenen verwerkt heeft. Daarnaast zijn ook de kleurige accenten van de libel verwerkt in de nieuwe Mercurials. De nieuwe Nike Mercurial Vapor en Superlfy voetbalschoenen zijn geheel wit (bijna transparant) en bevatten op de neus en de zijkanten van de voetbalschoenen een kleurige print van roze, blauwe, lichtgroene en gele vlakken. De swoosh op de zijkanten van de voetbalschoenen bevat een zwarte omranding. Aan de buitenzijde is de swoosh groter dan de binnenzijde. De noppen en de zoolplaat van de voetbalschoenen hebben ook alle kleuren van de regenboog en de binnenzool is fel groen en bevat een tekst. Op de voetbalschoenen staan namelijk verschillende nummers aangegeven. Deze nummers staan voor de verschillende technologieën die in de schoen en de uitleg daarvan vindt je op de binnenzool van de schoenen.

Technologieën Nike Mercurial 14 en Superfly 8 voetbalschoenen

Nike heeft dus een update doorgevoerd in de Nike Mercurial Vapor en Superfly voetbalschoenen. Voor de Superfly betekent het alweer de achtste versie (vandaar de toevoeging XIV) en voor de Vapor (de versie zonder enkelsok) de veertiende versie (vandaar de toevoeging XIV). De technieken en materialen die Nike in de nieuwe Mercurials heeft verwerkt, bespreken we hieronder:

  • De upper van de nieuwe Nike Mercurial Vapor 14 en Superfly 8 voetbalschoenen is gemaakt van een nieuw materiaal. De bovenkant van de voetbalschoenen is namelijk niet meer gemaakt van het zogenaamde ''Engineered Vapor'', maar bestaat uit vier verschillende lagen: Duragon Wet Traction, Egineered Mesh, Titan Synthetic en Avail Q Lining. De lagen/ snelheidselementen werken met elkaar samen en zorgen voor een perfecte pasvorm, een perfect balgevoel, een perfecte grip en controle onder alle weersomstandigheden. De upper is daarnaast nog lichter dan voorgaande versies van de Mercurials, waardoor je nog hogere snelheden kunt behalen.

  • De Nike Mercurial Superfly 8 hebben enkelsok (dynamic fit collar). Dit betreft een elastische enkelsok, welke zich aanpast aan de vorm van je enkels en dus direct een stevig gevoel geeft. De Nike Mercurial Vapor 14 voetbalschoenen hebben geen enkelsok.

  • De binnenkant van de voetbalschoenen is voorzien van een binnenzool waarin de NikeGrip technologie is verwerkt. Dit voorkomt dat je niet met sokken wegglijdt in je voetbalschoenen en garandeert een perfecte grip.

  • De zoolplaat aan de onderkant van de nieuwe Nike Mercurials betreft niet langer een gespleten zoolplaat. De zoolplaat is verbonden door een speciale ruggengraat over de gehele lengte. Dit gedeelte werkt samen met de interne BZM chassis. Bovendien bevat de zoolplaat. ter hoogte van de voorvoet een zogenaamd Nike Aerotrak gedeelte. Dit komt tot uiting in de groeven. Hierdoor kun je je nog makkelijker afzetten en hogere snelheden behalen.

  • De nieuwe Nike Mercurials zijn opnieuw uitgerust met zowel chevron (driehoekige) noppen als met ronde noppen. De driehoekige noppen zorgen voor de perfecte grip, wanneer je onverwachte bewegingen maakt of je versnelt in verschillende richtingen.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van de nieuwe Nike Mercurial Vapor 8 en Superfly 14 voetbalschoenen, welke vanaf nu door Ronaldo en Hegerberg gedragen worden. Alle nieuwe Nike Mercurials bevatten overigens vanaf nu de nieuwe technologieën, die in dit artikel besproken zijn.

Nike Mercurial voetbalschoenen bestellen

De nieuwe Mercurials zijn door Nike alleen in de dure versie gelanceerd, de zogenaamde Elite versie. Deze zijn dus alleen voor volwassenen beschikbaar. De Superfly schoenen hebben een prijs van € 269,95 en de Vapors hebben een prijs van € 249,95. In de onderstaande winkels kun je deze nieuwe voetbalschoenen van Nike natuurlijk ook laten personaliseren en vind je ook andere goedkope Nike voetbalschoenen.

Bestel deze vette voetbalschoenen direct in deze SHOP!

of deze winkel! 

 Nike Mercurial Dragonfly voetbalschoenen 2021