Dit zijn de kenmerken van de adidas F50 Fast Reborn voetbalschoenen

De adidas F50 voetbalschoenen zijn terug! De schoenen werden door adidas voor het eerst in 2010 gelanceerd, maar verdwenen in 2014 ten faveure van de adidas X voetbalschoenen! Dit jaar switcht adidas weer terug naar de F50 voetbalschoenen, waardoor de adidas X voetbalschoenen weer van het toneel verdwijnen! De meeste spelers die op de adidas X voetbalschoenen speelden, spelen vanaf nu op de adidas F50 Fast Reborn voetbalschoenen! We gaan deze nieuwe schoenen dus ook zien tijdens de Champions League finale, tijdens het EK in Duitsland en tijdens de Copa América in de Verenigde Staten. In dit artikel vertellen we natuurlijk alles over de nieuwste voetbalschoenen van adidas!

Geïnspireerd door de voetbalschoenen van Messi in 2010

De F staat voor ‘’Future’’ en dat zie je ook direct aan de nieuwste adidas F50 Fast Reborn voetbalschoenen. Zowel het design als de technische kenmerken en materialen van de schoenen zijn futuristisch. De echte voetbalschoenen liefhebber zal de kleuren van de nieuwe adidas F50 Fast Reborn voetbalschoenen herkennen. De kleuren van de schoenen zijn namelijk geïnspireerd door de adidas F50 adizero Chameleon voetbalschoenen, die Lionel Messi droeg tijdens het WK in Zuid-Afrika in 2010. De upper van de van de voetbalschoenen heeft verschillende tinten paars (door adidas ‘’Unity Purple’’ genoemd) met een gradiënt effect van chevrons, die de schoenen een gevoel van snelheid geven! Dit wordt nog eens versterkt door de flitsende adidas trademark strepen en het F50 teken op de zijkanten van de schoenen. Deze zijn fel geel (Lucid Lemon) en hebben ook een gradiënt effect. De fel gele tinten komen ook weer terug in een subtiele lijn op de voorvoet van de schoenen, rondom de instap en in de zoolplaat. De zoolplaat is aan de voorkant fel geel en loopt naar de achterkant over in het wit. Bovendien bevat de zoolplaat een design van banen, die kenmerkend zijn voor de Sprintframe loopzool. De hielkap van deze adidas F50 Fast Reborn voetbalschoenen is ook weer wit.

Alles staat in het teken van snelheid, behendigheid en precisie

Bij de adidas F50 Fast Reborn voetbalschoenen draait alles om snelheid, precisie en behendigheid! De schoenen zorgen ervoor dat je op snelheid en met jouw creativiteit een tegenstander dol kan draaien! De schoenen zijn nog beter dan tien jaar geleden en dat heeft alles te maken met de technologieën die adidas in de schoenen verwerkt heeft:

  • Fibertouch-upper; het bovenwerk van de adidas F50 Fast Reborn voetbalschoenen wordt het Fibertouch bovenwerk genoemd. Kenmerkend aan dit materiaal is dat deze perfect om je voeten vallen. De Fibertouch upper bevat kussentjes op plekken waar je de bal het meest raakt, zodat iedere dribbel, pass en schot nauwkeurig is!
  • Sprintweb 3D textuur: Wanneer je op de upper van de adidas F50 voetbalschoenen inzoomt zie je ook een subtiele 3D structuur. Dit wordt de Sprintweb technologie genoemd. Deze technologie komt terug in de dunne puntjes en de lijnen op de voetbalschoenen. Ook deze technologie is aangebracht op strategische plekken, waardoor je altijd balvast bent bij het behalen van hoge snelheden.
  • Primeknit boord; Van deze voetbalschoenen is er een veterloze versie en een versie met veters. De veterloze versie bevat een Primeknit boord. Door deze v-vormige enkelsok kun je nog beter de schoenen aantrekken. Het past zich namelijk perfect aan aan je voeten. Bovendien zorgt dit voor de nodige stabiliteit, wanneer je een creatieve actie of onverwachte wendingen maakt.
  • Voering van textiel; De binnenkant van de adidas F50 Fast Reborn voetbalschoenen hebben een voering van textiel. Het lijkt erop dat adidas echt overal aan gedacht heeft! Deze voering zorgt namelijk dat de schoenen nog lekkerder aanvoelen wanneer je deze aanhebt.
  • Sprintframe 360 zoolplaat; Deze zoolplaat van de adidas F50 Fast Reborn voetbalschoenen wordt de Sprintframe 360 zoolplaat genoemd. Deze zoolplaat is niet alleen super licht, het bevat ook een zogenaamd sprintframe. Deze is te herkennen aan de drie banen op de onderkant van de schoenen. Deze zorgen ervoor dat je snel van richting kunt veranderen wanneer je je op snelheid los maakt van je tegenstander. Bovendien zorgt het voor de nodige stabiliteit. De noppen hebben de vormen van chevrons, waardoor je snel in verschillende richtingen kunt bewegen!
  • De voetbalschoenen wegen slechts 183 gram. 

Uiteraard is adidas zelf ook verheugd met deze nieuwe uitvinding. Sam Handy, SVP Product en Design bij adidas, reageert: ‘’De F50 is voor velen een bepalende schoen geweest de afgelopen twintig jaar en nu na negen jaar is het tijd om deze snelle voetbalschoenen weer te introduceren. Juist nu het voetbal zo gedomineerd wordt door tactiek, statistieken en rigide tactische structuren, is snelheid de enige manier om het spel te doorbreken. Het ontwerp van deze Fast Reborn voetbalschoenen erkent de heritage van de voetbalschoenen, maar geeft ook een kijkje in het toekomstige potentieel van deze voetbalschoenen. We zijn verheugd om de komende maanden meer te delen in het nieuwe F50 tijdperk en gaan de fans laten zien wat we nog in petto hebben.’’

Deze eerste versie van de adidas F50 voetbalschoenen wordt gedragen door Lionel Messi, Rafael Leão, Son Heung-min, Linda Caicedo, Trinity Rodman, Lamine Yamal en Florian Wirtz. Andere spelers zullen in de komende weken volgen! Binnenkort lanceert adidas namelijk ook weer een nieuwe kleurstelling van de adidas F50 Fast Reborn voetbalschoenen.

adiddas F50 voetbalschoenen bestellen

De adidas F50 Fast Reborn voetbalschoenen kun je vanaf nu bestellen in de onderstaande winkels. De versie met veters heeft een prijs van € 260,- en de veterloze versie is € 270,-. In de toekomst zijn er ook nog goedkopere versies van de voetbalschoenen beschikbaar. Deze bestel je vanaf dan vanaf een prijs van € 60,-. Deze schoenen zijn dan ook weer voor verschillende ondergronden beschikbaar!

Dit zijn de kenmerken van de adidas F50 Fast Reborn voetbalschoenen
Dit zijn de kenmerken van de adidas F50 Fast Reborn voetbalschoenen
Dit zijn de kenmerken van de adidas F50 Fast Reborn voetbalschoenen
Dit zijn de kenmerken van de adidas F50 Fast Reborn voetbalschoenen
Dit zijn de kenmerken van de adidas F50 Fast Reborn voetbalschoenen
Dit zijn de kenmerken van de adidas F50 Fast Reborn voetbalschoenen