adidas Predator Roteiro voetbalschoenen geïnspireerd door schoenen EK 2004

Adidas heeft weer een retro voetbalschoen toegevoegd aan het assortiment! Twintig jaar geleden lanceerde het Duitse sportmerk, speciaal ter gelegenheid van het EK 2004 in Portugal, de adidas Predator Roteiro voetbalschoenen. Deze Predators werden tijdens Euro 2004 gedragen door sterren als Zidane, Raul en David Beckham. 

Deze schoenen zijn nu weer terug, maar dan een nieuw jasje! De schoenen hebben nog wel dezelfde kleuren, maar zijn uitgerust met de moderne kenmerken van de adidas Predators! Verschillende sterren droegen deze voetbalschoenen al tijdens de trainingen van hun club, zoals Jude Bellingham en Trent Alexander-Arnold! Wellicht zullen nog meer spelers deze schoenen dragen tijdens de beslissende wedstrijden van dit seizoen!  Adidas dendert overigens lekker door met nieuwe Predators. Deze week presenteerde het Duitse sportmerk in samenwerking met de Japanse designer Yohji Yamamoto ook speciale adidas Predator Y-3 voetbalschoenen
 
De nieuwe adidas Predator Roteiro voetbalschoenen lijken een exacte remake van de schoenen van twintig jaar geleden. De schoenen zijn een combinatie van donkerblauw (door adidas ''Tech Indigo'' genoemd) en zilver. De buitenkant van de schoenen is zilver met donkerblauwe golvende adidas strepen, terwijl de binnenkant van de upper donkerblauw is met rode StrikeSkin elementen. De rode kleur komt ook weer terug in de omgeslagen tong van deze Predators. Op de tong staat het adidas logo in het wit en wanneer je de tong omhoog doet, verschijnt het getal 30, verwijzend naar de verjaardag van de Predators. In 1994 lanceerde adidas de eerste versie van de adidas Predator voetbalschoenen. Op de tong staat dan ook ''EST 1994''. De zoolplaat van de schoenen is zilver met blauwe elementen. Zowel op de zijkanten als de achterkant van de schoenen prijkt het adidas logo!  
 
We gaven het al aan! Op het oog zien de schoenen er hetzelfde uit als twintig jaar geleden, maar schijn bedriegt. Uiteraard zijn de schoenen uitgerust met de nieuwste technologieën. De upper van de Predators wordt het HybridTouch 2.0 materiaal genoemd. Kenmerkend aan dit suède materiaal is dat het zacht is en zich perfect vormt naar de vorm van de voeten. Bovendien garandeert het synthetische suède voor de perfecte balcontrole en zijn de schoenen hierdoor ook nog eens lichter dan voorheen. Op deze Predators zijn ook weer rubberen elementen te zien. Deze worden door adidas de StrikeSkin technologie genoemd. De rubberen uitsteeksels heeft het merk op strategische plekken aangebracht, namelijk de plekken waar je de bal het meest trapt. Ook dit zorgt weer voor een perfecte balcontrole en een ultieme nauwkeurigheid bij het dribbelen, passen en schieten. Wanneer je de tong bevestigt aan de zool van de schoenen heb je ook nog eens een schoner/groter schietoppervlak!  

De adidas Predator Roteiro voetbalschoenen bevatten ook een subtiele enkelsok. Deze wordt door adidas het Primeknit boord genoemd. Dit Primeknit boord zorgt er niet alleen voor dat je naadloos met je voeten in de schoen stapt, maar ook voor de juiste stabiliteit wanneer je je los maakt van je tegenstander of onverwachte wendingen moet maken. Ook in de zogenaamde Controlframe 2.0 zoolplaat staat alles in het teken van stabiliteit. Deze zoolplaat is zo licht dat het je in staat stelt te accelereren, maar geeft je ook stabiliteit wanneer je onverwachte bewegingen of wendingen op hoge snelheden behaalt.  

Dit waren in een notendop de kenmerken van de adidas Predator Roteiro voetbalschoenen. Deze schoenen zijn speciaal voor de echte Predator liefhebbers gelanceerd in een beperkte oplage. Een limited edition betekent vaak ook dat je hiervoor een hogere prijs moet betalen. Deze Predators zijn alleen beschikbaar in een versie met een omgeslagen tong en hebben een prijs van € 300,- vanaf 18 april 2024! Goedkopere versies van de Predators (wel in andere kleuren) bestel je wel al vanaf € 50,-!

adidas Predator Roteiro voetbalschoenen geïnspireerd door schoenen EK 2004
adidas Predator Roteiro voetbalschoenen geïnspireerd door schoenen EK 2004
adidas Predator Roteiro voetbalschoenen geïnspireerd door schoenen EK 2004
adidas Predator Roteiro voetbalschoenen geïnspireerd door schoenen EK 2004