Voetbalschoenen met sok

Voetbalschoenen met sok, een steeds vaker terugkerend fenomeen op de voetbalvelden. De afgelopen jaren is het Amerikaanse Nike de trendzetter hierin geweest en merken als Adidas en Puma hebben deze trend uitstekend doorgezet. Ook deze merken passen de enkelsok nu steeds vaker toe op voetbalschoenen. Welk voordeel de sok oplevert lees je hieronder per merk terug. De enkelsok verschilt namelijk in benaming en functie van elkaar.

Nike voetbalschoenen met enkelsok

De sok die aanwezig is op de voetbalschoenen van Nike gaat door het leven als de Dynamic Fit Collar. Deze enkelsok komt terug op de Nike Mercurial Superfly, Hypervenom Phantom en Magista Obra voetbalschoenen. De Dynamic Fit Collar enkelsok van Nike heeft als functie dat de enkel en de voet niet als twee gescheiden lichaamsdelen worden gezien, maar als één. Hierdoor ben je je als voetballer nog bewuster van je voeten en is het balcontact- en gevoel optimaal. Opvallend is dat de nieuwe generatie Magista Obra voetbalschoenen een vernieuwde Dynamic Fit Collar sok kent. Waar voorheen het sokje recht was, daar is de sok nu meer rond gevormd naar de enkel. Deze update leidt tot nog meer comfort. Ook geeft dit de enkel en het onderbeen nog meer bewegingsruimte. Bovendien zijn in de enkelsok meshgaatjes verwerkt voor een nog betere ventilatie. Of Nike deze update door gaat trekken naar enkelsokjes van andere Nike voetbalschoenen is nog even afwachten. De Nike voetbalschoenen met sok hebben een adviesverkoopprijs die ligt rond de € 275,-.

Adidas voetbalschoenen met enkelsok

Adidas biedt sinds 2016 zelfs 2 verschillende enkelsokjes aan. De Adidas X voetbalschoenen gebruiken het Purecut Sock Systeem. Dit systeem verbergt niet alleen de veters. Het Purecut Sock Systeem bevat tevens een extra verhoogde sok die nog meer ondersteuning aan de voeten geeft. Zo heb je kans nog meer snelheid te maken. De Adidas Ace PureControl en Primeknit voetbalschoenen bevatten een PURECUT veterloze sokvoorvoet zonder randen of overlays die tussen jou en de bal komen. Deze hebben als voordeel dat je nog meer profiteert van een optimale balcontrole. De Adidas voetbalschoenen met sok hebben een adviesverkoopprijs die ligt tussen de € 200,- en € 300,-.

Puma voetbalschoenen met enkelsok

Puma heeft sinds juli 2016 zijn eigen variant voetbalschoenen met sok. Deze Puma voetbalschoenen gaan door het leven als de Puma evoTOUCH. Sterren als Fabregas en Verratti schitteren wekelijks op de schoenen. De enkelsok die de evoTOUCH schoenen rijk zijn gaan door het leven als EvoKNIT. Deze 360 graden enkelsok geeft een blote voeten gevoel en het gevoel dat de voetbalschoenen een verlenging zijn van je been en lichaam. Hierdoor wordt je als voetballers automatisch meer attent op je voeten en de interactie met de bal is duidelijk merkbaar.  De Puma voetbalschoenen met sok kennen een adviesverkoopprijs die ligt rond de € 175.

Voetbalschoenen met sok kopen

Wil je ook vlammen en genieten van de unieke voordelen van een enkelsok? De schoenen kunnen aangeschaft worden in verschillende prijsklassen en zijn zelfs ook verkrijgbaar in varianten voor kinderen. Voetbalschoenen met sok koop je HIER! 

Nike -mercurial -superfly -voetbalschoenen -floodlight

Historie