Merk: SKU: 897752-001

De nieuwe Nike Tiempo Legend VII uit het uitgekomen Academy Pack zijn weer voetbalschoenen om naar uit te kijken. Een ongelijk balgevoel is wat jij krijgt door het kangoeroe leer wat is toegebracht aan de schoen. Wereldsterren als Andrea Pirlo, Gerard Pique, Francesco Totti en Jerome Boateng hebben hun antwoord al aan Nike laten weten door ja te zeggen tegen deze schoen. De Tiempo voetbalschoen is ontworpen om te domineren, het spel te besturen en voor spelers die hun stempel willen drukken op een wedstrijd. Dankzij de bijzondere technieken die Nike heeft toegepast op de Tiempo schoen is het comfort van de schoen uitzonderlijk. Check alle technieken hier:

  • De Nike Tiempo Legend zijn nog niet lang geleden geupgrade. De Nike Tiempo Legend VII voetbalschoenen zijn daarvan het resultaat. Dit maakt deze schoenen een van de meest comfortabele kicksen op de markt. Een schoen met een klassiek uiterlijk, maar zeer innovatief in techniek.
  • De KangaLite bovenlaag maakt absoluut het verschil voor de Nike Tiempo Legend VII voetbalschoenen. KangaLite is een zacht kangoeroeleer dat zich binnen mum van tijd vormt naar de voeten. Ken jij het gevoel wanneer je met je blote voeten een balletje trapt? Perfect. Dit ervaar je ook, zodra het leder is gevormd naar de vorm van jouw voeten!
  • Het bovenlaag biedt echter nog meer voordelen. Zo heeft deze een gedaantewisseling ondergaan, doordat de naden op de voorvoet nu ontbreken. Deze zorgden er namelijk voor dat vuil en water niet absordeerden met als resultaat een hard leder. Dat is absoluut niet wenselijk en komt jouw controle met de bal absoluut niet ten goede. In combinatie met een interne kooiconstructie wordt dit bewerkstelligt. Het leer blijft zacht, je controle wordt verbetert en ook erg fijn, je voeten schuiven minder en blijven ongeëvenaard stabiel staan. Als spelverdeler blijf je zo sterk op je voeten staan.
  • Dieper in het ongekend zachte kangoeroelder zit ACC verwerkt. ACC staat voor “All Conditions Control” en is een technologie van Nike dat balcontrole garandeert gedurende alle weersomstandigheden. Naast dat de afwezigheid van stiksel i.c.m. een kooiconstructie dus zorgt voor een zacht blijvend leder, zorgt ACC er dus voor dat dit leder controle biedt, zelfs als het regent. Ongekend voor de Pirlo's onder ons.
  • Gruwelijk. Indien je denkt dat het bovenwerk niet nog meer voordelen te bieden hebt, heb je het goed mis. Het bovenwerk wordt namelijk versierd met een tongloze constructie. Het resultaat? Een groter schietoppervlak om jouw steekballen met nog meer gevoel de juiste kant op te sturen. 
  • Nog zo'n leuke techniek... De interne TPU-hielkap. Een hielkap die bij de Tiempo Legend VI generatie nog meer rekening houdt met de vorm van de hiel en daardoor nog meer stabiliteit biedt. Ook de binnenzool is nieuw en betreft een voorgevormde EVA-inlegzool voor schokbescherming en ondersteuning voor de voetholte. De kleine siliconen stippen zorgen ervoor dat je voet nog meer op zijn plaats blijft.
  • Een flexibele TPU-zool van de Nike Tiempo Legend VII voetbalschoenen is gemaakt voor extra duurzaamheid en stabiliteit. Ook de conische en langwerpige noppen onder de zoolplaat bevorderen de grip op de voetbalvelden en zorgen daarnaast ook voor een verbeterde balcontrole.  Dit komt onder andere, doordat de verdeling van de conische noppen zorgt voor een verdeling van druk op de voeten. De zoolplaat beweegt tevens met de voeten mee.
  • De Nike Tiempo Legend voetbalschoenen behoren tot een van de lichtere voetbalschoenen op de voetbalschoenenmarkt. De voetbalschoen is 8% lichter dan zijn voorganger en weegt slechts 245 gram.
  • Je hebt denk ik nu wel door dat alles in het teken staat van comfort! Het is werkelijk waar fantastisch welke innovaties Nike heeft toegevoegd aan toch wel een schoen die we minder terugzien op de velden. Wat ons betreft verdiend die de volle aandacht!