Nike Mercurial Veloce II


Nike Mercurial Veloce

  • De Nike Mercurial Veloce II zijn goedkoper dan de Nike Mercurial Vapor X  voetbalschoenen, maar hebben vrijwel hetzelfde uiterlijk. Deze voetbalschoenen vallen namelijk in het middensegment van de Mercurial lijn. De Mercurial Veloce II voetbalschoenen zijn zowel beschikbaar in de FG (Firm Ground), als in de SG (Soft Ground) en AG (Artificial Ground) versie en zijn in verschillende kleuren beschikbaar. Een overzicht van de beschikbare Nike Mercurial Veloce voetbalschoenen kan je hieronder vinden.
  • De bovenkant van de Mercurial Veloce bestaat uit een speciaal microfiber, synthetisch en super dun en soepel leer dat zich vormt naar de vorm van de voet, waardoor de voet confortabel in de Nike Veloce voetbalschoen zit. Wanneer je rent met de bal aan je voet, houd je daardoor optimale controle over de bal, waardoor deze als het ware blijft plakken aan je voet. De binnenkant van de Veloce is ook voorzien van een zachte voering en zool, welke zich vormt naar de vorm van je voeten. Dit zorgt voor demping, ventilatie en comfort. 
  • De onderkant van de Veloce voetbalschoenen is exact hetzelfde als die van de Vapor. Ook deze bestaat uit TPU nylon materiaal, welke erg flexibel is. Dit zorgt ervoor dat je als speler snel kunt reageren op veranderende situaties en explosief kan zijn in alle richtingen, zonder grip te verliezen.
  • Ook de noppen aan de onderkant van de Veloce hebben een speciale structuur. Deze zijn zo geplaatst, dat het ook de explosiviteit bevordert.