2 augustus 2018

Zwarte Nike Mercurial Superfly en Vapor voetbalschoenen 2018-2019

Zwart is ook dit seizoen weer de basis voor de nieuwste voetbalschoenen van Nike. Ook voor de nieuwe Nike Mercurials is er dit jaar weer een zwarte versie gelanceerd. Op deze voetbalschoenen zullen de sterren dit seizoen NIET te zijn zijn. De schoenen uit het STEALTH OPS pack zijn speciaal ontwikkeld voor de talenten, voor de spelers die hun kleur nog moeten verdienen en hiermee uit de schaduw moeten trden en zich moeten bewijzen om in de schijnwerpers komen te staan. Dodelijkheid, slimheid en creativiteit zijn de basis hiervoor! De Nike Mercurial Superfly (met enkelsok) en de Nike Mercurial Vapor (zonder enkelsok) zijn de ideale voetbalschoenen voor de aanvallende talenten van komend seizoen. Wil je alles weten over het design van deze nieuwe schoenen waarop normaliter sterren als Ronaldo, Mbappé en Alexis Sanchez spelen? Check het hieronder! We bespreken zowel het design als de technieken van deze gruwelijke, zwarte voetbalschoenen!

Design Nike Mercurial Superfly & Vapor Stealth OPS voetbalschoenen

Over het design van de nieuwe Nike Mercurial Superfly en Vapor voetbalschoenen kunnen we duidelijk zijn deze voetbalschoenen zijn geheel zwart. Dit geldt zowel voor het bovengedeelte van de nieuwe kicksen als het onderstel, de binnenzool en de swoosh van Nike. Bij de Superfly versie van de schoenen is ook de enkelsok zwart en de VAPORS betreffen de versie zonder sok. Hiervan is de instap ook geheel zwart. Het nieuwe STEALTH OPS pack bevat alleen maar zwarte voetbalschoenen. Ook de nieuwe Phantom VSN, de nieuwe Hypervenoms en de nieuwe Tiempo LEGENDS zijn zwart. Deze nieuwe voetbalschoenen hebben de gebruikelijke technieken en materialen. Wil je meer weten over deze technieken en materialen? Check hieronder alles over de voetbalschoenen. We bespreken deze aan de hand van het design van de Nike Mercurial Superfly, de versie met de enkelsok of, zoals Nike het noemt, de dynamic Fit collar!

Technieken en kenmerken zwarte Nike Mercurial Superfly 360 voetbalschoenen

Snelheid is de key bij de nieuwste Nike Mercurial Superfly en VAPOR voetbalschoenen. Wil je een hoge snelheid met deze schoenen behalen, dan betekent het dat je voeten niet mogen slippen in de schoenen. Om deze reden is het bovenwerk van de schoenen gemaakt van een Flyknit constructie. Het voordeel van deze constructie is dat deze naadloos om de voet sluit. Het bovenwerk past zich perfect aan naar de vorm van de voet, waardoor het eerste balcontact direct perfect is. Het Flyknit materiaal plakt als het ware aan de voet, waardoor er geen openingen meer zijn tussen de voet en de zoolplaat. Het volgt de natuurlijke bewegingen van de voet! 

Nieuw aan het bovenwerk is ook dat de All Conditions Control technologie (ACC) niet in een laagje boven het Flyknit is verwerkt, maar in het gebreide materiaal is verwerkt. Dit gebeurt al voordat de schoenen geweven worden. Dit betekent dat het bovenwerk van de schoenen nog dunner is dan voorheen en dit komt natuurlijk ook weer je balbehandeling ten goede. De All Conditions Control technologie zorgt er overigens voor dat de balcontrole zowel in natte als in droge weersomstandigheden perfect is. Het bovenwerk van de schoenen is tevens uitgerust met een speciale microstructuur. Deze structuur zorgt ervoor dat je de bal nog beter kan controleren bij hoge snelheden. We gaven het net al aan dat de swoosh van Nike op de neus van de schoenen een nog flitsender design heeft gekregen. Ook hier is bij de designers en productontwikkelaars van Nike goed over nagedacht. De reliëflaag over de swoosh is perfect voor controle tijdens het sprinten met de bal!

Natuurlijk is deze nieuwe Superfly weer uitgerust met een enkelkraag. Deze dynamic fit collar zorgt ervoor dat de voeten en enkels als één voelen, waardoor je het zogenaamde blote-voeten-gevoel hebt en de balbehandeling altijd perfect is. De enkelsok is wat korter dan bij voorgaande voetbalschoenen. Hierdoor hebben de schoenen een nog betere en strakkere fit. Ook is de voorkant van de enkelsok uitgerust met een extra lipje. Dit zorgt ervoor dat je de schoenen nog beter aan kunt doen. Daarnaast zorgt de dynamic fit collar voor de perfecte ondersteuning rondom je enkels, zonder dat dit ten koste gaat van de bewegingsvrijheid. De sok is aan de voorkant uitgerust met een extra lipje, zodat je de schoenen nog makkelijker aan en uit kunt trekken.

Ook de zool aan de onderkant van de nieuwe Nike Mercurial Superfly 360 voetbalschoenen staat in het teken van grip en fit. De noppen ter hoogte van de voorvoet van de schoenen en ter hoogte van de hiel hebben de vorm van een klauw. Deze technologie is geïnspireerd door de manier waarop luipaarden sprinten en met deze constructie kunnen hoge snelheden in verschillende richtingen behaald worden. Acceleratie is de key bij deze noppen! De zoolplaat van de schoenen is natuurlijk weer super licht en deze is niet alleen functioneel. De zwarte kleur van de gehele zool maakt de schoenen ook een pareltje.

Ook de inlegzool aan de binnenkant van de schoenen is zwart en revolutionair. De inlegzool is namelijk verbonden met een speciale chassis, welke ervoor moet zorgen dat je nog sneller kunt reageren. Iedere maat heeft een andere chassis. Dit betreft de zogenaamde NikeGRIP technologie. Deze is uitgerust met een speciale 3D structuur die perfect aansluit op de inlegzool in de schoen. Hierdoor ga je niet met je voeten in de schoenen schuiven en het zorgt ook nog eens voor een perfecte demping van schokken. 

Deze schoenen worden niet door spelers gedragen, maar zijn puur en alleen ontwikkeld voor iedereen die zwarte voetbalschoenen wil dragen en dus ook voor de talenten onder ons. Check ook de nieuwe Nike Mercurial voetbalschoenen uit het Nike Raised on Concrete pack welke de spelers die op Mercurials spelen wel vanaf het seizoen 2018-2019 dragen. 

Zwarte Nike Mercurial Superfly voetbalschoenen bestellen

De nieuwe zwarte Nike Mercurials voor 2018-2019 kan je vanaf nu bestellen. Voor volwassenen heeft de ELITE voetbalschoen een vrij hoge prijs. Deze is namelijk € 270,-. Goedkopere versies van de schoenen koop je al vanaf € 50,-. Deze zijn zowel voor harde als zachte ondergronden beschikbaar en natuurlijk heeft Nike ook weer een speciale versie voor kunstgras ontwikkeld. Deze gruwelijke schoenen kan je zowel voor kinderen als voor volwassenen exclusief bestellen in de onderstaande winkels. In de onderstaande online shops kan je de nieuwe Mercurials natuurlijk ook laten personaliseren! Directe levering gegarandeerd!

Bestel deze vette voetbalschoenen direct in de officiële online Nike Store

of koop ze in deze winkel!