18 juli 2017

Zwart oranje Nike Mercurial Vapor XI voetbalschoenen

Ook de lage versie van de Nike Mercurial voetbalschoenen uit de Nike ''Lock in, let loose'' pack is inmiddels gelanceerd. Dit zijn de schoenen waarop spelers als Nainggolan, Neymar, Mbappé, Hazard, Ibrahimovic, Coutinho, Modric, Isco en Dembele hun wedstrijden voor hun clubs en nationale elftal gaan spelen vanaf juli 2017. Op deze schoenen beginnen deze spelers het seizoen 2017-2018. Net als alle nieuwe kicksen uit dit pack zijn de nieuwe Nike Mercurial Vapor XI schoenen een combinatie van zwart en oranje. Hieronder bespreken we kort het design en de voordelen en materialen van deze nieuwe voetbalschoenen van Nike!

Direct enthousiast over de ze nieuwe lage Nike Mercurial voetbalschoenen? Check ze in DEZE SHOP! of deze winkel!

Design Nike Mercurial Vapor XI ''Lock in, let loose'' voetbalschoenen

De nieuwe Nike Mercurial Vapor XI voetbalschoenen zijn overwegend oranje en worden aan de voorkant gekenmerkt door de flitsende oranje en zwarte strepen over de schoenen. Naar de achterkant van de schoenen verandert de kleur oranje in het zwart, middels een vervagend effect. De voor- en zijkanten van de schoenen zijn uitgerust met een zwarte swoosh van Nike. Deze swoosh bevat een witte omlijning. Opvallend is dat de andere zijkant van de schoen is uitgerust met het naammerk van NIKE. Deze is overwegend wit en hier doorheen lopen flitsende oranje strepen. Verder zijn de nieuwe Mercurials uitgerust met een zwarte tong met diagonale, zwarte veters. De binnenzool van de schoenen is fel groen en het onderstel van deze nieuwe kicksen van sterren als Neymar, Hazard en Ibrahimovic is een combinatie van wit met zwart en fel groene klauwnoppen. Wil je alles weten over de technologieën en voordelen van deze schoenen? Lees hieronder vooral verder.

Kenmerken zwart/oranje Nike Mercurial Vapor XI voetbalschoenen

Voordat we de kenmerken van de Nike Mercurial Vapor X schoenen uitvoerig bespreken, stippen we eerst de belangrijkste kenmerken van de kicksen aan:

  • Het bovenwerk van de Nike Mercurial Vapor XI voetbalschoenen is gemaakt van een Teijin leer, welke zich perfect vormt naar de vorm van de voeten.

  • Het bovenwerk van deze kicksen is daarnaast uitgerust met speedribs, welke zorgen voor het maximale balgevoel.

  • Ook de All Conditions Control technologie is verwerkt in de bovenlaag van de schoenen. Deze technologie zorgt voor een optimale balcontrole in alle weersomstandigheden.

  • De schoenen bevatten het Nike Grip systeem, waardoor de schoenen niet gaan slippen in de schoenen.

  • De zoolplaat is superlicht en bevat klauwnoppen.

De Nike Mercurial Vapor X voetbalschoenen stellen voetballers in staat creatief te zijn en met deze creativiteit hun tegenstanders te snel af te zijn. Deze voetbalschoenen staan in het teken van snelheid. Het bovenwerk van de Nike Mercurial Vapor schoenen is gemaakt van een Teijin leer. Dit is een dun leer, welke als kenmerk heeft dat het zich goed vormt naar de vorm van de voeten, waardoor het balgevoel perfect is. Het bovenwerk van de schoenen is daarnaast uitgerust met dunne ribbeltjes. Doel hiervan is meer wrijving te creëren tussen. Hierdoor ben je je nog bewuster van je voeten en het contact met de bal. De bal blijft als het ware aan je voeten plakken als je dribbelt en je schiet door dit bovenwerk met nog meer precisie. Dit geldt ook voor het passen. Kenmerkend aan deze voetbalschoenen van Nike is dat deze een lage neus bevatten. Hierdoor kan je nog beter met je voet onder de bal komen.

Verder is het bovendeel van de schoenen uitgerust met de All Conditions Control technologie, welke zorgt voor het perfecte balgevoel en grip op de bal in alle weersomstandigheden. Een ander kenmerk van de Nike Mercurial Vapor XI voetbalschoenen zonder enkelsok is dat de tong van deze schoenen direct vast zit aan het bovendeel. Hierdoor werken de veters goed samen met het overige deel van de schoenen. Wanneer je je veters aantrekt, sluit het gehele bovendeel van de schoenen nog beter om de voet en blijft de voet op zijn plaats bij het behalen van hoge snelheden of wanneer je van richting moet veranderen. Dit effect wordt door Nike het lockdown effect genoemd.

Ook de zoolplaat van de schoenen is uniek! De zoolplaat is super licht en gemaakt van nylon. Kenmerkend aan de zoolplaat is dat deze licht gebogen is. Waarom heeft Nike dit gedaan? Deze vorm volgt namelijk de anatomie van de voeten. De voeten zijn namelijk ook licht gebogen. Hierdoor wordt de tussenruimte tussen de voet en de schoenen verminderd, waardoor de pasvorm als het ware nog beter is. Ook deze schoenen bevatten het zogenaamde Split Toe systeem aan de voorkant van de zoolplaat, waardoor je voet flexibeler is en je een nog betere grip op de grond hebt.

De noppenconfiguratie en de vorm van de noppen van de Nike Mercurial Vapor XI voetbalschoenen zijn bovendien speciaal. De noppen zijn op de plaatsen geplaatst, waar je de meeste grip op de grond nodig hebt. Zeker bij deze voetbalschoenen is dat essentieel, omdat je met deze schoenen hoge snelheden kunt behalen. Daarvoor is ook wat stabiliteit nodig. De noppen zijn zogenaamde klauwnoppen met hoeken. Voordelig hieraan is dat deze noppen ook als klauwen werken bij het versnellen en veranderen van richting. Bovendien is het voordelig bij het afremmen. Je kan door de vorm van de noppen stoppen en afremmen of veranderen van richting, wanneer je dat zelf wilt! Check ook de Nike Mercurial Superfly voetbalschoenen in deze kleuren. 

Zwart/oranje Nike Mercurial Vapor XI voetbalschoenen kopen

De nieuwe Nike Mercurial voetbalschoenen zonder enkelsok uit het ''Lock in, let loose pack'' kan je vanaf nu kopen. Het top model van deze schoenen heeft een prijs van € 230,-, maar goedkopere modellen scoor je al vanaf € 60,- voor zowel kinderen als voor volwassenen. Deze schoenen kan je bovendien zowel voor kunstgras als voor natuurgras kopen en ook de zaalvoetbal variant is beschikbaar. De schoenen kan je kopen in de maten 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 en 48. Je kan deze schoenen laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Directe levering en gratis verzending! 

Scoor de nieuwe schoenen direct in DEZE SHOP!

of deze winkel!