18 juli 2017

Zwart oranje Nike Magista Obra voetbalschoenen

De nieuwe zwart/oranje Nike Magista Obra II voetbalschoenen uit de ''Lock in, let loose'' pack van Nike zijn deze week officieel gelanceerd door het Amerikaanse sportmerk. Dit zijn de schoenen met enkelsok waarop spelers als Bonucci, De Bruyne, Bazoer, Vidal, David Luiz en Götze het seizoen 2017-2018 aftrappen met hun clubs of nationale elftal. Ook deze voetbalschoenen uit het nieuwe pack van Nike zijn geheel in stijl van de belangrijkste kleuren van dit pack. Deze schoenen zijn namelijk een combinatie van zwart en oranje. Hieronder bespreken we eerst de details van de nieuwe Nike Magista voetbalschoenen met sok qua design. Vervolgens bespreken we de voordelen en technieken van deze nieuwe schoenen.

Direct enthousiast over de zwart/oranje Nike Magista Obra voetbalschoenen? Scoor ze exclusief in deze WINKEL of DEZE SHOP!

Design Nike Magista Obra II ''Lock in, let loose'' voetbalschoenen

Het bovenwerk van de nieuwe Nike Magista Obra II voetbalschoenen is een combinatie van oranje en zwart. De voorkant van de bovenkant van de schoenen is overwegend oranje en loopt naar de achterkant over in het zwart. Dit effect wordt bewerkstelligd door diagonale strepen naar de achterkant van de schoenen en een vervagend effect naar de enkelsok van de nieuwe Magista's. De hielkap van de schoenen is zwart en de diagonale veters van deze kicksen ook. Op de zijkanten van deze schoenen prijkt de swoosh van Nike in het zwart. Deze swoosh bevat een witte omlijning. De zoolplaat van de schoenen is bovendien zwart met fel groene noppen. Meer weten over de voordelen van de schoenen? Lees hieronder verder.

Kenmerken zwart/oranje Nike Magista Obra II voetbalschoenen

Voordat we dieper op alle technologieën en kenmerken van de schoenen ingaan, stippen we eerst de belangrijkste voordelen aan.

  • De Nike Magista Obra II voetbalschoenen bevatten een Flyknit bovendeel, welke zich perfect vormt naar de vorm van de voeten.
  • Het bovenwerk van deze schoenen is uitgerust met de ACC technology, welke voor een optimale balcontrole zorgt in alle weersomstandigheden.
  • De hielkap bevat cups, welke werken als kussentjes en de perfecte lockdown.
  • Het bovenwerk bevat een speciaal knit deel rondom de enkels en onder de veters voor een zacht gevoel.

Het bovenwerk van de Magista's is gemaakt van een Flyknit materiaal. Kenmerkend aan dit materiaal is dat de schoenen zich perfect vormen naar de vorm van de voeten, waardoor het balgevoel optimaal is. Door het flyknit materiaal voelt het bij deze schoenen net alsof je een sok aan hebt. Dit wordt door Nike het ''blote-voeten-gevoel'' genoemd. Verder bevat het bovenwerk van de schoenen nog een extra laagje. In dit laagje is de zogenaamde All Conditions Control (ACC) technologie van Nike verwerkt. Deze technologie zorgt ervoor dat de balcontrole perfect is in alle weersomstandigheden, zowel bij goed weer als slechter weer.

De Nike Magista Obra II voetbalschoenen worden verder gekenmerkt door de enkelsok. Deze sok wordt door Nike de ''dynamic fit collar'' genoemd. De enkelsok van de voetbalschoenen van Nike zorgt ervoor dat je het gevoel hebt dat je voeten en enkels als één lichaamsdeel aanvoelen en je je hierdoor nog meer bewust ben van alle interacties met de bal. Speciaal aan de enkelsok van de Magista's is dat deze anatomisch gevormd is en beter is aangepast op de enkels. Rondom de enkel heeft de sok ook een wat dikkere structuur, wat juist zorgt voor meer bescherming. Dit is ook wel nodig bij deze super snelle schoenen. Kenmerkend aan de dynamic fit collar is dat deze aan de voor- en achterkant vna de achillespees wat lager is dan voorheen het geval was. Reden hiervan is dat de sok en de schoenen beter meebewegen met de bewegingen van de enkels.

De Nike Magista Obra II voetbalschoenen bevatten geen tong, waardoor je voet nog dichter bij de bal is en een nog schoner schietoppervlak hebt. Ook de diagonale veters zorgen dit effect. Speciaal aan het gedeelte van de veters is dat onder de veters een lichte padding is aangebracht, zodat je minder druk hebt en dus meer comfort. Deze padding bevindt zich ook in hielkap. Dit zorgt enerzijds voor de perfecte lockdown en anderzijds voor comfort.

De witte zool van deze schoenen betreft een nylon zool, welke super licht is. Hierdoor kan je nog explosiever zijn op de schoenen en dus nog sneller je tegenstander af zijn. Iconisch aan de schoenen is dat deze de vorm van de voet volgen, waardoor er minder tussenruimte ontstaat tussen je voeten en de  noppen geplaatst zijn op de plekken, waar je de meeste grip op de grond hebt.  De noppen aan de onderkant van de schoenen zijn deels zogenaamde klauwnoppen. Deze bevatten hoeken, waardoor ze kunnen werken als klauwen bij het versnellen en het veranderen van richting. Daarnaast werken de klauwnoppen perfect bij het afremmen. Hierdoor kan je altijd veranderen van richting of stoppen, wanneer je hier behoefte aan hebt. Bovendien bevatten deze schoenen een aantal ronde noppen, welke perfect zijn voor de wendbaarheid. De voorkant van de zool is uitgerust met het zogenaamde Split Toe systeem, waardoor je voet flexibeler is en je een nog betere grip op de grond hebt.

Nike Magista Obra II voetbalschoenen kopen

De nieuwe Nike Magista Obra II voetbalschoenen uit de Nike ''Lock in, let loose'' pack kan je vanaf nu kopen voor kinderen en volwassenen. Het topmodel van deze schoenen heeft een prijs van € 290,-, maar goedkopere versies scoor je al vanaf € 60,-. Deze schoenen zijn beschikbaar in de maten 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48 en 49. De Magista's kan je kopen voor zowel kunstgras als voor natuurgras. Bovendien is er een zaalvoetbal of straatvoetbal variant van deze schoenen gelanceerd. Uiteraard heb je bij deze schoenen ook de mogelijkheid deze te laten personaliseren. Directe levering en gratis verzending!

Scoor deze voetbalschoenen vanaf nu in deze WINKEL

of DEZE SHOP!