6 augustus 2003. Een datum die zowel bij Cristiano Ronaldo als bij Manchester United nog heel vers in het geheugen staat. Cristiano Ronaldo was 18 jaar en actief voor het Portugese Sporting Lissabon. De setting was Estádio José Alvalade in Lissabon en Sporting Lissabon nam het op tegen het grote Manchester United. Cristiano Ronaldo excelleerde die dag met rugnummer 28 en won dankzij zijn 2 goals van de Engelse grootmacht met 3-1. Sir Alex Ferguson raakte onder de indruk van zijn ongekende snelheid, techniek en potentie. Nog geen week later legde The Red Devils CR7 vast. Het vervolg is bekend. De nieuwste Nike Mercurial Superfly CR7 Chapter 3: Discovery voetbalschoenen eren deze legendarische doorbraak. In dit blog kom je alles te weten over de meest innovatie voetbalschoenen ooit!

Deze voor vele mensen onbekende wedstrijd vormt de inspiratie achter het design van de CR7 Chapter 3: Discovery voetbalschoenen. De kleuren van de voetbalschoenen halen inspiratie uit de clubkleuren van Sporting Lissabon, zijn toenmalige club. De zijkanten van de CR7 voetbalschoenen worden versierd met grijze graphics in de vorm van een reflecterend golf design, verwijzend naar de Mercurial Vapor voetbalschoenen die Cristiano Ronaldo in 2003 droeg. De cijfers 06, 08 en 03 op de hak beschrijven de datum van deze legendarische dag, de dag die de carriere van de Portugese Ronaldo in een sneltrein zette. Het zilveren sprankelende CR7 trademark logo aan de binnenkant van de hak reflecteert de buitenaardse prestaties die CR7 levert.

Nike -Mercurial -Superfly -CR7-Chapter -3-Discover -voetbalschoenen

Het design van de nieuwste Nike Mercurial Superfly Discovery voetbalschoenen beeldt een half-om-half design uit. Dit betekent dat de schoenen opgedeeld zijn in twee verticale stukken. De binnenkant van de voetbalschoenen laat fel groene horizontale banen zien. Deze banen worden onderbroken door zwarte strepen. De buitenkant van deze CR7 voetbalschoenen laat echter grijze banen zien. Ook deze banen worden onderbroken door zwarte strepen. Dit design laat zich ook zien op de veters van de nieuwste Cristiano Ronaldo Discovery kicksen. De grote Nike swoosh die zich op de neus bevindt is echter niet fel groen van kleur. Deze swoosh is neon geel van kleur en toont zo een groot contrast met de fel groene strepen aan de binnenkant. Daarnaast zijn deze Ronaldo schoenen in het bezit van een witte zoolplaat. Hierop komen fel groene noppen terug. Ook zeker opvallend aan het design van deze voetbalschoenen is de binnenzool. De binnenzool is fel groen van kleur en laat een uniek detail zien. De binnenzool showt namelijk een plattegrond van Estádio José Alvalade, het stadion van Sporting Lissabon.

Nike -Mercurial -Superfly -CR7-Chapter -3-Discover -voetbalschoenen (1)

Deze Discovery voetbalschoenen voorzien van de meest innovatie technieken. Zo kunnen Cristiano Ronaldo en zijn fans elk weekend excelleren op de voetbalvelden. Deze CR7 voetbalschoenen kennen net als onlangs gelanceerde Nike Mercurial Superfly schoenen een nieuwe zoolplaat. Nike heeft afscheid genomen van de carbon zoolplaat, waardoor de voetbalschoenen nu 40% lichter in gewicht zijn. Het vervangen van de zoolplaat moet ervoor zorgen dat de voet van Ronaldo een betere pasvorm in de schoenen kent. Ook heeft Nike bij de productie van deze voetbalschoenen veel aandacht geschonken aan het remsysteem. Door een vernieuwd remsysteem moet Ronaldo meer vertrouwen hebben om tot stilstand te komen. Ronaldo hoeft zo minder na te denken om tot stilstand te komen, hetgeen zorgt dat hij nog meer snelheid zal maken. De zoolplaat kent een geheel vernieuwde positionering van de noppen in verschillende richtingen. Zo staan de noppen onder de hiel recht gepositioneerd om goed tot stilstand te komen. De noppen onder de voorvoet staan schuin gepositioneerd. Dit moet het voor Ronaldo mogelijk maken goed weg te komen van de tegenstander. Daarnaast heeft Nike de Flyknit bovenlaag sterk onder handen genomen. De Flyknit bovenlaag wordt vanaf nu namelijk gekenmerkt door een speed-rib 3D structuur. Dit moet de controle met de bal ten goede komen. Nike heeft gekeken hoe spelers als Ronaldo contact hebben met de bal tijdens het maken van snelheid en hierop de structuur aangepast.

Nike -Mercurial -Superfly -CR7-Chapter -3-Discover -voetbalschoenen -2

Nike Mercurial Superfly CR7 Chapter 3: Discovery voetbalschoenen kopen

07-11-2016. Het moment dat jij je kan verzekeren van de voetbalschoenen die het een ongekend belangrijk moment op 06-08-03 uit de carriere van Cristiano Ronaldo uitbeelden. Ben jij de eerste die naast CR7 op deze voetbalschoenen excelleert? Koop deze CR7 Discovery voetbalschoenen dan direct in de officiële shop van NIKE. De schoenen scoor je op dit moment voor € 315,- voor FG in volwassen maten.

PS, zijn ze niet meer verkrijgbaar in jouw maat?

Koop ze dan in deze speciale shop voor voetbalschoenen

of in deze STORE!

HO16_GFB_CR7_Chapter _3_Mercurial _Superfly _FG_07_07_hd _1600