ZLATAN IS BACK!

Je contract wordt niet verlengt, je bent te oud, je komt nooit meer op je oude niveau, einde carrière… Niet voor ZLATAN!!! Na het oplopen van een zware knieblessure in april tijdens de Europa League wedstrijd tegen Anderlecht dacht de hele wereld dat het klaar was met de loopbaan van Zlatan. Maar al snel bleek dat de man wilde terugkeren op zijn oude niveau. Na maander hard werken is Zlatan op 18 november weer topfit en klaar om te vlammen! Klein detail… hij keert terug op de nieuwste Nike Mercurial Vapor van het FIRE Pack…

Loopbaan Zlatan Ibrahimovic

Ibrahimovic is in Rosengård opgegroeid, de wijk die bekend staat om zijn immigranten. Zijn vader was van Bosnische afkomst en zijn moeder deels Kroatisch en deels Albanees. Zijn ouders emigreerden naar Zweden en kwamen in Rosengård terecht. Hij begon te voetballen bij de Malmö Boll & Idrottsförening en daarna speelde hij voor FBK Balkan. Hij viel toen al op en werd in 1996 gevraagd voor de jeugdopleiding van de Zweedse club Malmö FF. Hier doorliep hij de jeugdopleiding en mocht hij in 1999/2000 voor het eerst meespelen met het eerste elftal. Ook hier viel stak hij boven de rest uit en viel hij op. Hij ving de aandacht van Ajax en Arsenal en maakte een jaar later zijn eerste grote transfer naar Ajax Amsterdam. Met Ajax won Zlatan twee keer de Eredivisie, 1 keer de KNVB beker en 1 keer de Johan Cruijf schaal.

In de zomer van 2004 maakte Ibrahimovic bekend dat hij met onmiddellijke ingang naar Juventus overstapte. Hier groeide hij in het eerste seizoen uit tot een sleutelspeler in het kampioenselftal met 16 doelpunten op zijn naam. In het tweede jaar focuste zijn spel zich meer op het geven van assists. Ook in zijn tweede jaar werd hij kampioen met Juventus. Maar toen er bekend werd dat Juventus betrokken was bij een omkoopschandaal was Zlatan klaar met Juventus en vroeg hij om een transfer. Juventus wilde hem niet laten gaan, maar na een bod van meer dan 20 miljoen van Internazionale mocht hij gaan.

Bij Inter won Ibra drie keer de landstitel en besliste hij in zijn eerste seizoen twee keer de derby van Milaan. Na de topseizoenen bij Inter tekende Zlatan een vijfjarig contract bij FC Barcelona in 2009. Barca ruilde hem voor Samuel Eto’o plus een miljoenenbedrag. Ondanks zijn korte verblijf in Spanje wist hij twee keer de Supercopa te winnen en 1 keer de Primera División, het wereldkampioenschap voor clubs en de UEFA Super Cup te winnen.

AC Milan wilde Zlatan huren voor het seizoen 2010/2011 en Ibra ging in op dit aanbod. Hij keerde terug naar Milaan en won ook hier de Serie A en de Supercoppa. Na zijn periode bij AC Milan werd hij samen met Thiago Silva verkocht aan het Franse Paris Saint Germain. Hier kende hij ongelofelijke successen, zowel persoonlijk als met het team. Ook bij PSG bleef hij prijzen winnen (4x Ligue 1, 3x Coupe de la Ligue, 3x Trophée des Champions en 2x Coupe de France) en wist hij in 180 wedstrijden voor PSG 156 keer te scoren!

Na afloop van het laatste seizoen in Frankrijk vertrok hij transfervrij en tekende hij in 2016 een contract bij Manchester United. Hij kwam hier opnieuw te spelen onder José Mourinho (eerder bij Inter Milan). Ook hier wint Zlatan meteen prijzen en pakt hij door zijn eigen winnende goal de FA Community Shield. 

Fatale blessure

In het Europa League duel tegen Anderlecht scheurde de gigant zijn kruisband af in zijn rechterknie. Mede vanwege zijn leeftijd (36) werd het ergste gevreesd, einde carrière… Maar ken Zlatan zou Zlatan niet zijn als hij er niet alles aan zou doen om weer terug te komen op zijn oude niveau. In een interview zegt hij het volgende: “Er was meer aan de hand dan alleen de knie, maar ik wil het graag voor mezelf houden. Daarom praat ik er liever niet over.”

Door de mysterieuze houding van Ibra wordt er veel rondom zijn blessure gespeculeerd. Zijn reactie hierop is het volgende: “Gedurende mijn herstel heb ik niks overhaast. Ik heb zes en een halve maand langs de kant gestaan en heb me elke dag strikt aan mijn herstelprogramma gehouden. Het enige geheim is dat ik erg hard heb gewerkt”. Hij vervolgt: “Ik ben erg trots dat het gelukt is en op iedereen om me heen, omdat ik het niet alleen gedaan heb.”

Maar het is niet belangrijk hoe de gigant is terug gekeerd, maar DAT hij is teruggekeerd! Hij is weer helemaal klaar om te vlammen en draagt nog steeds zijn favoriete schoen: de Nike Mercurial Vapor. Hij heeft gekozen voor de Fire kant en kan niet wachten om door het vuur te gaan voor de Engelse landstitel! De doelstelling die hij namelijk bekend heeft gemaakt is om de titel te winnen, deze mist hij nog in zijn prijzenkast… 

Nike Mercurial Vapor XI PLAY FIRE kopen

Wil jij net als de gigant Zlatan Ibrahimovic spelen op deze schoenen? Durf jij het aan on fire te staan, deze schoenen te dragen en jouw tegenstanders te vernederen met gruwelijke acties en goals?

Haal dan snel deze Nike Mercurial Vapor XI voetbalschoenen uit het PLAY FIRE PACK in deze STORE of de officiële online Nike Shop.