2 oktober 2019

Wat is de Anti-Clog technologie van Nike?

De herfst is officieel aangebroken. Dit betekent dat verschillende nieuwe voetbalschoenen van Nike weer uitgerust zijn met de zogenaamde Anti Clog technologie. Voetbalschoenen met deze technologie zijn perfect om tijdens de herfst en winter mee te spelen. Waarom? Dat leggen we in dit artikel uit! Inmiddels zijn alle silo's (Mercurial, Phantom, Tiempo en Premier voetbalschoenen) beschikbaar met een Anti Clog zool!

Iedereen heeft er wel eens mee te maken gehad: een regenachtige wedstrijd op natuurgras. Kou en regen zijn niet de perfecte weersomstandigheden om in te voetballen, temeer omdat het vaak ook nog zwaarder is. Door de regen wordt het gras drassiger en modderiger en blijft de modder en het gras vaak ook nog onder je voetbalschoenen plakken. Gevolg is dat je voetbalschoenen nog zwaarder en je minder grip hebt op het veld en daardoor sneller uitglijdt. Bovendien moet je na de wedstrijd hele plakkaten modder en gras verwijderen. De resten die er nog op je voetbalschoenen blijven zitten, zorgen ervoor dat de schoenen minder lang meegaan.

Het onderzoeks- en design team van Nike hebben twee jaar lang onderzoek gedaan om dit probleem op te lossen. Gelukkig is die er nu, namelijk de Anti-Clog technologie. De zool van de voetbalschoenen die uitgerust zijn met deze technologie is gemaakt van een speciaal polymeer, deze zoolplaten worden door Nike de Anti-Clog Traction zoolplaten genoemd. Kenmerkend aan dit materiaal is dat het buigzamer wordt wanneer het in aanraking komt met water. Door de buigingen wordt modder uit de zool geschud en afgestoten met alle gevolgen van dien. Je voetbalschoenen blijven daardoor lichter en je glijdt minder uit tijdens het spelen tijdens het spelen op drassige en modderige voetbalvelden. Uit verschillende tests is bewezen dat er door deze technologie geen modder meer blijft zitten tussen je noppen en je daardoor een betere grip hebt. Jeremy Walker, een van de ingenieurs van het project geeft hier nog een reactie op: ''We stopten met het focussen op het afstoten van water en begonnen te denken om het voordeel van water te gebruiken om een glad oppervlak te creëren, zonder de grip te verminderen. Het begrijpen van de moleculaire structuur van modder was een van de belangrijkste stappen in het ontwikkelen van een vloeibare oplossing tegen het ophopen van modder onder de zoolplaat.''

Nike voetbalschoenen met Anti-Clog technologie bestellen

Check hieronder nog meer afbeeldingen van de Nike voetbalschoenen met de zogenaamde Anti-Clog technologie. Wil een voetbalschoen met deze technologie kopen? Dat kan in de onderstaande winkels. Alle silo's van Nike (Mercurial, Phantom, Premier en Tiempo) zijn beschikbaar met een unieke Anti-Clog zoolplaat. De goedkoopste voetbalschoen met deze technologie bestel je al vanaf EU 100,-. Directe levering gegarandeerd!

Bestel je Nike schoenen met Anti-Clog technologie in deze winkel! 

of deze SHOP! 

Voetbalschoenen met Anti-Clog technologie