26 februari 2015

Totti Nike Tiempo Legend V voetbalschoenen 2015

In 1985 werden de eerste Tiempo voetbalschoenen officieel gelanceerd door Nike en sindsdien hebben de schoenen een ontwikkeling doorgemaakt, zonder het iconische design te verliezen. Een echt kenmerk van de Tiempo was de grote tong of flap aan de bovenkant van de schoenen. In de WK finale van 1994 droegen acht spelers van het nationale elftal van Brazilië de voetbalschoenen met deze oversized tong of flap. Het doel van deze flap was de veters te bedekken, waardoor het schietoppervlak egaal is en de balcontrole nog beter is. Deze oversized tong is nu weer terug in de nieuwe Totti Tiempo schoenen. De nieuwe limited edition voetbalschoenen van Franceso Totti zijn vandaag officieel gelanceerd door Nike en de speler van AS Roma. Het design van de schoenen staat dan ook geheel in het teken van de ster, die al zijn hele leven voor AS Roma speelt. In een eerste reactie geeft Totti erg blij te zijn met zijn nieuwe schoenen 'Mijn hele leven speel ik al op voetbalschoenen met een tong aan de bovenkant. Persoonlijk vindt ik dat erg belangrijk, omdat het schoenen een klassieke uitstraling geeft en bovendien speel ik het best op schoenen met een tong.'' De tong/flap van de voetbalschoenen loopt verder door over de veters dan bij andere Nike Tiempo voetbalschoenen het geval is.

De Nike Tiempo Totti voetbalschoenen zijn gebaseerd op het design van de Nike Tiempo Legend voetbalschoenen en zijn geheel zwart. Verder is de schoen voorzien van een zilveren (metallic silver) Nike swoosh op de zijkanten van de schoenen. Ook de tong van de Totti Tiempo Legend schoenen is zilver en loopt zoals in de inleiding aangegeven verder over de zwarte veters. De laatste keer dat Nike een schoen lanceerde met een klassieke overlappende flap of tong was de Tiempo Legend III voetbalschoen uit 2009. Met de Nike Tiempo Legend Totti voetbalschoenen brengt Nike de tong terug in de Nike Tiempo voetbalschoenen. Totti zegt hierover: ''Mijn nieuwe voetbalschoenen bevatten twee fantastische kleuren en is een perfecte mix van klassieke elementen zoals de zwarte bovenkant van de schoenen en de innovatieve elementen zoals de zilveren details in de swoosh en in de tong van de schoenen. De tong/flap van de schoenen zelf maakt de voetbalschoenen uniek en is erg belangrijk voor mij in de voetbalschoenen.'' Uiteraard zijn deze nieuwe schoenen voorzien van de nieuwste technieken. De Tiempo schoenen zijn traditioneel gemaakt van kangoeroeleer (Kangalite), welke als kenmerk heeft dat de schoenen zich naar de vorm van de voeten vormen, waardoor het balgevoel en -contact optimaal is. Verder bevatten de schoenen een speciaal extra laagje. De Tiempo's zijn namelijk uitgerust met de Hypershield-technologie, welke ervoor zorgt dat vocht en water afgestoten worden en de schoenen niet zwaarder worden wanneer het regent. Bovendien gaan de schoenen hierdoor langer mee. Evenals vele andere Nike schoenen zijn de nieuwe Totti Tiempo voetbalschoenen uitgerust met de All Conditions Control technologie, wat ervoor zorgt dat het balcontact zowel in natte als in droge weersomstandigheden optimaal is. De binnenkant van de schoenen zijn voorzien van het Nike Tiempo Legend logo in de binnenzool. Verder bevatten de schoenen doorzichtige noppen.

Wereldwijd worden er slechts 3000 paar van deze schoenen gelanceerd en op elke schoen staat ook het betreffende nummer. Vanaf 5 maart 2015 kan je de nieuwe Totti Tiempo Legend voetbalschoenen kopen in de online voetbalschoenenshop van Nike, evenals alle andere voetbalschoenen van Nike. De prijs van deze voetbalschoenen is € 225,-! INCLUSIEF gartis verzending! Check hieronder de foto's van de nieuwe Totti Tiempo voetbalschoenen!

Koop het hier... en geef hieronder je mening!

Zwarte Totti Nike Tiempo Legend Voetbalschoenen

Totti Legend Schoenen Nike 2015

Binnenkant Totti Legend Tiempo Voetbalschoenenen 2015


Bron: news.nike.com