31 januari 2017

Officieel: Nike Hypervenom Phantom III reviewed

25 januari 2017. Plaats van handeling is Barcelona, Spanje. Voetbal-schoenen.eu is te gast bij Nike en heeft de eer de Nike Hypervenom Phantom III voetbalschoenen uit te testen op een geweldige locatie, namelijk het jeugdcomplex van FC Barcelona. Een betere locatie kan je niet bedenken. Het is de plek waar sterren als Messi, Iniesta, Xavi, Busquets en Pique groot zijn geworden. Nike heeft het concept van de Hypervenom compleet veranderd. De voetbalschoenen hebben een metamorfose ondergaan; van 'agility boot' naar 'finishing boot'. Exclusief voor de Van Nistelrooy's onder ons. Cut, strike and score! Volgens Nike de meest Hi-Top voetbalschoenen die zij ooit hebben geproduceerd. Wij delen met jou onze ervaring over deze schoenen.

Wij zeggen je meteen, wij zijn rete enthousiast over deze gloednieuwe kicksen! Als je geen zin hebt om ons volledige review te lezen... Doe het dan ook niet! Scoor jouw Hypervenom's dan meteen in de officiële shop van Nike! Finish it.

25-01-17-NIKE-FCB-ALEXIA-010

Wat ons direct opvalt bij het aantrekken van de Nike Hypervenom Phantom DF III is zijn heerlijke pasvorm. Al bij het zetten van de eerste passen merkten wij dat dit geen schoenen zijn die ingelopen hoeven te worden. De bovenlaag van de voetbalschoenen valt fantastisch en strak om de voeten. Het materiaal hoeft zich niet te vormen naar de vorm van jouw voet! Bijkomend voordeel is volgens ons ook het ontbreken van een lip. Doordat de schoenen een Dynamic Fit Collar (enkelsok) kennen van een elastisch materiaal zijn sok en bovenmateriaal 1 en 'kleeft' het bovenmateriaal nog meer aan je voeten. Je ervaart dus niet de nadelen van een verschuivende lip. Dit levert vaak irritatie op en heeft ook nadelige gevolgen voor het schietoppervlak.

25-01-17-NIKE-FCB-ALEXIA-024

De oefeningen die wij uitvoeren om de nieuwste Hypervenoms zo goed mogelijk te testen waren primair gericht op afronden. Zo konden we daadwerkelijk achterhalen of de toegevoegde Poron foam pods, een materiaal op het schietoppervlak dat harder wordt bij schieten, zijn werking hadd. We kunnen niet goed zeggen of dit het geval was. De voetbalschoenen schieten werkelijk heerlijk, de vonken vliegen er vanaf, maar als je het ons vraagt kan dit ook liggen aan het ruime schietopvervlak en de fantastische en strakke pasvorm van de Hypervenom Phantom III voetbalschoenen. Wel zijn wij absoluut van mening dat bij het aannemen van de bal deze dicht bij je voeten blijft. Het toevoegen van dergelijke luchtbultjes rondom de Poron foam pods is wat ons betref een zeer geslaagde innovatie! Spitsen kunnen zo de bal makkelijk klaarliggen om geen tijd te verliezen bij het aanleggen van een schot. Zo hebben verdedigers geen tijd om de bal te onderscheppen.

25-01-17-NIKE-FCB-ALEXIA-080

Toch denken wij dat de schoenen ook uiterst geschikt zijn voor buitenspelers en niet alleen voor afmakers. De voetbalschoenen zijn namelijk echt licht in gewicht en zeker dynamisch. Ondanks dat wij de voetbalschoenen testten op kunstgras merkten we zeker geen beperkingen in het wegdraaien en aanzetten; integendeel het ging ons behoorlijk makkelijk af. Daarnaast leverden we panklare voorzetjes op de instormenbende spitsen. Of dat aan onze kwaliteiten lag of aan de kwaliteiten van de schoenen. Wie zal het zeggen?! 

25-01-17-NIKE-FCB-ALEXIA-141

Ons oordeel: Nike heeft er zeker goed gedaan om het concept van de Hypervenom te innoveren. Na de ietwat mindere verhalen over Hypervenom II en de honger naar Hypervenom I heeft Nike nu zeker weer een Hypervenom die de harten van vele voetballers gaat veroveren. Daarnaast is het design natuurlijk gewoon goed. Hedendaagse frisse kleuren die jou voetbalskills naar een nog hoger level tillen.

25-01-17-NIKE-FCB-ALEXIA-056

Cut, strike en scoor jouw eigen Nike Hypervenom III nu HIER en ga de strijdt aan met topspitsen als Lewandowski, Hiquain, Cavani, Rashford en Kane!