14 oktober 2016

REVIEW! Nieuwe wit/oranje PUMA evoSPEED voetbalschoenen

We hebben vandaag weer nieuwe voetbalschoenen van PUMA binnen gekregen en wel de voetbalschoenen van Antoine Griezmann! Op deze zogenaamde evoSPEED voetbalschoenen speelde de speler van Atletico Madrid afgelopen week met Les Bleus al tegen Oranje en niet zonder succes! Het nationale elftal van Frankrijk won deze wedstrijd met 1-0 door een doelpunt van Pogba. Toevalligerwijs hebben de nieuwe schoenen van Griezmann een oranje tintje. De schoenen hebben namelijk een combinatie van wit en oranje. De neus van de schoenen is wit en naar de achterkant loopt de kleur van de schoenen over in het oranje. Dit effect wordt gecreëerd door een design van flitsende ruiten. De PUMA formstripes op de zijkanten van de schoenen zijn zwart met een grijze omlijning. Wat maakt deze schoenen nu zo uniek en waarom zijn deze schoenen perfect voor sneller spelers, die een verdediging helemaal gek willen maken? We hebben ze getest!

Nu al enthousiast over deze schoenen? Scoor de nieuwste Puma evoSPEED voetbalschoenen in deze ONLINE SHOP voor voetbalschoenen!

IMG_6165

Het eerste wat direct opvalt toen we de nieuwe evoSPEED voetbalschoenen uit de doos haalden, is dat ze super licht zijn. Ze wegen slechts 107 gram! De schoenen zijn nog lichter dan de evoPOWER voetbalschoenen. 

Tijd om ze aan te trekken! Ze zijn niet alleen licht, maar vallen ook nog perfect om je voeten, alsof je een sok aan hebt. Hoe komt dit? Zowel de bovenkant als de de zool zijn gemaakt van een super licht materiaal. De bovenkant van de nieuwe evoSPEED schoenen is gemaakt van een dun rekbaar nylon materiaal. Kenmerkend aan dit materiaal is dat het de vorm van de voeten aanneemt (vandaar dus ook het gevoel alsof je een sok aan hebt) zodat de schoenen een perfecte fit hebben, waardoor de eerste balaanname en het balgevoel perfect zijn!

Wanneer we naar de instap van de schoenen kijken, zien we daaronder de tekst ''SPEEDFRAME'' staan. SPEEDFRAME? Ja! Dit is een laser gesneden constructie, welke zorgt voor stabiliteit. Omdat het bovendeel gemaakt is van een super dun nylon materiaal, is er ook wat stabiliteit nodig. Het Speedframe werkt als een skelet en zorgt vooral voor ondersteuning bij onverwachtige bewegingen, zoals het veranderen van richting. Ook dit hebben we getest! Bij het wegsprinten of draaien, blijft je voet perfect in de schoen zitten, zonder je enkels of voeten extra te belasten. Perfect dus! Het SPEEDFRAME bevindt zich ter hoogte van het midden van de schoenen en zorgt voor het zogenaamde ''lockdown'' effect, zonder dat je bewegingsvrijheid verliest!

IMG_6167

Voordat we het onderstel van de schoenen bespreken, nog even wat design puntjes. De buitenkant van het bovenstel van de nieuwe evoSPEED voetbalschoenen bevatten de formstripe van PUMA, terwijl de binnenkant van het bovenstel het EVOSPEED trademark teken bevatten, waardoor de schoenen een flitsende uitstraling hebben. De veters van de schoenen zijn wit en zijn diagonaal geplaatst, voor een nog beter schietoppervlak, zo geeft PUMA aan. Ook dat hebben we getest. Bij het nemen van een aantal ''vrije trappen'' gaf dit een natuurlijk gevoel!

Tot zover het bovenstel van de nieuwe evoSPEED voetbalschoenen. De onderzool van de schoenen maken de evoSPEED de schoenen, die perfect zijn voor snelle spelers, die een verdediging helemaal gek willen maken. De oranje onderkant van de schoenen is namelijk uitgerust met het SPEEDTRACK systeem. Dit SPEEDTRACK systeem komt tot uiting in de twee torsiebaren, die naar elkaar toelopen. Deze unieke technologie is afgeleid van de sprinter schoenen van hardlopers en zorgen voor een perfecte balans tussen flexibiliteit in de voorvoeten en stabiliteit ter hoogte van de middenvoet. Wat ook opvalt aan de onderkant van de schoenen is de noppenconfiguratie. Noppenconfiguratie? Ja de manier waarop de noppen geplaatst zijn en in welke vorm. Direct valt al op dat de schoenen een combinatie van ronde en langwerpige noppen hebben. De voorkant bevatten vier ronde noppen en drie langwerpige, terwijl de achterkant van de schoenen twee langwerpige en één ronde nop bevatten. Waarom heeft PUMA dit gedaan? De ronde noppen zorgen ervoor dat je snel weg kan draaien bij een tegenstander en creatieve acties kan maken, terwijl de langwerpige noppen zorgen voor een betere grip in de grond.

Als we naar de achterkant van de schoenen kijken, zien we daar ook nog iets wat de stabiliteit van de schoenen verbetert. De achterkant van de schoenen zijn uitgerust met een externe hielkap, welke ervoor zorgt dat je voeten perfect in de schoenen blijven zitten. Last but not least bespreken we de binnenzool. Ook de binnenzool heeft kenmerken weer kenmerken die snelle en creatieve spelers faciliteren. De binnenzool is gemaakt van een zacht materiaal, het zogenaamde EVA materiaal. Deze zwarte binnenzool zorgt voor een perfect comfort in de schoenen. Verder zien we ook verschillende gaatjes in deze binnenzool terug komen. Reden dat dit gedaan is, is dat het zorgt voor het ''ademen'' van de voeten, zodat je schoenen niet gaan stinken. Goed aan gedacht dus!

IMG_6170

Al met al zijn we zeker enthousiast over deze nieuwe voetbalschoenen, welke vooral perfect zijn voor snelle en creatieve spelers. De kleurencombinatie van oranje en wit, had wat ons betreft ook blauw en oranje mogen zijn, evenals de nieuwe evoPOWERS.

Ben je enthousiast over deze schoenen? Je kan ze direct kopen! De prijs van de schoenen in de hoogste prijsklasse € 250,-, maar in goedkopere versies scoor je ze voor zowel kinderen als voor volwassenen vanaf € 60,-. Aanrader dus!

SCOOR ZE DIRECT HIER.... met korting!