13 oktober 2016

REVIEW! Nieuwe blauw/oranje Puma evoPOWER voetbalschoenen

De vorige week gelanceerde PUMA evoPOWER voetbalschoenen in de nieuwe colourway hebben we vandaag binnen gekregen! De kleuren van de nieuwe voetbalschoenen van Arsenal sterspeler Giroud hebben een opvallende nieuwe kleurstelling, welke overeen komt met de kleuren van het nieuwe Manchester City 3e shirt voor 2016-2017. De neus van deze nieuwe kicksen van PUMA is namelijk blauw en loopt naar het midden over in een oranje kleur. De overgang van deze kleuren wordt bewerkstelligd door een flitsend effect van diagonale strepen. De PUMA formstripe op de zijkanten van de schoenen is geheel wit en de veters van de schoenen zijn blauw, terwijl de lip van de nieuwste evoPOWERS overwegend oranje is, maar naar de onderkant ook weer overloopt in het blauw. Veel flitsende accenten dus op de nieuwe schoenen van PUMA! Wat valt ons nog meer op? Lees het hieronder en check onze foto's van de nieuwe schoenen.

Nu al fan van deze nieuwe schoenen van PUMA? Scoor ze in in deze ONLINE SHOP voor voetbalschoenen!

IMG_6173

Het eerste wat opvalt, wanneer je de nieuwe PUMA evoPOWER voetbalschoenen uit de doos haalt, is dat de schoenen erg licht aanvoelen. De reden hiervan is dat de schoenen zijn uitgerust met verschillende lichte materialen. Het bovenwerk van de nieuwe evoPOWER 1.3 voetbalschoenen van PUMA is gemaakt van een dun synthetisch materiaal. De bovenkant van de schoenen zijn namelijk uitgerust met het door PUMA ontwikkelde ADAP-LITE materiaal. Uniek aan dit materiaal rekbaar is en de bal als het ware aan je schoenen blijft plakken bij een eerste aanname. Dit Japanse materiaal zorgt er ook nog eens voor dat het mee beweegt wanneer je schiet. Daarnaast zorgt dit materiaal voor een perfect balgevoel en neemt dit materiaal de vorm van je voeten aan, waardoor je nog flexibeler bent in je bewegingen. Een groot voordeel dus!

Het bovenwerk van de schoenen bevat onder de ADAP-LITE bovenlaag nog een extra laagje. Dit laagje is een soort gaasje, welke door PUMA direct onder het ADAP-LITE materiaal is verwerkt en ACCU-FOAM wordt genoemd.  Dit gaasje en de pads zorgen ervoor dat je een nog groter schietoppervlak hebt en zorgt voor nog meer nauwkeurigheid bij het passen en schieten.

IMG_6174

Een hele lichte schoen heeft ook wat ondersteuning nodig en ook daar heeft PUMA aan gedacht. Een stabiliteitskooi, de door PUMA genoemde EVERFIT CAGE, is verwerkt ter hoogte van het midden van het schoenen en zorgt voor stabiliteit! Een ander voordeel aan deze zogenaamde CAGE is dat het zorgt voor een lock-down-effect! LOCK-DOWN? Ja zoals het woord al zegt blijft je schoen stevig in de schoen zitten, zonder dat je bewegingsvrijheid of flexibiliteit verliest, waardoor je zowel power als snelheid in het spel kan gooien, wat deze schoenen perfect maakt voor creatieve, snelle en wendbare voetballers!

Niet alleen het bovenwerk van de schoenen is licht. Dit geldt ook voor het onderstel van de nieuwe blauw/oranje PUMA evoPOWERS. Het onderstel van de schoenen is gemaakt van een super licht materiaal: pebax! Op de onderzool bevindt zich ook een soort skelet. Dit skelet wordt door PUMA het GRADUAL Stability Frame (GSF) genoemd. Dit frame fungeert ook als een ruggegraat. Stabiliteit en flexibiliteit zijn weer twee belangrijke voordelen van deze technologie. En dat is eigenlijk waar het allemaal bij deze schoenen om gaat. Het boven- en onderstel van de schoenen werken continue met elkaar samen, waardoor je je vrij kunt bewegen in de schoenen en waardoor het met deze schoenen net lijk alsof je op blote voeten speelt. Dit effect wordt nog eens versterkt door de zogenaamde DUOFLEX groeven die horizontaal onder de voorvoet lopen.

We sluiten onze review af met de binnenzool van de schoenen. Deze is fel oranje en gemaakt van een schuim, welke perfect lijkt te dempen!

CONCLUSIE: Bij de nieuwe evoPOWERS draait het allemaal om stabiliteit en flexibiliteit. Dat in combinatie met de opvallende kleurencombinatie, maken de schoenen volgens ons perfect voor de creatieve en wendbare voetballer. Arsenal speler Giroud sluit zicht helemaal bij ons aan: ''De nieuwe colourway van de evoPOWER is fantastisch en het kleurenontwerp is ook erg mooi. De overgang van blauw naar oranje ziet er krachtig uit en voegt absoluut iets toe aan de deze schoenen.”  Zullen we Giroud binnenkort ook in het nieuwe 3e shirt van Manchester City zien? Wie weet!

Voor de fans van de nieuwe schoenen, check ze in deze SHOP!

IMG_6175