REVIEW: New Balance VISARO Pro 2.0 voetbalschoenen

New Balance heeft sinds haar intrede in de voetbalwereld in 2015, vele harten van voetballers veroverd. Het Amerikaanse bedrijf komt voort uit de 'rebranding' van Warrior. Moederbedrijf New Balance heeft besloten alle voetbalactiviteiten en producten uit te brengen onder de naam New Balance. De spelers die voorheen op voetbalschoenen van Warrior Sports speelden, zijn nu op de voetbalschoenen van New Balance te zien. Het merk heeft twee verschillende lijnen geïntroduceerd: NB Visaro en de NB Furon. De tweede generatie Visaro wordt gedragen door sterren als Ramsey (Arsenal en Wales), Nasri (Sevilla en Frankrijk) en Yohan Cabaye (Crystal Palace en Frankrijk). Het andere model, de New Balance Furon, is meer gericht op aanvallende spelers en wordt gedragen door sterren als Navas (Manchester City en Spanje), Negredo (Middlesbrough en Spanje) & Cahill (Shanghai Shenhua). Het team van Voetbal-Schoenen.eu heeft het Visaro 2.0 PRO model getest. Check hieronder onze mening over deze nieuwe voetbalschoenen van New Balance!

Al enthousiast over deze nieuwe New Balance Visaro 2.0 voetbalschoenen? Scoor deze voetbalschoenen exclusief in DEZE SHOP!

VISARO-voetbalschoenen -1

Alles over de nieuwe Visaro 2.0 voetbalschoenen

Het betreft hier het nieuwste NB Visaro model: de Visaro 2.0 PRO in de kleuren grijs/oranje. Ons team heeft gekozen voor de zool variant: AG(Artificial Grass), omdat tegenwoordig steeds meer teams in Nederland hun wedstrijden op kunstgras afwerken. De nieuwe Visaro kenmerkt zich door de felle kleur Alpha Orange gecombineerd met de minder opvallende kleur Typhoon Grey, in onze optiek een mooie kleurcombinatie! Wat ons direct opvalt aan de schoen is de dikkere zool aan de binnenkant van de neus. Onze eerste gedachte was dat dit invloed zou kunnen hebben ons spel, maar niets is minder waar. De extra bescherming is er puur om slijtage te voorkomen, wat zeker bij kunstgrasvelden nodig is en dus zeker een pluspunt oplevert!

Zoals bekend wordt de Visaro 2.0 Pro vooral gedragen door creatieve spelers, zoals Aaron Ramsey en Samir Nasri. De schoen is dus gemaakt voor optimal control. New Balance heeft dat gedaan door een lagedrukzone te plaatsen op de wreef van de schoen. Onze ervaring is dat dit inderdaad zorgt voor een betere control en passing van de bal. De schoen staat als het ware hierdoor dichter op je voet en dit levert een sublieme control op in combinatie met het synthetisch bovenmateriaal. Als speler heb je hierdoor meer gevoel bij het aannemen van de bal. Wel moet hierbij gezegd worden dat wij het synthetische materiaal in het begin als ‘stug’ hebben ervaren. Het is hierdoor even wennen in het begin, maar na een paar uur trainingsarbeid zal dat anders zijn!

Visaro -review

Een ander opvallend detail aan de schoen is de ‘Foam laag’ aan de binnenkant van de hiel. De dikte van de schoen bij de enkel is nihil, om het gewicht zo laag mogelijk te houden. Om dit niet ten koste te laten gaan van het comfort zijn er aan de binnenkant van de schoen twee verzachtende ‘kussentjes’ geplaatst. Deze zorgen ook voor stevigheid en hierdoor de kans op een verzwikking verkleind. Om verder te balans te stimuleren is er door New Balance speciaal onderzoek gedaan naar het juiste type zool voor de Visaro 2.0 Pro. Gekozen is voor een type met Fresh Foam insock. Dit zorgt voor een betere demping van de schoen. Een ander voordeel van dit type zool vinden wij is dat de voet niet schuift binnen de schoen. Zeker bij sprinten en afzetten is dat een lekker gevoel!

De AG oftewel Artificial Grass variant heeft ons positief verrast. Het noppen systeem van deze kunstgrasschoen is opgebouwd in een pivot vorm. Daarnaast bestaat dit type Super-Flex zoolplaat uit maar liefst 21 noppen! New Balance heeft gekozen voor een afwisseling van drievormige en 6 vormige noppen ''to stay steps ahead of your opponent.'' Onze ervaring met dit noppensysteem is positief. Op kunstgras spelen met een FG (Firm Ground) zool kan nog weleens zorgen voor een ‘vaststaand gevoel’ bij draaien. Deze zool zorgt er dus eigenlijk voor dat je niets merkt van het voetballen op kunstgras.

Beoordeling New Balance VISARO PRO 2.0 voetbalschoenen

De Visaro 2.0 Pro is een schoen die zeker geschikt is voor spelers die zich focussen op optimale controle en creativiteit in hun spel. De schoen heeft een mooi design waar zeker is over nagedacht. Zo zijn wij zeer te spreken over het comfortabele gevoel dat de schoen geeft door middel van de Fresh Foam Insock. Ook de lagedrukzone techniek op de wreef van de schoen geeft meer controle bij het aannemen van de bal. Het synthetische materiaal zal in het begin even wennen zijn voor mensen die overstappen van leren schoenen. Ten slotte, complimenten hoe New Balance het noppensysteem heeft ingericht. De AG (Artificial Grass) variant die wij hebben getest is zeer comfortabel bij het gebruik op kunstgrasvelden. Het zorgt ervoor dat je flexibeler ben en hierdoor sneller dan je tegenstander ben! We schreven ten tijde van de lancering van de New Balance Visaro 2.0 voetbalschoenen ook al een artikel. Check nog meer over deze New Balance voetbalschoenen.

New Balance Visaro 2.0 voetbalschoenen kopen

De nieuwe grijs/oranje New Balance VISARO 2.0 voetbalschoenen kan je direct kopen in de onderstaande shop. De prijs van de TOP schoenen is € 170,-, maar goedkopere versies van de schoenen scoor je zowel voor kinderen als voor volwassenen al vanaf € 50,-. Directe levering en gratis verzending gegarandeerd. Wil jij dus net als Kompany, Nasri en Fellaini schitteren op deze schoenen, check ze snel!

Scoor deze voetbalschoenen exclusief in DEZE SHOP!

VISARO-2-schoenen -new -balance