10 mei 2017

PUMA lanceert unieke NETFIT technologie voor (voetbal)schoenen

Puma heeft weer een revolutionaire schoen ontwikkeld en gelanceerd. Deze week presenteerde het Duitse sportmerk de zogenaamde Puma 365 IGNITE NETFIT schoenen. Uniek aan deze kicksen is het speciale vetersysteem, dat door het merk ''NETFIT'' genoemd wordt. Daarover straks meer. Van deze nieuwe schoenen heeft Puma onder andere een speciale zaalvoetbalschoen, kunstgras schoen en straat voetbalschoenen ontwikkeld. Zodra deze worden gelanceerd hebben we weer nieuws! Hieronder bespreken we eerst de unieke NETFIT technologie van het sportmerk. Ook de hardloopschoenen of running shoes zijn uitgerust met dit revolutionaire systeem! Tijd om deze technologie nader te bekijken!

Uniek vetersysteem door meshmateriaal

Allereerst is het belangrijk te bespreken waar NETFIT voor staat. Met dit systeem kan je je veters op verschillende manieren strikken. Dit is niet alleen een cool effect, maar is ook nog nuttig! Het bovenwerk van de Puma NETFIT schoenen is gemaakt van het zogenaamde netted mesh. Kenmerkend hieraan is dat het bovenwerk zoveel openingen bevat, dat je zelf kan kiezen welke openingen je gebruikt voor het veteren van je schoenen. Bij ''normale schoenen'' staan de gaten voor de veters vooraf vast. Ideaal hieraan is dat je dus ook de pasvorm en ondersteuning van de schoenen naar eigen wens kan aanpassen. De NETFIT technologie zorgt hiervoor door de netted mesh te combineren met andere materialen.

PUMA geeft advies

Omdat er oneindig veel mogelijkheden zijn om je schoenen te veteren en dus te personaliseren, helpt PUMA een handje door als basis vijf vetersystemen voor de NETFIT schoenen vast te stellen:

  1. Standard lacing; Dit is een speciaal vetersysteem voor sporters die zo weinig mogelijk ondersteuning nodig hebben.
  2. Stability lacing, welke speciaal ontwikkeld is voor sporters die juist meer ondersteuning nodig hebben in het midden van de schoen.
  3. Wide foot lacing; Het woordt zegt het eigenlijk al. Dit vetersysteem moet zorgen voor meer steun voor sporters met wat bredere voeten.
  4. Narrow foot lacing; Dit vetersysteem zorgt juist voor de perfecte ondersteuning voor sporters met wat smallere voeten.
  5. Heel lacing support; Dit systeem zorgt voor de ideale ondersteuning voor sporters die juist wat meer ondersteuning rondom de hiel nodig hebben.

Usain Bolt enthousiast over NETFIT

Voor de lancering van de NETFIT schoenen heeft PUMA natuurlijk grondig onderzoek gedaan. Één van de testers van de schoenen was Usain Bolt, die de schoenen ook zal dragen tijdens het WK Atletiek in Londen. In een eerste reactie laat de sprinter weten super enthousiast over de schoenen te zijn: ''Ik train veel en het is altijd anders. De ene keer is het een krachttraining en de andere keer gaat het om snelheid en behendigheid, dus het is belangrijk om een schoen te hebben die aangepast kan worden aan de oefening. Het gaafste aan de NETFIT Technologie zijn de onbegrensde veterstrik opties; niet alleen om de beste pasvorm te vinden, maar ook omdat ik mijn creativiteit erin kwijt kan. Soms zou je willen dat je schoenen kon ontwerpen die precies bij je eigen voeten passen en nu kan dat. Plus, ze zien er ook geweldig uit, en dat is het belangrijkst, toch?”

Binnenkort gaat Puma de NETFIT technologie ook doorvoeren bij een aantal geselecteerde voetbalschoenen. Daar zijn we natuurlijk super benieuwd naar! Zodra deze speciale schoenen worden gelanceerd, hebben we in ieder geval weer nieuws. Hoe vet zou het zijn als we binnenkort al sterren als Griezmann, Fabregas, Aguero en Reus op NETFIT voetbalschoenen zullen zien gaan schitteren!

We houden jullie op de hoogte. De nieuwste voetbalschoenen van PUMA scoor je hoe dan ook in deze SHOP!