6 maart 2020

Oranje/ zwarte Nike Phantom Vision Future DNA voetbalschoenen

Nike eert iedere vrijdag van de maand maart een voetbalschoenen uit het rijke verleden van het merk. Iedere week brengt het Amerikaanse sportmerk een voetbalschoen uit het DNA pack uit. De eerste schoen uit dit pack betreffen de Nike Phantom VSN voetbalschoenen, welke geïnsprieerd zijn door de eerste Nike Hypervenom voetbalschoenen uit 2013. Deze schoenen worden alleen gedragen door Kai Havertz van Bayer Leverkusen. Verder worden de schoenen niet ondersteund door verschillende sterspelers op de voetbalvelden. De voetbalschoenen uit het DNA pack zijn puur en alleen een uitbreiding van het assortiment voetbalschoenen van Nike.

Nike Phantom VSN Future DNA voetbalschoenen | Een remake van de Nike Hypervenom uit 2013

De nieuwe nike Phantom VSN voetbalschoenen hebben vrijwel hetzelfde design als de Hypervenoms van 2013. Deze schoenen vervingen destijds de Nike Total 90 schoenen en werden gedragen door spelers als Lewandowski, Rooney en Neymar. De Hypervenom voetbalschoenen stonden destijds met name bekend als gewaagde voetbalschoen met een speciale 3D structuur over de upper, bedoeld voor de dodelijke afmakers onder ons. Inmiddels behoren de Nike Hypervenom voetbalschoenen niet meer tot het portfolio van Nike. Deze zijn namelijk vervangen door de Nike Phantom Venom voetbalschoenen.

Dan het design van de Nike Phantom VSN voetbalschoenen uit het Future DNA pack. De schoenen zijn evenals de Hypervenoms uit 2013 een combinatie van zwart en oranje. De voorkant van de upper van de voetbalschoenen is oranje en het achterste gedeelte is zwart. De swoosh van Nike staat zowel op de voorkant als op de achterkant in een contrasterende kleur op de schoenen. Een ander kenmerk van de Hypervenoms van 2013 was de afbeelding van een doodskop op de schoenen. Ook deze is op de remake van de Hypervenom voetbalschoenen terug gekeerd. De zoolplaat van de Nike Phantom VSN voetbalschoenen is oranje me een design van rechte noppen en klauwnoppen. Uiteraard zijn de schoenen door Nike uitgerust met de nieuwste technologieën. Ben je hier nog niet bekend mee? Lees hieronder vooral verder!

Kenmerken Nike Phantom VSN Future DNA voetbalschoenen

De nieuwe Nike Phantom Vision voetbalschoenen bevatten de volgende kenmerken:

  • Enkelsok/Dynamic Fit collar: De enkelsok van de schoenen heeft de vorm van een pijl en hierdoor is de focus nog meer naar voren gericht. Het benadrukt maar weer dat alles van deze schoenen in het teken staat van aanvallen! De sok heeft als doel dat je voeten en enkels als één lichaamsdeel aanvoelen. Dit zorgt niet alleen voor de ideale ondersteuning, het zorgt er ook nog eens voor dat je balbehandeling onverminderd goed is!
  • Flyknit upper: De upper van de voetbalschoenen is gemaakt van Flyknit materiaal. Kenmerkend aan dit gebreide materiaal is dat het naadloos aansluit op de voeten. Het betere balgevoel wordt ook nog eens versterkt doordat Nike een laag mesh aan de binnenkant heeft verwijderd. Hierdoor voelt het eerste balcontact nog natuurlijker aan. Bijkomend voordeel hiervan is dat de schoenen daardoor nog lichter zijn en deze nog comfortabeler aanvoelen. 
  • Vier zones in de upper:  De upper van de Nike Phantom VSN II voetbalschoenen is verdeeld in vier speciale zones: de medial trap zone, strike zone, knuckle zone en de dribble zone. De onderkant van deze zone is dus uitgerust met een speciale structuur om de bal nog beter te controleren en de bovenkant is uitgerust met een 3D structuur om de aanval op te zetten en steekpassen te geven. Deze speciale structuur zorgt voor nog meer controle tijdens het schieten, het passen, dribbelen en aannemen van de bal.
  • Quadfit: Bij de Nike Phantom VSN voetbalschoenen draait alles om de perfecte fit! De pasvorm van de schoenen wordt door Nike QUADFIT genoemd. Deze technologie zorgt ervoor dat de schoenen zich naadloos aanpassen aan de vorm van de schoenen. De reden hiervan is dat Nike mesh aan de binnenkant van de schoenen verwerkt heeft. Kenmerkend aan dit materiaal is dat het zich perfect vormt naar de voeten en dat het minder rekt, zonder dat je voeten bewegingsvrijheid verliezen. De vezels van het mesh vormen zich super goed naar de voet en zorgen ook nog eens voor de perfecte versteviging van de voeten. Door deze technologie hoef je de schoenen niet in te lopen.
  • All Conditions Control (ACC technologie): De upper van de voetbalschoenen bevatten een extra laagje over de upper, welke gekenmerkt wordt door de speciale 3D structuur. Dit betreft de ACC technologie. Deze technologie zorgt voor de perfecte balbehandeling in zowel droge als natte weersomstandigheden. 
  • Ghost Lace System: Op het eerste oog lijkt het erop dat de Nike Phantom VSN voetbalschoenen geen veters bevatten. Dit systeem wordt door Nike het Ghost Lace systeem genoemd. De veters zijn echter wel aanwezig, maar zie je van de buitenkant bijna niet. De veters kunnen namelijk worden verstopt onder een soort hoes. Deze hoes is verwerkt in een laag onder het Flyknit materiaal van de Nike voetbalschoenen. Uit onderzoek van het merk bleek namelijk dat spelers in tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, wel veters prefereren. Het voordeel hiervan is dat het schietoppervlak nog ''schoner'' is en dat je nog nauwkeuriger kunt passen en schieten. De schoenen zijn daarnaast ook nog eens uitgerust met de ''one-pull-off constructie.'' Deze constructie zorgt voor de perfecte druk over de gehele lengte van de schoenen.
  • FEA tractiepatroon: De zoolplaat wordt gekenmerkt door het zogenaamde FEA tractiepatroon. De schoenen zijn uitgerust klauwnoppen, zodat je snel kan handelen en ook nog eens de perfecte ondersteuning hebt.
  • Hyperprecision zool: Met de zool kunnen hoge snelheden behaald kunnen worden. Deze is namelijk super licht en biedt ook nog eens voldoende ondersteuning.  
  • Nike Grip technologie: Deze technologie is aan de binnenkant van de voetbalschoenen verwerkt en zorgt ervoor dat je niet gaat schuiven in je voetbalschoenen. Deze technologie komt tot uiting in een speciale structuur die perfect aansluit op de inlegzool. Het zorgt er niet alleen voor dat je schoenen niet schuiven, het is ook nog perfect voor de schokdemping!

Deze Nike Phantom VSN voetbalschoenen worden dus alleen door Kai Havertz gedragen. Spelers die normaliter de Nike Phantom VSN voetbalschoenen dragen (Kevin de Bruyne, Ramsey, Alderweireld, Schuurs, Alvarez en Tagliafico) dragen de roze Nike Phantom VSN voetbalschoenen. Check ook de oranje/zilveren Nike Mercurial Vapor voetbalschoenen uit het Future DNA pack. 

Nike Phantom Vision Future DNA pack voetbalschoenen bestellen

Alle voetbalschoenen uit het Future DNA pack van Nike zijn maar in een beperkte oplage door Nike geproduceerd. Deze voetbalschoenen kun je dan ook alleen bestellen in de Elite versie. Dit is de voetbalschoenen die alle technologieën bevat. Deze voetbalschoenen hebben een prijs van € 269,95 en kunnen zowel voor natuurgras als voor kunstgras gebruikt worden. In de onderstaande winkels kun je de schoenen ook laten personaliseren. Deze schoenen zijn alleen beschikbaar voor volwassenen. Directe levering gegarandeerd! 

Bestel deze zwart/oranje Nike Phantom VSN voetbalschoenen direct in deze SHOP 

of deze winkel! 

Nike Phantom VSN voetbalschoenen - Oranje/Zwart