17 juli 2017

Oranje zwarte Nike Mercurial Superfly voetbalschoenen

De nieuwe Nike Mercurial Superfly voetbalschoenen uit de ''Lock In, Let Loose'' pack zijn afgelopen week door Nike officieel gelanceerd. Dit zijn de schoenen die vanaf nu door spelers als Cristiano Ronaldo, Alexis Sanchez, Mkhitaryan, Asensio, Martial en Vidal bij hun clubs gedragen worden. Op deze schoenen zullen deze sterspelers tijdens het eerste deel van het seizoen 2017-2018 hun wedstrijden spelen. Zoals alle voetbalschoenen uit het nieuwe pack van Nike zijn deze schoenen een combinatie van oranje en zwart. Check hieronder alle details van de nieuwste Nike Mercurial Superfly schoenen, welke uiteraard een enkelsok bevatten.

Direct enthousiast over deze nieuwe schoenen? Check ze direct in DEZE SHOP! of deze winkel!

Oranje/zwarte Nike Mercurial Superfly voetbalschoenen met sok

De nieuwe Nike Mercurial Superfly voetbalschoenen zijn evenals alle andere voetbalschoenen uit het Nike ''Lock In, Let Loose'' pack een combinatie van oranje en zwart. Het bovenwerk van de schoenen is overwegend oranje en wordt verder gekenmerkt door de flitsende zwarte strepen over de schoenen. De zijkanten van de nieuwe Mercurials bevat een zwarte swoosh van Nike met een witte omlijning en de achterkant van de schoenen is overwegend zwart. Opvallend is dat aan de zijkanten van de schoenen ook de naam van het sportmerk staat: NIKE. Het naammerk is overwegend wit en hier doorheen lopen flitsende zwarte en oranje strepen. De enkelsok van de schoenen is zwart en de binnenzool is fel groen. Het onderstel is weer wit met fel groene klauwnoppen. Check hieronder waarom deze schoenen perfect zijn voor creatieve en snelle voetballers als Ronaldo, Alexis, Martial en Vidal.

 

Kenmerken Nike Mercurial Superfly voetbalschoenen

Voordat we de kenmerken van de nieuwe Nike Mercurial Superfly voetbalschoenen uitvoerig bespreken, stippen we hier allereerst de materialen aan:

  • De Nike Mercurial Superfly voetbalschoenen bevatten een Flyknit upper & Nike Grip voor een perfecte pasvorm.
  • Deze schoenen bevatten zogenaamde speed ribs, welke zorgen voor het maximale balgevoel
  • De bovenkant van de schoenen is uitgerust met de All Conditions Control technologie, welke zorgt voor een perfecte balcontrole in alle weersomstandigheden. 
  • De onderkant van de schoenen is uitgerust met een licht gewicht 3D zoolplaat voor explosieve snelheid
  • De noppen betreffen klauwnoppen

We leggen al deze kenmerken nader uit. De bovenkant van de nieuwe Nike Mercurial Superfly voetbalschoenen is gemaakt van een Flyknit bovendeel in combinatie met de Speed Rib technologie. Dit zijn kabels. Deze kabels zijn aan de voorkant breder (2,5 mm) en aan de achterkant smaller (1mm). Doel hiervan is dat er nog meer wrijving tussen de bal en de schoenen wordt gecreëerd, zodat je perfect de bal met deze schoenen kan raken. Door dit systeem is het passen en schieten nog nauwkeuriger. Een aantal van de Speed Rib kabels is verbonden met de buitenzool en de veters, waardoor je voeten stevig in de schoenen staan. Dit is van groot belang bij het behalen van hoge snelheden. Immers als je op snelheid bent, moeten je voeten wel goed in de schoenen blijven zitten. Kenmerkend aan de Nike Mercurial Superfly voetbalschoenen is dat deze geen tong bevatten, waardoor je een nog groter schietoppervlak hebt.

Zoals bij vrijwel alle schoenen van Nike het geval is, zijn ook deze schoenen uitgerust met de Nike All Conditions Control technology. Deze technologie zorgt ervoor dat de grip op de bal perfect is in alle weersomstandigheden. Verder bevatten deze schoenen ook de NikeSkin technology. Dit is de dunne laag mesh met PU-film, welke ervoor zorgt dat de schoenen nauw om de voeten vallen en de schoenen ook nog eens ademen.

De Nike Mercurial Superfly voetbalschoenen bevatten ook een enkelsok. Deze sok wordt bij Nike de dynamic fit collar genoemd. Het doel van de sok is dat de voeten perfect in de schoenen blijven zitten. Dit effect kennen we als het lockdown effect. Bovendien heb je door de enkelsok het gevoel dat je voeten en enkels als één lichaamsdeel aanvoelen, waardoor je je nog bewuster bent van alle bewegingen met deze schoenen, zowel met als zonder bal.

De witte zool van deze schoenen betreft een nylon zool, welke super licht is. Hierdoor kan je nog explosiever zijn op de schoenen en dus nog sneller je tegenstander af zijn. Iconisch aan de schoenen is dat deze de vorm van de voet volgen, waardoor er minder tussenruimte ontstaat tussen je voeten en de schoenen en de pasvorm perfect is. De voorkant van de zool is uitgerust met het zogenaamde Split Toe systeem, waardoor je voet flexibeler is en je een nog betere grip op de grond hebt. De noppen aan de onderkant van de schoenen zijn zogenaamde klauwnoppen. Deze noppen zijn geplaatst op de plekken, waar je de meeste grip op de grond hebt. Ook bij de vorm van de noppen heeft Nike overal aan gedacht. Deze bevatten hoeken, waardoor ze kunnen werken als klauwen bij het versnellen en het veranderen van richting. Daarnaast werken de klauwnoppen perfect bij het afremmen. Hierdoor kan je altijd veranderen van richting of stoppen, wanneer je hier behoefte aan hebt.

Zwart/oranje Nike Mercurial Superfly voetbalschoenen kopen

De nieuwe Nike Mercurial Superfly voetbalschoenen uit het ''Lock in, let loose pack'' kan je vanaf nu kopen. Het top model van deze schoenen heeft een prijs van € 290,-, maar goedkopere modellen scoor je al vanaf € 60,- voor zowel kinderen als voor volwassenen. Deze schoenen kan je bovendien zowel voor kunstgras als voor natuurgras kopen en ook de zaalvoetbalvariant is beschikbaar. De schoenen kan je kopen in de maten 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 en 48. Je kan deze schoenen laten bedrukken met een eigen naam en nummer. Directe levering en gratis verzending! 

Scoor de nieuwe schoenen direct in DEZE SHOP!

of deze winkel!