Oranje/zilveren Nike Mercurial Vapor Future DNA voetbalschoenen

Nike lanceert iedere vrijdag in de maand maart een nieuwe voetbalschoen uit het zogenaamde Future DNA pack! Vandaag is het de beurt aan de nieuwe Nike Mercurial Vapor voetbalschoen, de lage versie van de Vapor lijn van Nike. De voetbalschoenen uit het DNA pack zijn qua kleuren geïnspireerd door een legendarische voetbalschoen die Nike in het verleden gelanceerd heeft. De nieuwe Nike Mercuriual Vapor voetbalschoenen zijn geïnspireerd door de Nike Mercurial Superfly voetbalschoenen van 2009, schoenen die onder andere door Cristiano Ronaldo gedragen werden in zijn beginperiode bij Real Madrid.

Design nieuwe Nike Mercurial Vapor voetbalschoenen

Al in 2009 stonden de Nike Mercurial Superfly voetbalschoenen bekend als super lichte en snelle voetbalschoenen. Het waren destijds de eerste voetbalschoenen met de Nike Flywire technologie. Het doel van deze technologie was en is om als het ware een tweede huid te creeren met een dynamische pasvorm. De Nike Mercurial Superfly voetbalschoenen stonden in 2009 ook al bekend om de zoolplaat van carbon vezelfs en de strategische geplaatste noppen, zodat je makkelijk kunt versnellen op deze voetbalschoenen en bovendien snel kunt inspelen op veranderende situaties in het veld, zoals het snel wegdraaien bij een tegenstander. In 2009 werd de perfecte voetbalschoen voor Ronaldo geboren. Nog steeds speelt CR7 op de inmiddels legendarische Nike Mercurial Superfly voetbalschoenen.

De nieuwe Nike Mercurial Vapor voetbalschoenen uit het DNA pack hebben dus dezelfde kleuren als de Nike Superflies van elf jaar geleden. De nieuwe schoenen zijn een combinatie van oranje en zilver. Door Nike worden deze kleuren “Max Orange'' en ''Metallic Silver” genoemd. De schoenen zijn overwegend oranje met een zilver vlak aan de buitenkant van de schoenen. Hierin is een zwarte Nike swoosh verwerkt. De veters van de voetbalschoenen zijn ook oranje en de schoenen zijn verder voorzien van een zwarte zoolplaat met zwart/oranje noppen. Een deel van de upper loopt bovendien door over de onderkant van de schoenen. Uiteraard heeft Nike de afgelopen elf jaar verschillende updates doorgevoerd in de Mercurials. Deze nieuwe Mercurial Vapors bevatten ook weer de nieuwste technologieën. De Nike Mercurial Vapors worden normaliter gedragen door spelers als Haaland, Neymar, Hazard, Zlatan en Ziyech. De voetbalschoenen uit het DNA pack zullen echter niet ondersteund worden. Deze spelers dragen de roze Nike Mercurial Vapor voetbalschoenen.

Alle kenmerken van de Nike Mercurial Vapor voetbalschoenen

  • Fly knit upper met NikeSkin: De upper van de Nike Mercurial voetbalschoenen is gemaakt van een gebreid materiaal. Een voordeel van dit materiaal is dat het minder stijf en dus flexibeler is. Bovendien voelt het nog zachter en comfortabeler aan. De garens van de upper zijn nog sterker, lichter en sterker dan de draden van het Flyknit materiaal van de upper van voorgaande Mercurials. De garens zorgen voor een nog betere lockdown van de hiel tot de voorvoet. De Flywire kabels en De Nike Skin technologie zijn als het ware met elkaar gemengd. Dit geeft de schoenen de perfecte 3D structuur en daardoor een ultieme touch.
  • ACC (All Conditions Control technologie): In de upper van de voetbalschoenen is ook weer de All Conditions Control technologie verwerkt, welke zorgt voor de perfecte balbehandeling in alle weersomstandigheden. 
  • Aerotrak zoolplaat: De zoolplaat van de Nike Mercurial Vapor voetbalschoenen wordt de Aerotrak zool genoemd. Deze zoolplaat is geïnspireerd door wielrenschoenen, die je vast kunt klikken in de pedalen van de fiets. 
  • Zoolplaat in verbinding met interne chassis:  In combinatie met de interne chassis van de voetbalschoenen zorgt deze lichte zoolplaat voor nog meer power en ondersteuning. De schoenen wegen nog minder dan 200 gram! 
  • Klauwnoppen: De noppen hebben de vormen van een klauw van roofdieren. Deze technologie is geïnspireerd door de manier waarop luipaarden sprinten en met deze constructie kunnen hoge snelheden in verschillende richtingen behaald worden
  • Inlegzool met NikeGrip technologie: Ook bij de inlegzool aan de binnenkant van de schoenen heeft Nike overal aan gedacht. De inlegzool is namelijk verbonden met een speciale chassis, welke ervoor moet zorgen dat je nog sneller kunt reageren. Iedere maat heeft een andere chassis. Dit betreft de zogenaamde NikeGRIP technologie. Deze is uitgerust met een speciale 3D structuur die perfect aansluit op de inlegzool in de schoen. Hierdoor ga je niet met je voeten in de schoenen schuiven en het zorgt ook nog eens voor een perfecte demping van schokken.

Check hieronder nog meer afbeeldingen van de oranje/zilveren Nike Mercurial Vapor voetbalschoenen uit het Future DNA pack! 

Nike Mercurial Vapor DNA voetbalschoenen bestellen

De nieuwe Nike Mercurial Vapor Future DNA voetbalschoenen kun je alleen in de elite versie bestellen. Dit zijn de voetbalschoenen waarin alle bovengenoemde technologieën zijn verwerkt. Deze voetbalschoenen hebben een prijs van € 250,- en zijn bedoeld om mee te spelen op natuurgras. De schoenen zijn alleen voor volwassenen beschikbaar en kun je in de onderstaande winkel ook laten personaliseren. Directe levering gegarandeerd! 

Bestel deze Nike Mercurial Vapor voetbalschoenen direct in deze winkel! 

of de officiële online Nike Store

Oranje Nike Mercurial Vapor DNA voetbalschoenen