4 februari 2016

Oranje Nike Mercurial Vapor X voetbalschoenen 2016

De lage versie van de Mercurial uit de Nike Metal Flash lijn zijn vandaag gelanceerd en hebben een opvallende kleur: oranje. Deze schoenen worden vanaf februari 2016 gedragen door sterren als Hazard (Chelsea en België), Douglas Costa (Bayern München en Brazilië) en Zlatan (Paris Saint Germain en Zweden) bij hun clubs of nationale elftal. De nieuwe Mercurial Vapor X voetbalschoenen zijn geheel oranje (mango orange) en bevatten verschillende zwarte accenten. Zo is de instap van de schoenen zwart, evenals de omlijning van de swoosh van Nike over voor- en zijkant van de schoenen. Verder is de swoosh van Nike metaalkleurig /zilver. De veters van de schoenen zijn oranje en het onderstel van de voetbalschoenen is zwart. De schoenen bevatten ovaalvormige noppen met turqoise accenten. Deze turqoise accenten komen ook terug aan de binnenkant van de schoenen. Uiteraard zijn de nieuwste Nike Mercurial Superfly schoenen uitgerust met de nieuwste technieken, welke we hieronder nog even kort bespreken. Deze schoenen zijn perfect voor spelers die explosief en snel zijn!

Voordelen Nike Mercurial Vapor X voetbalschoenen

De oranje Nike Mercurial Vapor X kennen een super dun synthetisch lederen bovenlaag. Deze bovenlaag is gemaakt van Teijin microvezel. De dunne bovenlaag zorgt ervoor dat de schoen nauw om de voeten valt. Zo ontstaat een tweede huid. Dit leidt ook tot het bij Nike bekende zogenaamde blote-voeten-gevoel, zodat je ook tijdens het maken van de hoogste snelheden controle behoudt met de bal. Verder wordt de bovenlaag van de Mercurial Vapor X gekenmerkt door een microtextuur, waardoor je bij iedere aanname grip met de bal hebt. Dit komt terug in het design van de dunne puntjes over de schoenen, welke lijken op de puntjes van een golfbal. Hier komt bij dat de Vapor X voetbalschoenen dit ook garanderen gedurende nattere weersomstandigheden. Dit komt door het toevoegen van ACC (All Conditions Control). De technologie zorgt ervoor dat de schoenen geen water opneemt, zodat de voetbalschoenen ook niet zwaarder worden. Dit komt weer ten goede aan de snelheid van de voetbalschoenen. Ook bij de ontwikkeling van de zoolplaat houdt Nike rekening met de snelheid die voetballers moeten maken. Zo kent de zoolplaat altijd een grippatroon dat voorzien is van direct-inject blades die snel voor houvast zorgen en weer loslaten. Zo heb je extreem goede grip in elke richting. Onder de voorvoet van de Vapor X schoenen worden spikes aangebracht. Deze grotere noppen bieden grip vanuit de teen voor nog snellere sprint. De zoolplaat zelf bestaat uit nylon en is daardoor licht. Dit zorgt voor een snellere responsiviteit en stabiliteit. De inlegzool van de Vapor is hetzelfde als de inlegzool van de Superfly. Ook deze zool is geperforeerd en vorm zich naar de vorm van je voet. Check hieronder foto's van de nieuwste oranje Nike Mercurial Vapor X 2016. Deze schoenen zijn ook met een enkelsok gelanceerd. Check deze hier!

Nike Mercurial Vapor X voetbalschoenen kopen

De Nike Mercurial Vapor X voetbalschoenen zijn te koop in onderstaande shops voor een bedrag van € 200,- in volwassen maten. Natuurlijk zijn de schoenen ook verkrijgbaar in kindermaten, voor verschillende ondergronden en in diverse prijsklassen. De goedkopere varianten van de Vapor X gaan door het leven als de Veloce en de Victory. Wel bezitten deze varianten minder geavanceerde technieken. Uiteraard is ook de hoge variant van de Mercurial voetbalschoenen (Syperfly) verkrijgbaar in de online shop van Nike.

Koop deze nieuwe schoenen in de officiële Nike SHOP!

of in deze speciale shop voor voetbalschoenen

of in deze STORE!

 


Nike -mercurial -vapor -x -schoenen -oranje

Oranje -nike -mercurial -vapor -x -voetbalschoenen

 Nike -mercurial -vapor -x -schoenen -mango