Nike x Virgil Abloh Mercurial Vapor 360 Mbappé

Het Amerikaanse sportmerk Nike heeft in samenwerking met de designer Virgil Abloh een nieuwe limited edition versie van de bekende Nike Mercurial Vapor 360 schoen gelanceerd. Het gaat hierbij om de tweede Mercurial-samenwerking van dit jaar. Virgil Abloh van Off-White heeft zijn stempel zeker gedrukt op deze voetbalschoen. Er is maar één voetballer die deze super vette voetbalschoen gaat dragen en dat is Kylian Mbappé. De Franse superster is zaterdag 31 maart te zien in deze voetbalschoen wanneer zijn team PSG het opneemt tegen een andere Franse topclub AS Monaco. Dit is de wedstrijd tussen de nummer 1 en nummer 2 in de Franse Ligue 1. Gaat Mbappé ook op deze voetbalschoen de show stelen tegen AS Monaco? Check de details van de limited edition voetbalschoen hieronder!

Fan van de Nike Mercurial Vapor 360 voetbalschoenen. Of gewoon een grote fan van Kylian Mbappé Bestel dan de Nike x Virgil Abloh Mercurial 360 voetbalschoen in de officiële webshop van Nike.

Het design van de Nike x Virgil Abloh Mercurial 360

Verantwoordelijk voor het design van de tweede Nike Mercurial 360 voetbalschoen is één van de grootste mannen in de mode wereld. Virgil Abloh is niet alleen oprichter van het modemerk Off-White, ook is hij directeur van het Franse Modehuis Louis Vuitton. Dat de heer Abloh verstand van zaken heeft is te zien aan het design van de Nike Mercurial voetbalschoen. De basiskleur van de schoen is oranje. De schoen is ontworpen met enorm veel witte accenten. Op de rechterschoen is het logo van Nike te zien. De bekende swoosh. Boven de swoosh staat geschreven ‘’ Logo’’ Op de achterkant van de hiel staat: “KNIT’’ geschreven. Aan de voorkant van de voetbalschoen loopt een subtiele witte rand. Deze loopt door in de zool van de schoen. Op de linkerschoen staat het ‘trademark’ van het bedrijf van Virgil Abloh, Off-White. Het bijzondere van de schoen is dat Virgil Abloh ervoor heeft gekozen de afmetingen van de logo’s in millimeters op de schoen te plaatsen. Waar op de rechterschoen een sierlijk wit rondje te vinden is, staat op de linkerschoen hetzelfde rondje in het blauw. Dit rondje komt ook terug op de achterkant van de schoen daar is hij geel. Dit speciale rondje zorgt voor een sprankelend en vrolijk ontwerp van de voetbalschoen. Ook de ontwerper Virgil Abloh heeft zijn mening over de schoen gegeven. ‘’Voor deze Mercurial was ik geïnteresseerd in het overbruggen van de kloof tussen voet- en oogcoördinatie. Alle punten op deze schoen vormen een optimale plaats om de bal te schieten.’’ Ook zegt hij: ‘’ Design is een krachtig hulpmiddel, het communiceert energie en een boodschap. Ik zelf denk dat het intimiderend is om deze boot te zien.’’ Wij vinden het ook een erg gave en opvallende voetbalschoen. De Nike Mercurial Vapor 360 voetbalschoenen zijn natuurlijk ook weer uitgerust met vele technologieën, deze worden hieronder toegelicht.

Kenmerken van de Nike x Virgil Abloh Mercurial 360

Kylian Mbappé is een enorm snelle voetballer. Daarom is het ook niet raar dat juist hij in deze Nike Mercurial schoen gaat voetballen aanstaand weekend. De Nike Mercurial Vapor 360 staat namelijk volledig in het teken van snelheid. In het bovenwerk van de voetbalschoen wordt gebruik gemaakt van een FLYKNIT constructie. Door deze techniek sluit de schoen naadloos aan om je voet. Nike zegt hier zelf over “ De schoen knuffelt jouw voet.’’ Door deze perfecte aansluiting ben jij één met je voetbalschoen. Dit verbetert jouw balcontrole. Je eerste aanname is altijd perfect. Door het Nike Flyknit materiaal plakt de schoen als het ware aan de voet. Hierdoor zijn er geen openingen meer tussen de voet en de zool.

Bij veel schoenen maakt Nike gebruik van de ACC technologie. Deze All Conditions Control technologie zorgt ervoor dat jij altijd de perfecte controle over de bal hebt. Of het nou regent of dat de zon schijnt, jij en de bal zijn één. Aanstaande zaterdag kleeft de bal dus aan de voet van de Franse superster. AS Monaco is gewaarschuwd want regen of zonneschijn De dribbels van Mbappé zijn on na volgbaar. De All Conditions Technologie is in tegenstelling tot bij veel andere voetbalschoenen hier niet in Flyknit verwerkt. Bij de Nike Mercurial Vapor 360 zit deze technologie verwerkt in het gebreide materiaal. De schoen van Mbappé is ook voorzien van een reliëflaagje. Dit zorgt voor een nog betere controle tijdens het dribbelen. De bal kleeft als het ware aan de schoen vast. Ook deze Mercurial voetbalschoen is uitgerust met een speciale kraag. Of zoals deze kraag ook wel wordt genoemd de Dynamic Fit collar. Deze technologie zorgt ervoor dat de voet en je enkels als één voelen. Je ziet vaak dat voetballers in hun vrije tijd, hun voetbalschoenen uit doen en op blote voeten voetballen. Dit zorgt namelijk voor meer vrije tijd. Deze technologie zorgt ook voor het blote-voeten-gevoel. Dit maakt je balbehandeling een stuk fijner en zorgt ook voor een beter comfort.

Ook in de zool van de Nike Mercurial voetbalschoenen zijn vele technologieën aangebracht. Deze technologieën doet er alles voor om de fit tussen jouw voet en de voetbalschoenen te verbeteren. De noppen op de voorvoet van de schoen en ter hoogte van de hiel hebben de vorm van de zogeheten cheetaklauw. Dit is een zeer speciale en vernieuwende technologie die is gebaseerd op het observeren van cheeta’s. Met deze technologie kunnen de spelers die de voetbalschoen aan hebben namelijk hogere snelheden bereiken. De noppen die onder schoen zijn geplaatst hebben één belangrijke hoofdreden: Accelaratie! De zool van de Nike Mercurial Vapor 360 voetbalschoen is ultra licht. Ten slotte is de zool uitgerust met een speciaal chassis. Deze zijn met elkaar verbonden zodat de speler die de schoen draagt sneller kan reageren en wendbaarder is dan zijn tegenstanders.

Nike x Virgil Abloh Mercurial 360 voetbalschoenen kopen.

Zoals hierboven al genoemd gaat het om een limited edition voetbalschoen. Kylian Mbappé is de enige van de topspelers die in deze voetbalschoen gaat schitteren maar jij als recreant kan deze voetbalschoen ook kopen. De schoen gaat in de verkoop op 31 maart, de wedstrijd dag van PSG – AS Monaco. Vanaf dat moment is de voetbalschoen te koop in de officiële Nike shop. Het is nog niet bekend hoeveel schoenen er uitgebracht gaan worden. Ook weet men nog niet welke retailers de schoen gaan verkopen. De Nike x Virgil Abloh Mercurial 360 gaat waarschijnlijk rond de € 300,- kosten.

Scoor je limited edition voetbalschoen in de NIKE SHOP