5 september 2016

Nike Roshe Two sneakers - eenvoud, zen en comfort

''Flexibiliteit staat niet altijd gelijk aan comfort.'' zegt Dylan Raasch, lead designer van de Nike Roshe Two sneakers en zijn voorganger, de Nike Roshe One. De Nike Rosh One sneakers staan voor de ''only what's necessary'' filososfie en de opvolger daarvan, de Nike Roshe Two sneaker is nog verfijnder. De schoenen hebben geen opsmuk. Alleen de basisvereisten voor een schoen worden meer tot leven gebracht in de nieuwe Nike Roshe Two sneakers. In deze blog beschrijven we de kenmerken van de nieuwste Nike Roshe Two sneakers van het Amerikaanse sportmerk aan de hand van drie elementen. Uiteraard geven we daarna aan waar je deze nieuwe sneakers zowel voor volwassenen (mannen en vrouwen) als voor kinderen kan kopen. De Roshe Two schoenen zijn perfect om als voetballer casual te dragen rondom wedstrijden (off pitch dus). De Roshe Two schoenen worden gekenmerkt door de volgende elementen:

Scoor de nieuwste Nike ROSHE TWO sneakers in deze officiële ONLINE SHOP!

Nike -rosh -2-schoenen

1. Comfort onder de voet: Een combinatie van stabiliteit, ondersteuning en demping, gebaseerd op onderzoek binnen de het technologische instituut NSRL.
'' De inlegzool of binnenzool van schoenen waren traditiegetrouw altijd bedoeld om de stiksels van de bodem van de schoenen te bedekken. Nu is dit de eerste laag van de schoenen, die zorgt voor demping.'' aldus Dylan Raasch. De inlegzool is gemaakt van een stevig memoryfoam. Om het comfort aan de onderkant (het zogenaamde ''underfoot comfort) van de voet te bewerkstelligen, bevatten de Nike Rose Two sneakers twee lagen foam in de binnenzool met een nieuwe en innovatieve onderzool, welke gekenmerkt wordt door de wafelstructuur. Dit zorgt voor meer flexibiliteit en zorgt ervoor dat beide schoenen als het ware zelfstandig kunnen bewegen. Daarnaast zijn de nieuwe Roshe Two sneakers uitgerust met een IU middenzool, waardoor de zool uit drie lagen bestaat, welke zorgen voor meer druk en duurzaamheid, welke niet verloren gaat na een dag. De onderste laag zorgt voor de demping en de bovenste lagen zorgen voor meer bescherming van de voet.

Nike -rosh -two -sneakers -zool

2. Comfort aan de bovenkant van de schoenen: Een dynamische, voorgevormde pasvorm is een succes.
''Schoenen en sneakers die dagelijks gedragen worden, moeten als een handschoen om je voeten zitten.'' geeft Raasch aan. Nike heeft dit doel bewerkstelligd door de nieuwste materialen voor de bovenkant van de nieuwe sneakers te gebruiken. De bovenkant van de schoenen wordt gekenmerkt door het flyknit materiaal en de bijbehorende flywire kabels. Zoals bekend is deze technologie van NIKE geïnspireerd door feedback van hardlopers die op zoek waren naar een schoen, die net als een sok strak om de voeten valt, zonder dat er bewegingsvrijheid verloren gaat. Na lang onderzoek naar een materiaal heeft Nike de Flyknit technology gevonden, welke uit één geweven laag bestaat en zorgt voor ondersteuning, flexibiliteit en voor ventiliatie. Dit resulteerde bovendien in een schoen met een nauwsluitende pasvorm.

Nike -rosh -2-flyknit -schoenen

3. Altijd cormfort: een responsief systeem
''Wanneer je voeten goed aanvoelen na een lange dag, dan heb je het goed gedaan.'' geeft Raasch aan. Hierboven gaven we al aan dat de schoenen zowel aan de bovenkant als onderkant comfortabel moeten zitten. Daarnaast is het van belang dat sneakers de hele dag gedragen kunnen worden. Voeten zwellen als je ze de gehele dag draagt en bovendien loopt de temperatuur op. In het woven flyknit materiaal is een speciale stretch verwerkt, welke bovendien ademend vermogen heeft, waardoor de schoenen de gehele dag zonder irritatie gedragen kunnen worden.

Al deze kenmerken zorgen voor een simplistische schoen, die de gehele dag comfortabel gedragen kan worden, door de unieke technieken die de Nike Roshe Two sneakers bevatten. De eenvoud van de sneakers is geen toeval. De voorganger van de Roshe Two, de One, is namelijk geïnspireerd op meditiatie en Zen. Ell detail van de schoen straalt het rustgevende gevoel van een Zentuin uit. Het wafelpatroon van de onderzool doet denken aan stapstenen en de inlegzool lijkt op zijn beurt weer op op een Japanse binnentuin en zo heeft de sneaker nog meer overeenkomsten met de Japanse zen.

Nike -rosh -two -sneakers

De nieuwe Nike Roshe Two sneakers zijn vanaf nu voor zowel kinderen als volwassenen exclusief te scoren in de onderstaande shop. De prijs van de nieuwe Nike Roshe Two schoenen is € 130 voor volwassenen en voor kinderen scoor je de Roshe sneakers vanaf € 90,-. Uiteraard zijn deze casual schoenen in verschillende opvallende kleuren te scoren! Directe levering en de mogelijkheid om de sneakers tot 30 dagen na levering te retourneren. SCOOR de Nike Roshe Two sneakers exclusief in deze NIKE SHOP!

Heb je een mening over de nieuwe Nike Roshe Two sneakers of ben je fan van deze schoenen, deel het gerust hieronder!