Er is door Nike weer een nieuwe versie van de bekende Nike Premier II voetbalschoenen lijn gelanceerd. Het gaat dit keer om een goud witte versie van de klassieke voetbalschoen. De schoen is ontworpen voor comfort, controle en een perfect balgevoel. Iets wat de oud Braziliaanse topvoetballer Ronaldinho ook had. Ronaldinho was in zijn tijd bij FC Barcelona en AC Milan de beste voetballer van de wereld. Hij straalde het plezier uit op het voetbalveld en besliste de wedstrijden met grandioze acties. Ronaldinho is helaas al een lange tijd niet meer te zien op de Europese voetbalvelden en heeft een tijdje geleden zelfs aangegeven helemaal gestopt te zijn met voetbal. Ondanks dat hij zelf niet meer voetbalt, leeft zijn enthousiasme voort op de voetbalvelden, mede door deze goud/witte Nike Premier II voetbalschoen. Ronaldinho is nog altijd één van de boegbeelden van Nike. Het is daarom ook niet gek dat het Amerikaanse sportmerk deze schoenen heeft gelanceerd op de verjaardag van de Braziliaanse legende! Check hieronder de details van deze geweldige voetbalschoenen!

Nu al helemaal weg van de Nike Premier II voetbalschoenen? Bestel hem direct in de officiële shop van Nike!

Design van de Nike Premier II goud/wit voetbalschoen

De Nike Premier II voetbalschoen staat bekend om het klassieke design. Het lijkt of de schoen zo'n 20 jaar geleden is ontworpen en nooit meer is veranderd. Niets is minder waar. Nike heeft enorm veel moeite gestoken in een klassieke voetbalschoen waar ook nog eens de nieuwste technieken in zijn verwerkt. Over deze technieken later meer, eerst gaan we het hebben over hoe de voetbalschoen eruit ziet.

De naam zegt het misschien al. De kleuren van de voetbalschoen zijn goud en wit. Dit is de kleurencombinatie van de voetbalschoenen waar Ronaldinho ook altijd zijn wedstrijden op speelde. Want laten we eerlijk zijn als kleine voetbalfanaat hebben wij allemaal het filmpje gezien waar Ronaldinho nieuwe voetbalschoenen krijgt. Dit zijn de goud witte voetbalschoenen van Nike. Na een tijdje hooghouden merkt die dat dit de perfecte schoenen zijn en gaat hij latje trappen. De goedlachse Braziliaan raakt natuurlijk altijd de lat. Dit filmpje is natuurlijk een promotiestunt geweest van Nike maar de schoenen waarop Ronaldinho week in week uit de verdediging van de tegenstanders dol draaide zijn wel echt in de gouden en witte kleurencombinatie. Deze schoenen zijn eigenlijk ook een eerbetoon aan de legende die Ronaldinho is. De voetbalschoen heeft een witte basis. Op beide zijkanten van de schoen is het bekende Nike teken te vinden. De swoosh is goud van kleur en straalt op de voetbalschoen hetzelfde als hoe Ronaldinho straalde op het voetbalveld. De swoosh tekens lopen helemaal door naar de achterkant van de schoen. Daar vormen ze een gouden boog. In deze boog staat geschreven: ‘EST.1972’ Onder deze boog staat in het goud Nike geschreven. De veters van de schoen zijn wit, en over deze veters zit ook een witte flap. Onder anderen deze lip zorgt voor het klassieke karakter van de voetbalschoen. Ook op deze flap is het logo van Nike te vinden. De swoosh op de flap van de schoen is ook goud. De combinatie van de lip over het framewerk van de veters en ook de rest van de details op de voetbalschoen zorgen ervoor dat je denkt aan vroeger als je deze schoen ziet. Misschien dat dit ook de reden is dat de Nike Premier II niet door topspelers wordt gedragen. Dit geld niet alleen voor de voetbalschoen in deze kleurencombinatie maar in alle kleurencombinaties wordt deze schoen niet gedragen op tv. Het is de makers van Nike goed gelukt om een klassiek karakter te geven aan de Nike Premier II voetbalschoen. Ondanks dit klassieke uiterlijk zijn er toch veel technologieën gebruikt bij deze topschoen. Check deze hieronder!

Kenmerken goud witte Nike Premier II voetbalschoen.

Zoals hierboven ook al genoemd heeft de Nike Premier II voetbalschoen een erg klassiek karakter. Ondanks dit klassieke karakter is de schoen natuurlijk wel uitgerust met verschillende technologieën zodat de schoen wel mee kan in zijn tijd. Het old-school uiterlijk met nieuwe technologieën zorgt voor weer een gaaf ontwerp van Nike.

De Nike Premier II is volledig gemaakt van kangoeroeleer. Door dit leer vormt de schoen perfect naar je voet. De fit tussen jouw voet en de schoen is perfect. Het speciale kangoeroeleer heeft nog meer functies dan enkel de perfecte fit. De leren constructie zorgt ook voor duurzaamheid en een perfect balgevoel. Je balgevoel moet natuurlijk perfect zijn zodat jij je de Ronaldinho van het amateurveld kan wanen. Zoals al beschreven bij de kenmerken van de voetbalschoen heeft de schoen nog een ouderwetse lip over de veters heen. De Nike Premier II voetbalschoen is niet alleen uitgerust met deze lip voor de mooi, hij is ook erg functioneel. De lip creëert namelijk een vlak schietoppervlak. Dit komt omdat de flap over de veters heen valt. Door dit vlakke oppervlak heb je tijdens het dribbelen een verhoogd balgevoel. Ook kun je zuiverder schieten en de bal makkelijker in de hoek plaatsen. De fit tussen jouw voet en de schoen is erg belangrijk. Door de anatomische fitting die in de schoen verwerkt zit wordt deze fit versterkt. De binnenkant van de schoen is gemaakt van suède, hierdoor kun je niet wegglijden in de schoen. Je hebt als het ware extra grip. Hierdoor kan je beter wenden en keren wat jou in het voordeel brengt tegenover de tegenstanders. Als laatste technologie is de Nike Premier II voetbalschoen ontworpen met een TPU-zool. Deze zool is gemaakt van extra licht materiaal dit zorgt ervoor dat schoen extra ligt aanvoelt. Ook brengt deze zool extra stabiliteit met zich mee. De TPU-zool zorgt voor een stevige fit van de schoen, en zorgt ervoor dat je altijd stevig in de schoen blijft staan. De noppen van de Nike Premier II zijn rond. Dit zorgt ervoor dat je op een makkelijkere manier kan draaien.

Goud witte Nike Premier II voetbalschoenen kopen

Deze klassieke kicksen zijn te koop in de onderstaande webshop. Wordt de Ronaldinho van de amateurvelden met deze geweldige schoen. Met deze voetbalschoen kan jij optimaal presteren tijdens de wedstrijden. Op dit moment is de voetbalschoen in vele kleuren te bestellen maar nog niet in deze speciale Ronaldinho versie. Check de officiële Nike store voor jouw Nike Premier II.