17 juli 2018

Nike Phantom VSN voetbalschoenen - de opvolger van de Magista

Nike heeft weer een geheel nieuwe silo gelanceerd, de Nike Phantom Vision (Phantom VSN) voetbalschoenen. Dit is de opvolger van de Nike Magista's. De Magista's zijn geheel uit het assortiment van het Amerikaanse sportmerk verdwenen. De nieuwe Nike Phantom Vision voetbalschoenen maken onderdeel uit van het nieuwe Mike Stealths Ops pack, waartoe ook de Mercurial, de Hypervenom en de Tiempo behoren. Met deze voetbalschoenen gaan vanaf nu spelers als Kevin de Bruyne (Manchester City en België), Coutinho (Barcelona en Brazilië) en Leon Goretzka (Bayern München en Duitsland) spelen. Het Amerikaanse sportmerk heeft de nieuwe schoen in drie verschillende kleuren gelanceerd. Wij bespreken de nieuwe Nike Phantom Vision voetbalschoenen aan de hand van de grijs/rode voetbalschoenen. Daarbij wordt zowel het design als de technieken en van de nieuwe schoen van Nike besproken. Check hieronder alles over deze nieuwe schoenen!

Ben je direct fan van de nieuwe Nike Phantom VSN voetbalschoenen? Bestel ze vanaf nu exclusief in deze winkel!

Design eerste Phantom VSN Nike voetbalschoenen

De nieuwe Phantom VSN voetbalschoenen zijn de ideale voetbalschoenen voor creatieve spelers, de spelverdelers met visie! Dat is direct ook aan het design van de nieuwe Phantom VSN voetbalschoenen af te lezen. De eerste versie van de Phantom VSN voetbalschoenen is geheel grijs en bevat aan de buitenkant een rood vlak. Verder bevatten de nieuwe Phantom VSN voetbalschoenen van Nike een zwarte enkelkraag en is de swoosh van het Amerikaanse sportmerk zwart. Dit geeft het shirt direct een gruwelijke look! Niet alleen het design van deze nieuwe kicksen is vet! Hetzelfde geldt voor de technieken die de schoenen herbergt. Dit bespreken we direct hieronder.

Technieken Nike Phantom VSN voetbalschoenen

Vaak beginnen we bij het bespreken van de technieken aan de buitenkant van de voetbalschoenen. Bij de nieuwe Phantom VSN voetbalschoenen van Nike is de binnenkant van de voetbalschoenen minstens zo belangrijk. De pasvorm van de schoenen wordt door het Amerikaanse sportmerk namelijk QUADFIT genoemd. Deze technologie zorgt ervoor dat de schoenen zich naadloos aanpassen aan de vorm van de schoenen. De reden hiervan is dat er mesh aan de binnenkant van de schoenen verwerkt heeft. Kenmerkend aan dit materiaal is dat het zich perfect vormt naar de voeten en dat het minder rekt, zonder dat je voeten bewegingsvrijheid verliezen. De vezels van het mesh vormen zich super goed naar de voet en zorgen ook nog eens voor de perfecte versteviging van de voeten. De QUADFIT technologie wordt door Nike binnenkort doorgevoerd in meerder (voetbal)schoenen van het merk. 

Een ander kenmerk van de nieuwe Phantom VSN voetbalschoenen is het feit dat het lijkt alsof de schoenen geen veters bevatten. Dit systeem wordt door Nike het Ghost Lace systeem genoemd. De veters zijn namelijk echter wel aanwezig, maar zie je van de buitenkant bijna niet. De veters kunnen namelijk worden verstopt onder een soort hoes. Deze hoes is verwerkt in een laag onder het Flyknit materiaal van de nieuwe Nike voetbalschoenen. Uit onderzoek van het merk bleek namelijk dat spelers in tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, wel veters prefereren. Het voordeel hiervan is dat het schiet oppervlak nog ''schoner'' is en dat je nog nauwkeuriger kunt passen en schieten. De schoenen zijn daarnaast ook nog eens uitgerust met de ''one-pull-off constructie.'' Deze constructie zorgt voor de perfecte druk over de gehele lengte van de schoenen.

De bovenkant van de voetbalschoenen is gemaakt van het bekende Flyknit materiaal van Nike. Dit gebreide materiaal heeft ook als voordeel dat het zich perfect vormt naar de vorm van de voeten, waardoor je nog nauwkeuriger de bal kunt aannemen en schieten en passen. Dit is vooral perfect voor spelverdelers, die altijd snel moeten handelen om hun creativiteit tot uiting te laten komen. De zijkanten van de schoenen bevatten de rode driehoek aan de binnenkant. We hadden het net al even over deze opvallende feature van de Nike Phantom VSN voetbalschoenen. Deze driehoek markeert de drie belangrijkste botten in de voeten en is eigenlijk het gebied van de voet, waarmee de bal gecontroleerd wordt. Deze driehoek heeft een speciale structuur. De onderkant van de driehoek is namelijk uitgerust met een speciale structuur om de bal nog beter te controleren en de bovenkant is uitgerust met een 3D structuur om de aanval op te zetten en steekpassen te geven. Uiteraard is het bovendeel van de nieuwe Nike voetbalschoenen uitgerust met de All Conditions Control technologie, welke zorgt voor de perfecte balbehandeling in zowel droge als natte weersomstandigheden. Deze technologie komt tot uiting in een speciaal laagje over het bovenwerk van de schoenen.

Last but not least bespreken we het onderwerk van de nieuwe Nike Phantom VSN voetbalschoenen. Deze zijn uitgerust met het zogenaamde FEA tractiepatroon. De schoenen bevatten klauwnoppen, zodat je snel kan handelen en ook nog eens de perfecte ondersteuning hebt. De zoolplaat betreft een lichte Hyperprecision zool, waarmee hoge snelheden behaald kunnen worden.

Check hieronder nog meer foto's van de nieuwe voetbalschoenen. De eerste nieuwe Nike Phantom VSN voetbalschoenen zijn de zwarte versie. Binnen twee weken wordt de grijs/rode variant van de opvolger van de Magista's gelanceerd en medio augustus wordt er een bordeaux rode versie bekend gemaakt.

Nike Phantom Vision voetbalschoenen bestellen

De nieuwe Nike Phantom VSN voetbalschoenen kan je vanaf vandaag bestellen in de onderstaande winkels. De prijs van de topversie is € 300,-, maar goedkopere versies bestel je al vanaf een prijs van € 100,- voor kinderen en volwassenen. De schoenen zijn zowel beschikbaar voor voetballen op natuurgras, als voor kunstgras, op straat en in de zaal! Check hieronder de winkels waar je de nieuwe Nike Phantom VSN voetbalschoenen exclusief kunt bestellen! Directe levering gegarandeerd!

Bestel de nieuwste Nike Phantom VSN voetbalschoenen direct in deze winkel!