Nike heeft nieuwe Nike Mercurial Vapor XI voetbalschoenen gelanceerd. De voetbalschoenen maken onderdeel uit van de nieuwe Mercurial generatie voetbalschoenen. De voetbalschoenen maken onderdeel van het nieuwste Pack van Nike, beter bekend als het Pitch Dark Pack voetbalschoenen. Dit Pack bevat louter zwarte voetbalschoenen en worden in de voorbereiding van het seizoen 2016-2017 gedragen door sterspelers als Zlatan Ibrahimovic, Hazard en Carrasco. Deze Mercurial voetbalschoenen bieden controle bij snelheid en zorgen voor lichtgewicht explosiviteit die een aanvaller nodig heeft. Het design van de voetbalschoenen oogt ook explosief. De schoenen kennen een overwegend zwarte bovenlaag, maar zijn verder ook in het bezit van opvallende roze details. Zo kent de Nike swoosh op de neus en aan de binnenkant een roze omlijning. Verdere belettering is ook roze. Denk aan de belettering "Mercurial" op de hak. Daarnaast kennen de voetbalschoenen een volledig roze binnenzool en een zwarte zoolplaat. Ook de noppen op deze zoolplaat zijn zwart van kleur. Ben je benieuwd waarom deze voetbalschoenen geschikt zijn voor snelle voetballers? Hieronder leggen wij uit welke technieken en materialen de voetbalschoenen rijk zijn en welke voordelen dit oplevert.

Kenmerken Nike Mercurial Vapor XI Pitch Dark voetbalschoenen

De Nike Mercurial Vapor XI Pitch Dark voetbalschoenen kennen een vernieuwde zoolplaat. Nike heeft afscheid genomen van de carbon zoolplaat, waardoor de voetbalschoenen nu 40% lichter in gewicht zijn. Het vervangen van de zoolplaat moet ervoor zorgen dat de voet een betere pasvorm in de schoenen kent. Ook heeft Nike bij de productie van deze voetbalschoenen veel aandacht geschonken aan het remsysteem. Door een vernieuwd remsysteem moeten spelers meer vertrouwen hebben om tot stilstand te komen. Spelers hoeven zo minder na te denken om tot stilstand te komen, hetgeen zorgt dat spelers meer snelheid zullen maken. De zoolplaat kent een geheel vernieuwde positionering van de noppen in verschillende richtingen. Zo staan de noppen onder de hiel recht gepositioneerd om goed tot stilstand te komen. De noppen onder de voorvoet staan schuin gepositioneerd om zo goed weg te komen van de tegenstander. Daarnaast heeft Nike de Flyknit bovenlaag sterk onder handen genomen. De Flyknit bovenlaag wordt vanaf nu namelijk gekenmerkt door een speed-rib 3D structuur. Dit moet de controle met de bal ten goede komen. Nike heeft gekeken hoe spelers contact hebben met de bal tijdens het maken van snelheid en hierop de structuur aangepast. Check hieronder de foto's van de nieuwste Vapor Pitch Dark.

Nike Mercurial Vapor Pitch Dark voetbalschoenen kopen

De Nike Mercurial Vapor XI Pitch Dark schoenen kan je vanaf eind mei 2016 kopen in onderstaande shops! De prijs van de schoenen varieert van € 200 tot € 220. Check ook het overzicht met beschikbare Vapor voetbalschoenen hiernaast. Directe levering en gratis verzending!

Koop deze nieuwe schoenen in de officiële Nike SHOP!

of in deze speciale shop voor voetbalschoenen

of in deze STORE!

Nike Mercurial Vapor XI Pitch Dark Voetbalschoenen

Nike Mercurial Vapor XI Pitch Dark Voetbalschoenen 2

Nike Mercurial Vapor XI Pitch Dark Voetbalschoenen 3