Nike Mercurial Vapor Neymar JR O FENOMENO voetbalschoenen 2018

Nike heeft vandaag nieuwe voetbalschoenen voor Neymar JR gelanceerd. Deze nieuwe Nike Mercurial Vapor schoenen hebben dit jaar wel een heel toepasselijke naam: ''O FENOMENO.'' Hiermee herhaalt de geschiedenis zich. In 1998 speelde namelijk een andere Braziliaanse superster op Nike voetbalschoenen met deze naam. Voormalig PSV en Barcelona speler Ronaldo (Luís Nazário de Lima) schitterde op het WK van 1998 op Nike Mercurial O Fenomeno voetbalschoenen. Het design van deze schoenen komt weer helemaal terug in de nieuwe kicksen van Neymar JR. Het doel is hetzelfde. Creativiteit, vreugde in het spel, tegenstanders uitdagen, pure magie! Lees hier onder meer over de Nike Mercurial Vapor XI waarop Neymar zijn wedstrijden voor het Braziliaanse voetbalelftal en Paris Saint Germain gaat spelen vanaf begin 2018 tot april 2018. Neymar is de enige speler die op deze schoenen gaat spelen!

Ben je direct enthousiast over de nieuwe voetbalschoenen van Neymar? Deze bestel je al vanaf € 50,- in DEZE SHOP! 

of deze winkel!

Design Nike Mercurial Vapor XI Neymar JR O Fenomeno voetbalschoenen

De nieuwe Nike Mercurial Vapor XI ''O FENOMENO'' voetbalschoenen van Neymar JR hebben hebben dezelfde kleuren als de schoenen van Ronaldo, van inmiddels alweer 30 jaar geleden. Alle kleuren van de kicksen van destijds komen terug in de nieuwe Nike Mercurial Vapor Neymar voetbalschoenen. De schoenen zijn over overwegend zilver en bevatten verder fel gele (VOLT) en blauwe (RACER BLUE) details. Deze kleuren zijn natuurlijk geïnspireerd door de kleuren van de Braziliaanse vlag, het thuisland van zowel Ronaldo als Neymar JR. De fel gele en blauwe accenten komen terug in de flitsende strepen over het bovenwerk van de voetbalschoenen. De swoosh van Nike op de zijkanten van de voetbalschoenen is zwart en bevat een fel gele omlijning. Een speciaal effect is ook terug te vinden op de achterkant van de schoenen. Ter hoogte van de hiel loopt de zilveren kleur van de voetbalschoenen middels een fading effect over in het blauw. De veters van de schoenen zijn zwart en op de lip van de schoenen bevindt zich een blauwe swoosh van Nike. De nieuwe voetbalschoenen van de superster van Paris Saint Germain bevatten ook nog unieke details, die verwijzen naar de aanvaller. De rechter schoen bevat aan de zijkanten het woord ''ALEGRIA'' en de andere schoen ''OUSADIA.'' Dit verwijst naar de speelstijl van Neymar. De speelstijl van de Braziliaan wordt gekenmerkt door het voetballen met plezier en durf in het spel leggen, iets doen wat het publiek niet verwacht. Deze termen kwamen ook terug in de vorig jaar gelanceerde Nike Hypervenom Neymar ALEGRIA en OUSADIA schoenen. Verder is de op hiel van de schoenen het Neymar trademark teken in het zilver verwerkt. Dit logo komt in het fel geel weer terug in de blauwe  binnenzool van de voetbalschoenen. Het onderstel van de schoenen is bovendien zilver en bevatten zwarte klauwnoppen. Tot zover het design van de unieke schoenen, waarop Neymar vanaf nu gaat spelen! Wil je meer weten over de materialen en technieken van de schoenen? Lees hieronder verder waarom dit de perfecte schoenen zijn voor creatieve spelers als Neymar JR! 

Kenmerken Nike Mercurial Vapor Neymar JR voetbalschoenen

Voordat we de kenmerken van de Nike Mercurial Vapor X schoenen uitvoerig bespreken, stippen we eerst de belangrijkste kenmerken van de kicksen aan:

  • Het bovenwerk van de Nike Mercurial Vapor XI voetbalschoenen is gemaakt van een Teijin leer, welke zich perfect vormt naar de vorm van de voeten.

  • Het bovenwerk van deze kicksen is daarnaast uitgerust met speedribs, welke zorgen voor het maximale balgevoel. Deze speedribs hebben op de nieuwe voetbalschoenen van Neymar fel geel/blauw. 

  • Ook de All Conditions Control technologie is verwerkt in de bovenlaag van de schoenen. Deze technologie zorgt voor een optimale balcontrole in alle weersomstandigheden.

  • De schoenen bevatten het Nike Grip systeem, waardoor de schoenen niet gaan slippen in de schoenen.

  • De zoolplaat is superlicht en bevat klauwnoppen.

De Nike Mercurial Vapor X voetbalschoenen stellen voetballers als Neymar en natuurlijk ook alle andere aanvallers in staat creatief te zijn en met deze creativiteit hun tegenstanders te snel af te zijn. Deze voetbalschoenen staan in het teken van snelheid. Het bovenwerk van de Nike Mercurial Vapor schoenen is gemaakt van een Teijin leer. Dit is een dun leer, welke als kenmerk heeft dat het zich goed vormt naar de vorm van de voeten, waardoor het balgevoel perfect is. Het bovenwerk van de schoenen is daarnaast uitgerust met dunne ribbeltjes. Doel hiervan is meer wrijving te creëren tussen. Hierdoor ben je je nog bewuster van je voeten en het contact met de bal. De bal blijft als het ware aan je voeten plakken als je dribbelt en je schiet door dit bovenwerk met nog meer precisie. Dit geldt ook voor het passen. Kenmerkend aan deze voetbalschoenen van Nike is dat deze een lage neus bevatten. Hierdoor kan je nog beter met je voet onder de bal komen.

Verder is het bovendeel van de schoenen uitgerust met de All Conditions Control technologie, welke zorgt voor het perfecte balgevoel en grip op de bal in alle weersomstandigheden. Een ander kenmerk van de Nike Mercurial Vapor XI voetbalschoenen zonder enkelsok is dat de tong van deze schoenen direct vast zit aan het bovendeel. Hierdoor werken de veters goed samen met het overige deel van de schoenen. Wanneer je je veters aantrekt, sluit het gehele bovendeel van de schoenen nog beter om de voet en blijft de voet op zijn plaats bij het behalen van hoge snelheden of wanneer je van richting moet veranderen. Dit effect wordt door Nike het lockdown effect genoemd.

Ook de zoolplaat van de schoenen is uniek! De zoolplaat is super licht en gemaakt van nylon. Kenmerkend aan de zoolplaat is dat deze licht gebogen is. Waarom heeft Nike dit gedaan? Deze vorm volgt namelijk de anatomie van de voeten. De voeten zijn namelijk ook licht gebogen. Hierdoor wordt de tussenruimte tussen de voet en de schoenen verminderd, waardoor de pasvorm als het ware nog beter is. Ook deze schoenen bevatten het zogenaamde Split Toe systeem aan de voorkant van de zoolplaat, waardoor je voet flexibeler is en je een nog betere grip op de grond hebt.

De noppenconfiguratie en de vorm van de noppen van de Nike Mercurial Vapor XI voetbalschoenen zijn bovendien speciaal. De noppen zijn op de plaatsen geplaatst, waar je de meeste grip op de grond nodig hebt. Zeker bij deze voetbalschoenen is dat essentieel, omdat je met deze schoenen hoge snelheden kunt behalen. Daarvoor is ook wat stabiliteit nodig. De noppen zijn zogenaamde klauwnoppen met hoeken. Voordelig hieraan is dat deze noppen ook als klauwen werken bij het versnellen en veranderen van richting. Bovendien is het voordelig bij het afremmen. Je kan door de vorm van de noppen stoppen en afremmen of veranderen van richting, wanneer je dat zelf wilt! Vergeet ook niet het Paris Saint Germain voetbalshirt van Neymar te checken. 

Neymar JR voetbalschoenen bestellen

De nieuwe Nike Mercurial VAPOR X voetbalschoenen van Neymar kan je vanaf nu bestellen in de onderstaande online winkels. De  prijs van het topmodel is € 250,-, maar ander Nike Mercurials bestel je al vanaf een prijs van € 50,-. Deze schoenen kan je zowel voor kunstgras als voor natuurgras bestellen en er is zelfs een zaalvoetbalschoen van de Mercurial VAPOR door Nike gelanceerd. De nieuwste voetbalschoenen van Neymar kan je ook voor kinderen bestellen. Directe levering gegarandeerd!

Bestel deze schoenen direct in DEZE SHOP! 

of deze winkel!